fbpx

Video, ki ga je YouTube umaknil: Kako prav Sloveniji grozi Islamska država. Naši pa še kar, da nismo v vojni …

Foto: YouTube/Printscreen

Propagandni stroj Islamske države je zagnal svoje motorje. V zadnjih 48 urah so na spletu objavili več videoposnetkov, v katerih grozijo celemu svetu. Tokrat se je v enem izmed njih ponovno pojavila slovenska zastava, in sicer v povezavi s t. i. globalno koalicijo, ki jo Islamska država želi uničiti.

Šestdesetim državam, ki so del globalne koalicije, Islamska država grozi v novem videu. Med njimi so tudi Slovenija, Italija, Hrvaška, Srbija ter druge evropske in svetovne države. “Uničili bomo to vražjo koalicijo, zgoreli boste v plamenih vojne,” grozijo v videu. In še: “Pokažite, kaj zmorete. Vaše število le še dodatno utrjuje našo vero.”

Preberite tudi: Še en video IS, v katerem se pojavlja slovenska zastava

V videu, ki traja okoli štiri minute (kasneje ga je YouTube, kot lahko vidite, umaknil), skrajneži izpostavijo tudi, da so pod svoje okrilje že vzeli tudi številne otroke, ki se zdaj učijo, da se bodo kasneje lahko pridružili velikemu kalifatu.

To je le ena izmed groženj, ki jih je svet prejel v teh dneh. Še v torek je bila glavna tarča Francija. V videu vojak z masko na glavi grozi, da bodo uničili celotno državo in da v tej vojni, ki so jo Francozi napovedali, ne bodo zmagali. Ob tem pa so objavili tudi prizor iz filma GI Joe: Rise of the Cobra iz leta 2009, v katerem pade Eifflov stolp. Tako obljubljajo nove napade na Pariz pa tudi na Belo hišo v ZDA.

Prizor iz filma:

B. O.