fbpx

Šok! Mati otroka takoj po rojstvu odvrgla v kontejner: Ker je rada popivala, so ljudje mislili, da ima pivski trebuh!

Foto: Twitter

Srbijo pretresa grozljiv poskus detomora. 33-letna mati je v Beogradu namreč svojega otroka takoj po rojstvu odvrgla v kontejner, medicinsko osebje pa se še vedno bori za otrokovo življenje. Ljudje so mislili, da je imela noseča mati pivski trebuh, saj je rada popivala, očetu otroka pa je zatrdila, da je naredila splav, pa čeprav si je on želel otroka.

Srbijo pretresa grozljiv zločin, v beograjski Čukarici je namreč 33-letna Mirjana G. svoje komaj rojeno dete odvrgla v kontejner v bližini svojega doma. Kot navaja Kurir, je v ponedeljek zjutraj rodila v svojem stanovanju brez nadzora zdravnika, takoj zatem pa je otroka odvrgla v smeti. Jok otroka je slišal mimoidoči sosed, ki je sprehajal psa in je sprva mislil, da gre za mačka, a ko je odprl kontejner, ga je šokiral pogled na popolnoma krvavega otroka. Takoj je poklical nujno medicinsko pomoč, ki je bila na kraju že v nekaj minutah, za otrokovo življenje pa se še zdaj borijo v bolnišnici. Mirjano je več ur zasliševala policija, preden je dejanje priznala, primer pa je prijavljen tudi pristojnemu centru za socialno delo.

Ljudje so mislili, da je imela Mirjana pivski trebuh, saj je rada popivala
Za medije se je zdaj odzvala 22-letna Vidosava Petković, ki je povedala, da je oče Mirjane konservativen in strog, a dober človek. Petkovićeva je povedala, da je ugotovila, da gre za Mirjaninega otroka, ko je v medijih videla fotografije kontejnerja in stanovanjskega bloka. Mirjana se je večkrat pošalila, da je noseča, a ji ni nihče verjel, saj so mislili, da ima pivski trebuh, ker rada popiva.

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Očetu otroka je rekla, da je naredila splav
Vidosava pripoveduje: “Nisem vedela, da je noseča, a takoj sem ugotovila, da je to storila ona, ko sem poslušala njene komentarje in nato videla novice in sliko kontejnerja ter stavbe. Pravkar nerojeno dete je bilo najdeno v bližini njene zgradbe v kontejnerju. Vse je bilo jasno!” Očetu otroka naj bi zatrdila, da je naredila splav, čeprav si je on želel otroka, zdaj pa je zahteval DNK-analizo, da bi pridobil skrbništvo nad sinom.

Rok Krajnc