fbpx

Sodišče odločilo: Nemški upokojenec ima čas do 30. septembra, da se izseli iz stanovanja in v njem tako naredi prostor za migrante!

Klaus Roth (Foto: posnetek zaslona)

Na Nova24TV smo že poročali o primeru 75-letnega nemškega upokojenca Klausa Rotha, ki se mora izseliti iz stanovanja, v katerem je živel 25 let, da bi naredil prostor za migrante. Sodišče odločilo v prid najemodajalcu, Roth se mora izseliti do 30. septembra. Kot so pojasnili je velikost stanovanja zanj neprimerna in bi bilo bolj razumno, če bi živel v manjšem stanovanju. Roth je v skupnosti precej priljubljen kot njen aktiven član

Na Nova24TV smo že poročali o primeru 75-letnega nemškega upokojenca Klausa Rotha, ki s svojo 73-letno partnerico živi v kraju Neckartailfingen blizu Stuttgarta. V kraju s 3.800 prebivalci so se pred letom dni odločili sprejeti še več migrantov, čeprav so jih gostili že 40. Okrožni svet v Esslingenu je odločil, da mora Roth zapustiti svoje 6-sobno stanovanje, veliko 150 kvadratnih metrov, da bi vanj naselili migrante.

Roth, ki je v stanovanju živel 25 let, se je odločil, da bo izselitev iz stanovanja izpodbijal na okrožnem sodišču v Nürtingenu. “V stanovanje sem vložil veliko dela in denarja. V celoti sem ga sam obnovil,” je razočarano izjavil Roth februarja.

Hiša, v kateri se nahaja stanovanje (Foto: posnetek zaslona)

Sodišče odločilo v prid najemodajalcu, Roth se mora izseliti do 30. septembra
Sodišče je zdaj odločilo v prid odločitvi okrožnega sveta, poroča Voice of Europe. Kot so zapisali v odločitvi, je velikost stanovanja zanj neprimerna in bi bilo bolj razumno, če bi živel v manjšem stanovanju. Sodišče je sicer upoštevalo, da bo izselitev zanj težka, a so pojasnili, da to “ne pretehta najemodajalčevih legitimnih interesov.” Rothu so postavili rok za izselitev do 30. septembra, kraj Neckartailfingen pa je že sprejel devet novih migrantov. Od teh jih bo šest predvidoma živelo v Rothovem stanovanju.

Klaus Roth v stanovanju (Foto: posnetek zaslona)

Roth je v skupnosti precej priljubljen kot njen aktiven član
Roth je sicer utrpel že več srčnih napadov, boleha pa za astmo in diabetesom. V skupnosti je precej priljubljen kot njen aktiven član, med drugim kot prostovoljec pomaga drugim upokojencem. Leta 2015, ob izbruhu migrantske krize, je kot prostovoljec deloval tudi v lokalni skupini, ki je pomagala migrantom iskati namestitev.

Rok Krajnc