fbpx

Socialistka Ocasio-Cortezova se je znašla pod plazom kritik zaradi udeležbe na dogodku, kjer je vstopnina znašala vrtoglavih 35 tisoč dolarjev!

Socialistična kongresnica Alexandria Ocasio-Cortez (Foto: epa)

Radikalna socialistična kongresnica Alexandria Ocasio-Cortez se je znašla pod plazom kritik, potem ko je za obisk glamuroznega dogodka Met Gala, vstopnica zanj stane vrtoglavih 35 tisoč ameriških dolarjev, izbrala dizajnersko belo obleko z napisom “obdavčite bogate”. 

“Obdavčite bogate”… ampak najprej bom z njimi preživela najboljše trenutke življenja in se z njimi zabavala na najbolj ekstravagantni in vrhunski zabavi leta, ki je v bistvu praznovanje bogastva,” je v kritičnem odzivu na pojavo kongresnice zapisal znani bloger Dave Portnoy.

“Če bi bilo Ocasio-Cortezevi mar za obdavčitev bogatih, bi protestirala proti Met Gala, namesto tega se je pridružila zabavi,” je tvitnil drugi. Tretji pa se je vprašal, zakaj ne bi raje pomagala svoji babici, kot da je več kot 30 tisoč ameriških dolarjev namenila za vstopnico za Met Gala. Navezal se je na eno izmed njenih junijskih objav, v kateri je opisala, kako je orkan Maria uničil dom njene babice v Portoriku, in se ob tem obregnila ob nekdanjega predsednika Donalda Trumpa, ker babica ni prejela denarne pomoči.

Med bogatimi je lepo
Eden izmed uporabnikov Twitterja je fotografijo sfotošopal, da je bilo mogoče na obleki prebrati napis “Naj jedo torto”. S tem se je navezal na komentar, ki se pogosto pripisuje nevesti francoskega kralja Ludvika XVI., Marie-Antoinette, s katerim je odgovorila na problematiko, da kmetje nimajo kruha. “Ocasio-Cortezeva ni mogla priti na protest zaradi izteka moratorija za prisilno izselitev neplačnikov najemnine, ki je bil sicer uveden na račun epidemije, vendar je uspel priti na Met Gala,” je komentiral drugi.

Foto: Twitter

“Kongresnica je pritegnila pozornost s protesti, nato je pričela ignorirati večino protestov, sedaj pa se fotografira na dogodku Met Gala, medtem ko so brutalno aretirani tisti, ki protestirajo zunaj: “Najbolj smešna stvar na svetu je, da  kongresnica na dogodku, polnem premožnih ljudi, nosi obleko z napisom ‘obdavčite bogate’.” “To, da nosiš obleko s takšnim napisom na dogodku, kamor pridejo najbogatejši ljudje in ga v glavnem financirajo več milijard dolarjev vredna podjetja, ni takšno sporočilo, kot si sam predstavljaš, da je”, še piše v komentarjih, ki so usuli na račun kongresnice.