[Video] V Nemčiji, da bi naredili prostor za migrante, iz stanovanja vrgli upokojenca

Plakati "Begunci dobrodošli" so ob začetku migrantskega vala pogosto spremljali prihod migrantov v Nemčiji (vir: twitter)

74-letnega upokojenca, ki je leta 2015 kot socialni delavec pomagal ilegalnim migrantom pri prihodu v Nemčijo, so obvestili, da se mora izseliti iz stanovanja, v katerem je živel zadnjih 24 let, saj morajo mestne oblasti narediti prostor za migrante z Bližnjega vzhoda.

74-letni Klaus Roth iz okolice Stuttgarta je še leta 2015, ko se je začela migrantska kriza, v vlogi socialnega delavca veselo pomagal migrantom pri nastavitvi v Nemčiji. Zdaj ga po poročanju portala Voice of Europe oblasti okrožja Esslingen mečejo iz stanovanja, da bi vanj naselile šest migrantov.

Lokalni svet je po izjavi, ki jo je dal župan Gerhard Gertitschke, odločil, da v Rothovo stanovanje namestijo migrante. Roth je v občinskem stanovanju živel zadnjih 24 let in redno plačeval najemnino. Poleg tega ga je na lastne stroške obnovil. Mestne oblasti pa ga sedaj mečejo ven in mu ponujajo pol manjše stanovanje.

Kvote migrantov na osnovi principa solidarne skupnosti
“V stanovanje sem vložil veliko dela in denarja. V celoti sem ga sam obnovil,” je razočarano izjavil Roth. A to izgleda ne prepriča mestnih oblasti. Razsodba okrajnega sodišča v Göttingenu iz leta 1990 je namreč mestnim občinam podelila pravico, da če ni drugih možnosti, prekinejo najemno pogodbo s podnajemniki in v stanovanja namestijo migrante.

“Na nas pritiskajo, da sprejmemo več beguncev,” je pojasnjeval Gertitschke, ki je povedal, da so izčrpali vse druge možnosti, število migrantov, ki jih je potrebno vedno znova namestiti, pa nikoli ne usahne. Rothu so zato v zvezi s selitvijo dali na razpolago tudi pomoč v obliki lokalnih delavcev. Namreč, Roth je imel dve operaciji hrbtenice, zato je selitev na lastno pest težko izvedljiva.

V Esslingu se trenutno nahaja 1.430 prosilcev za azil, kvote pa so določene proporcionalno glede na število prebivalcev po principu “solidarne skupnosti”, je povedal tiskovni predstavnik okrajnega sveta.

Ivan Šokić

 • ZatonMesecnikov

  No, vsaj pravega so vrgli iz stanovanja.

 • Sloven”c

  ha ha prav je bedaku…

 • Olga101

  Bodo Milanu tudi vzeli stanovanje?

  • cosmosjasnovidec

   Takrat,ko ne bo levaško-komunajzarske vlade v parlamentu prej se pa to ne more zgoditi.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

  • Fosa Stefan

   olga super si rekla, kaj öe piseva smrklji, da namesto rota vrze iz stanovanja kuckota, kuckota pa rota pa morda v azilni dom,… pa stanovanje fajo nke, pa cmerarja, pa stanoivanje smrklje angele,..

 • soc

  Fenomenalno! Ta je svojo kazen hitro in še pravočasno dočakal. Ostali, večinoma krepko mlajši, od Fajonk do Sorosevih uličnih levih aktivistov in predvsem aktivistk, pa bodo v njej lahko zasluženo trpeli do smrti.

  Žal skupaj z nami.

  • cosmosjasnovidec

   Tudi oni pridejo na svoje.Čim prej tem bolje za vse države v EU.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • cosmosjasnovidec

  Hehehe pravilno.To je pa vesela novica zadnji čas.Tako se tudi dela saj izdajalcev ne trpi nihče niti tisti katerim so podrejeni.
  Počasi bodo tudi levaki ter ostala komunajzerska ter čefutarska drhal katera uvaža muslimansko golazen ter jim želi dobrodošlice prišli na svoje wc-je kamor pride vsaka rit po celotni Europi.
  Ti bedaki še vedno mislijo,da bodo izločeni od takih zadev,ker volijo ter se strinjajo z levuharsko komunajzersko vlado.
  Sicer je pa v Sloveniji enako z razliko,da tukaj mečejo iz stanovanj upokojene policijske invalide kateri so sodelovali pri osamosvojitvi Slovenije od leta 91.
  Vse to je maščevanje levaško-komunajzerske vlade pod poveljstvom komunajzarske elite v ozadju,ker JLA komunajzarskemu srbskemu agresorju ni uspelo,da ponovno okupira Slovenijo.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • karlina

  Mene nikoli in nikdar, nikoli ne bodo vrgli ven iz MOJEGA STANOVANJA, MOJEGA ,za katerega sem plačevala kredit več, kot deset let+prihranki. Se pa bojim ,res se močno bojim, da bodo začeli premeščati iz večjih stanovanj ljudi, ki so v neprofitnih stanovanjih, saj so te sluzbe, ki upravljajo s temi stanovanji, v bistvu samostojne in imajo proste roke. Ze brez migrantov vem, da se dogajajo napake in velike lumparije, da ne napišem kaj drugega. Skratka, kdor misli, da se v naši dezeli, kjer nam vladajo večni komunisti in potomci le tih, ki so besni nad nami-drugorazrednimi, ne more to zgoditi, se krepko, ponavljam krepko moti.

  • Andrej

   Motiš se tudi ti, ko praviš, da te ne bodo vrgli iz tvojega stanovanja. Ne bodo te vrgli, lahko pa se zgodi, da boš sama šla. Samo v neposredno bližino naj naselijo ilegalce pa ti bo cena stanovanja strahovito padla, pa življenje ti bo postalo neznosno. Vse po pravilih.

   • Tone

    Že zdaj nekateri živijo v bližini migrantov in drugih tujcev, pa se nobeden ne pritožuje. Ti, ki še nobenega od blizu videl nisi, pa se jih patološko bojiš.

 • Vince Blake

  In zdaj se ta Naci še celo pritožuje, ker ga mečejo iz stanovanja? ccccccc
  A ne razume, da bodo migranje trdo garali za njegovo penzijio in penzije miljonov nemcev?

  Ni na liniji multikultija. pacek

 • učko

  Jap, komej čakam, da bomo tud pr nas začel z izganjanjem vseh ljubiteljev migrantov !

 • šmentanamuha

  Čudim se, da ta socialni delavec ni že sam prostovoljno odstopil stanovanja migrantom?!

  • Fosa Stefan

   lepo bi bilo od njega, se lepse, da jim prepusti svoje prihodke in gre ziveti na ulkico kot klosar., se vedno to lahko naredi prostvoljno, saj tudi fajonka daje prostvoljno na razpolago drugo lastnino

 • ZatonMesecnikov

  Na sliki se jasno vidi, mladi in otroški obrazi. Levičarstvo je ideologoija mladega človeka, značilna za bogate družbe. Za revne ne, da ne bo nesporazuma. Mlad pakistanec zagotovo ni levičar. Tam ni časa in denarja za ukvarjanje se z družbenimi filozofijami.

  Če pri 18tih nisi levičar, nimaš srca, če si pri 30tih še levičar, nimaš pameti. Se glasi star slovenski pregovor.

  Težava je s profesionalnimi levičarji, ti pa pustijo svojo krvavo sled za seboj….

  • Darth Vader

   polpismenim teslom iz leve in desne se reče “poklicni politik” to je najslabša možna sorta politične prostitutke, ki nikoli ne zastopa nobenih drugih interesov, kot svojih

 • xtc

  Butl je prejel zasluženo plačilo in poduk ostalim enakinm tekletom.

 • McBobo

  Za vsako rit se palca najde. Da so ga vrgli iz stanovanja, mu privoščim iz vsega srca.

 • Tone

  FAKE
  Voice of Europe je znana izdelovalnica fake news.
  Nemčija je pravna država in tam ni tako enostavno vreči koga iz stanovanja. Tudi pri nas ni. Totalitarni um pa take zgodbice z lahkoto verjame.

  • Darth Vader
   • Tone

    Ta članek o stari novici je Nova nekoč že povzela. Morda pa je tu objavljen ravno tisti članek iz Nove, saj je enako šlampasto napisan kot je značilno za Novo. Sicer pa nima nobene povezave z zgornjim člankom. Tu niso nikogar vrgli iz stanovanja, gre za aktiviranje praznih stanovanj, kar je skrb mnogih mestnih oblasti.

    Sicer pa ne verjamem, da bi se nemški lastniki kar vdali brez odvetnikov in sodišč. Naši bi se tožarili do Bruslja in prek. Še en FAKE.

    • Darth Vader

     a nisi znotraj prejle omenjenega blogprispevka opazil, da je vsaka izjava-beseda, ki je drugačne barve,kot ostali tekst hiperpovezava na članek v nemških medijih in na uradne spletne strani mestne občine hamburg?

     • Tone

      Ti stari članki povedo samo, da je mestna oblast to načrtovala, opozicija pa nasprotovala. Ali se je iz tega kaj izcimilo pa ne zvemo nič. Najbrž nič, ker ni niti besedice o tem, kako reagirajo lastniki.

    • Oregon

     cudn da se ti tolk nahajaš na novi. Da n isi na kakem ministrstvu zaposlen?

     • Tone

      Ne na ministrstvu, pri Snagi.

     • Oregon

      ahaaaaa, tu imate tud cajta, vem ja :-)

     • Tone

      Nimamo cajta, ampak dolžnost počistiti nesnago, ali vsaj opozoriti nanjo.

    • Oregon

     aja, btw, mene je en zamorc po nogo kresnu v Munchnu, m isleč da me bo spotaknil in bom padel po tleh. Po moje upal da bom znorel in igral na karto rasizma, pa sem samo stopil do njega in mu cisto na blizu povedal da prej jaz zastopim njega kot on mene in da je eno navadno PRESE. Pa še prišantal sem notri, od ogromnega žulja. Pa vsaj ene 25 let se m starejši od njega. Gnide so, v veliki večini, navadne gnide faulaste, ki se samo zavedajo, da je v Evropi toliko bedakov, ki je pripravljerno delat za njih. Avstralija se jih je resla kot se spodobi za neko kulturno skupnost. Divjakov brez vseh papirjev, ki samo svinjajo naokrog in se lepijo na socialne prejemke urejena drzava pač ne potrebuje. Zgleda da je Evropa res daleč od pravno urejene skupnosti. Vedno dlje, dokler nekega dne ne bo urezalo.

     • Tone

      Eno varianto te zgodbice si nekoč že povedal. Imaš pa res peh, da je od vseh Nemcev in turistov našel ravno tebe. On pa tudi, da je naletel ravno na enega strpneža in mu ni uspelo inscenirati rasističnega škandala. Za bujno domišljijo pa ti tudi čestitam.

     • Oregon

      ne nisem povedal, ker se je zgodilo 23. 2. ob 8.00 v McDonald’su na Karlsplatzu, v cistem centru Munchna. Ti se kar tolazi, en dokaz vec da blodiš. Sem dejansko vesel tvojega razmisljanja, ker vidim, da si eden od odpeljancev in zavedencev. A ti se dam od priče telefon? Če bi želel pa je sigurno še na varnostni kameri.

  • stane

   Evropa ni vec pravna,ce je sploh kdaj bila.

   • Tone

    Če je tako, potem pa je skrajni čas, da uvedemo šeriatsko pravo.

 • Valter BraniSlav

  Naselijo naj jih v domu Tanje Fajon

  • Oregon

   ona nima nobenga, nam jih uturava, pokvarjenka pokvarjena blesava.

   • Valter BraniSlav

    Govoris tako kot zgornji
    Mas dva nicka?

 • pajac debeli

  Jaz bi na njegovim mestom preden bi sel spustil v stanovanje eno cisterno prasicjega govna.

  • stane

   Ne. Kdo bi mi prisel na vrata!,bi ga poslal k alahu na “stanovanje.”

 • Branko Jadran

  E, pa to je to, oprani mozgani, da se je za svoje Nemce toliko angaziral, bi imel v mislih, kam vse te ljudi nastaniti. Zdaj joce, ko prides v leta si neuporaben. Kdaj bo sla firma za pranje mozganov v pozabo, ali nikoli

 • skorpijon93

  v vaši obljubljeni nemčiji pod pragom revščine živi 16.1 % prebivalcev po podatkih eurostata, prag revščine za samsko osebo pa znaša 1.089 eur mesečno , čisto prav je nemcem, jebat jih je treba !

  • Oregon

   so se ze zjebal sami, prilicno. V M unchnu cez center pozabi sam hodit zvecer in ponoci. Kaj sele zenska. Pred 20imi leti milina.