O kriminalu prijatelja Fajonove Zaeva vedela tudi Mogherinijeva, Gaiser, ki je prvi razkril videoposnetke podkupovanja, pa hrani dokaze proti številnim visokim makedonskim politikom!

Zoran Zaev in Federica Mogherini (Foto: Facebook)

Ni skrivnost, da je bil makedonski premier Zaev po volji odhajajoče nesposobne bruseljske administracije, prav tako pa je dober prijatelj evroposlanke Tanje Fajon. Ob tem so se mnogi spraševali, zakaj se ob izbruhu izsiljevalske afere nihče iz EU ni oglasil, slovenski strokovnjak za mednarodne zadeve Laris Gaiser, ki je svetu razkril dokaze v časopisu La Verita, pa je zdaj za makedonske medije povedal, da sta Juncker in Mogherinijeva po vseh verjetnosti vedela za Zaevov kriminal, a nista sposobna prevzeti svojega dela odgovornosti. Kot je še povedal, ima v sefu časopisa La Verita dokaze, ki bodo za rešetke spravili številne kriminalce in dokončno pokopali politično kariero Zaeva, a z njihovo objavo čaka, da ne bi ogrozil svojih makedonskih virov.

Pred tedni je Laris Gaiser v italijanskem mediju La Verita objavil videoposnetke in zvočne posnetke podkupovanja in izsiljevanja makedonskega tajkuna Jordana Kamčeva, ki je bil preiskovan zaradi pranja denarja in je televizijskemu voditelju Bojanu Jovanovskemu, bolj znanemu pod vzdevkom Boki 13, izročil torbo z 1,5 milijona evrov gotovine. Hišni pripor Kamčeva je bil po plačilu odpravljen, na enem zvočnih posnetkov pa se sliši tudi posebno tožilko Katico Janevo, ki je bila prejšnji teden odvedena v pripor in je bila edina, ki je imela moč končati pregon in odpraviti hišni pripor. Afera zdaj iz dneva v dan dobiva nove razsežnosti, ljudje pa se sprašujejo, zakaj se ne oglasi Evropska unija – premier Zoran Zaev, ki naj bi bil močno vpleten v dogajanje, je namreč izbranec visoke predstavnice EU za zunanje zadeve Federice Mogherini, predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja in nemške kanclerke Angele Merkel, njegova dobra prijateljica pa je tudi zloglasna levičarska evropska poslanka Tanja Fajon.

Makedonsko tožilstvo je imelo vse dokaze o podkupovanju že mesec dni, preden je Gaiser objavil material, a ni storilo ničesar
Zdaj se je ponovno oglasil Gaiser in kot poroča Kurir, je povedal, da je kriminalizirani sistem Zaeva rezultat odhajajoče administracije EU, ki ni pripravljena prevzeti svojega dela odgovornosti: “Lahko katerakoli normalna oseba verjame, da nihče v EU ni imel pojma, kaj se dogaja v Makedoniji? V vsakem primeru so krivi, že zato, ker so nesposobni.” Gaiser je ponovno poudaril dejstvo, da je imelo makedonsko tožilstvo vse dokumente, ki razkrivajo afero, že pred mesecem dni, a ni storilo ničesar, dokler Gaiser ni objavil omenjenega materiala: “Brez mojih člankov v časopisu La Verita resnica nikoli ne bi bila razkrita in zdaj se je videlo, kako je kriminalna organizacija za talca vzela celotno državo in je vse storila, da bi uničila ali zaščitila dokaze.”

Prvi je javnosti predstavil sporne posnetke podkupovanja slovenski strokovnjak za mednarodne zadeve Laris Gaiser. (Foto: STA)

Gaiser hrani dokaze proti makedonskemu političnemu vrhu, a bo počakal z objavo, da ne ogrozi svojih virov v Makedoniji
“Kot sem že prej navedel, vem še veliko. Imam obtožujoče informacije o visokih politikih, ki se nahajajo v sefu La Verita, ker jih ne želim skrivati pri svoji mami, tako kot to počne Boki 13. Žal moram počakati z objavljanjem, da ne bi ogrozil svojih virov v Makedoniji. Glede na dokaze, ki jih imam, bi to moralo popolnoma zadostovati, da bodo kriminalci postavljeni za rešetke in da predsednik Stevo Pendarovski najde novega premierja. Zaev je preteklost. Moramo pomagati Makedoniji vrniti dostojanstvo in demokracijo,” je še povedal Gaiser.

Rok Krajnc

 • pajot

  Skratka: kot vse kaže so Zaev,Mogherinijeva,Fajonova, Merklova in Juncker kriminalci. EU vodijo kriminalci.
  Povej mi s kom se družiš in koga podpiraš in povem ti kdo si. (slovenski pregovor).

 • bubamara

  Balkanci, kot Slovenci. Razlika samo v tem, da se o tem piše. V SLO je to tabu tema.

  • if

   V Sloveniji ni le tabu tema, je naklepno cenzurirana tema.

 • GverilaStyle

  1,novembra 2005 so bili v Lj oropani SKB sefi…..kaj mislite, da se je ropal??? Dokumentacija, ki je bremenilna za ključne politične akterje v Sloveniji. In sedaj se izsiljujejo en druge…..zato nas pa še vedno lahko kradejo, ker roka roko umije!!!!

 • zokispoki

  Fafajonka je tud prjatlca od
  skorumpiranega fukfehtarja, de ! Dedede !
  Takle mamo, de! Petokraka olos !

 • تعلم عربى انه ممتع!

  Vas za model zanima izključno zato, ker je “prijatelj” Fajonove, a ne?
  Zmanjka vam materiala za blatenje političnih nasprotnikov, potem si pa malo zmislite zgodbice, luzerji sifilitični domobranski.

  • mugabe

   Prvi boš na vrsti!

  • xtc

   He,he,he boli ,ko vam bodio kompanjona kriminalca socialista zaprli upam ,da pride še kak zaporni nalog od tam za Fajonko,Žbogarja in vajgla.

   • Hugo

    Ja. Tako katastrofalen scenarij skrbi večino Slovencev. Nekateri na moč pretreseni Slovenci bodo makedonsko katastrofalno perspektivo utopili kar v alkoholu. Če ne doma, pač v vaških bifejih.

    • xtc

     Torej si reden diskusant tam,kolikor razumem.

  • Imperial Commando

   Če bi bil prijatelj Janše, bi bil RTV poln člankov o njem, dobro veš, zato ne pizdi.

 • Objektivni Hun

  Vse se je izvedelo zaradi “morilca” Haradinaja, ki ga je ustvarila CIA pod vladanjem Clintona oz demokratov. Trump ima povsem drugačno politiko do miltiantnih oz po defoltu muslimanov. Zato gre ovadeni oz obtoženi Kosovar v Haag.

 • RATATA

  In zdaj…… veliki zmagovalec je….
  Laris Gaiser….
  naslednik prof.dr.Franceta Bučarja
  na funkciji predsednika http://www.panevropa.si
  Katerega osnova je
  Praktischer Idealismus
  (Practical Idealism),
  Count Richard von Coudenhove-Kalergi wrote that “The man of the future will be of mixed blood.
  https://ukgovernmentwatch.wordpress.com/2017/07/09/in-his-1925-book-praktischer-idealismus-practical-idealismcount-richard-von-coudenhove-kalergi-wrote-that-the-man-of-the-future-will-be-of-mixed-blood/

 • rubec

  Tolaži me dejstvo, da bo enkrat fajonka morala denar, ki ga zdaj vleče vrnit z obrestmi vred. Pa nočem tukaj nagovarjat, da bi pod desno vlado v ustanovljenem Sektorju za zaplembo premoženja levakov, za šefa imenovali mojo malenkost. Letošnji krompir imam že po gajbah, tako da drugega dela itak nimam.

 • Andrej

  Kaj, ko bi Laris Gaiserše malo v Sloveniji udaril?

 • Miran Pavličič

  Pozabili ste še Vajgla, pa bivšega zun. ministra v Pahorjevi propadli
  vladi Žbogarja, ki je takoj po padcu v lade 2011 odšel v Makedonijo, kot strokovnjak
  za EU integracije ( kakšne le ?) in seveda tudi Kacina… Ti socialisti, so
  glavni krivci, da je EU v Makedoniji naredila katastrofalno napako, ki
  je skoraj pripeljala do državljanske vojne dve leti nazaj. Skupaj z
  Zaevem bi morali zapreti tudi te naše vrle levičarske strokovnjake. Ti,
  so s pomočjo albancev in seveda precej nasnifanih albanskih € politično ubili Gruevskega in
  nastavli Zaeva, ki je – sedaj je jasno – za velik denar lobiral z
  Albanci in tudi našimi zgoraj omenjenimi. Na tak način lahko vsak dobi
  volitve…

  • Hugo

   Gruevskemu se najbolj toži po oklepnem Mercedesu 600.

   • zokispoki

    Nase komunjare imajo dva !

    • Hugo

     S to razliko, da se je Gruevski prevažal vsaj tri leta z oklepnim Mercedesom privat, ne da bi makedonsko prebivalstvo sploh vedelo, da ima država Makedonija v lasti takšno vozilo. Bojim pa se, da je to, kar sem zapisal, za tebe pretrd oreh.

     • zokispoki

      Takih kretenov kot ste, nasi vrli podporniki ultra levajzarskih kleptomanov in njihovih zgresenih politik ni, kenede ! Zato ne bi
      ti meni o orehih !

     • Hugo

      Se mi je kar zdelo, da bom zadel.

     • zokispoki

      Ja, sebe v koleno !

     • Hugo

      Kako malo je potrebno neumnemu za srečo. LOL

     • zokispoki

      Ja, luzer, tako je. Mora biti zanimiv obcutek, celo zivljenje lulati proti vetru !

     • Hugo

      Kdo lula proti vetru, je moč tehtati na volitvah.

     • zokispoki

      Tocno tako ! Suvereni zmagovalec zadnjih volitev, Janez Jansa in SDS ! Vem, da vas komunjare to boli, vendar tako je. Sarac 13 % ! Mene bi bilo sram na njegovem mestu !

     • Hugo

      Ja. Zmagovalec lula proti vetru. Že ve zakaj.

     • zokispoki

      On ne lula proti vetru. V tem je poanta. Je prevec inteligenten za tvoje sarlatane !

     • Hugo
     • zokispoki

      Koliko lupetanja smo ze slisali. Fuckin idiots!

 • xtc

  Ne ,da niso vedeli sodelovali so,saj je Merckelca pomagala z telefonskimi prisluhi zrušiti prejšnjo vlado in ustoličiti koruptivne socialiste in odpreti mejo za ilegalce.
  Je pa sedaj nujno ,da oblast pač prevzamejo konservativni Bugarji in strpajo vso koruptivno komunistično drhal pod težo dokazov v zapor do smrti.
  Bi pa bilo smiselno izdati mednarodne priporne naloge za Fajonovo,vajgla,Žbogarja in še koga ,ki so se aktivno vmešavali v rušenje prejšnje vlade in sodelovanja z koruptivno socialistično vlado oz. sodelovanja v korupciji in jih postavit pred sodišča.
  Je pa topoumni žabarski toplovodar,lepo razkril po neumnem,da so požari v Braziliji delo socialistov in anarholiberalov,ki jim je Bolsario trn v peti.
  “Kot je toplovodni žabar z staro mamo dejal “Upa le ,da Brazilci čim preje dobijo novega “pravega” predsednika,kar pove vse o tem ,da se Bolsaria ruši z požiganjem gozda in ekosocialistično lažnivoagendo.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU.
  Toliko je – negativnih dogajanj, novih – kot tole okrog Makedonije,
  pa
  starih, na 2. vojno vezanih
  – s polno, z množicami “politično ex KP STALIN, TIT povzročenih – “mrličev”

  ZA ODDIH

  PREUSMERIMO – POZORNOST – NA RES POZITIVNE STVARI
  KOT JE
  NEDVOMNO – PRAVA LJUBEZEN, IZ NJE IZVIRAJOČE DRUŽINE , NARODI ITD.

  ZA ODDIH.
  Zadnje dni precej pišemo – o “PRAZNIH BAZENIH”.
  O
  ŽIVLJENJE – OŽIVLJAJOČI – RES SVEŽI,
  OD SONCA ITD. NESPARJENI – V O D I – PA – NIČ!
  Zato
  ponavljam – moje zapise – pomembnosti – LJUBEZNI
  in o
  “malopomembnosti” – t. i. politike.
  Zlasti “slaba politika” kot je “žal naša” ex KP, ZK “POLITIKA”
  JE POTREBNA POZORNOSTI – LE ZATO – KER JE SLABA, ŠKODLJIVA.
  Pozitivne pozornosti – so pa vredne – le
  – RES POZITIVNE STVARI – KOT JE NPR. PRAVA, TVORNA – LJUBEZEN,
  KI JE USMERJENA V POROKO, V DRUŽINE, V TRAJNE POZITIVNE ZVEZE,
  KI
  SO OSNOVA – TUDI – NARODA, TUDI – DRŽAVE.
  Če kakšna “politika” – LJUBEZNI, DRUŽINAM – NE POMAGA
  JE
  TREBA – TAKO POLITIKO – SEVEDA – ZAVREČI !

  O
  VIRIH – ŽIVE VODE – torej,
  da
  NE BODO – BAZENI – VEDNO IN VES ČAS – PRAZNI !

  POLITIKA – JE POMEMBNA,
  TA
  LMŠ – SE MENI OSEBNO – NE ZDI – NIČ POMEMBNA.

  RES
  POMEMBNA
  NAJBOLJ POMEMBNA JE PA PRAVA, VSE ŽIVLJENJE TRAJAJOČA
  LJUBEZEN.

  O TEM NAJ RAZMIŠLJAJO TUDI – STRANKE NAŠE R. SLOVENIJE.

  , SPODAJ IMATE
  PONARODELO PESEM S KORZIKE – O POSVEČENENI FONTANI Z RES SVEŽO VODO
  – KOT JO POJEJO
  NA 40. OBLETNICI POROKE ZAKONCEV – CESARI

  https://www.youtube.com/wat

  “BEATA FUNTANELLA”=POSVEČENA, BLAGOSLOVLJENA FONTANA,
  VIR SVEŽE VODE

  MED NEPOKVARJENIM FANTOM-MOŠKIM
  IN MED
  ENAKO – NEPOKVARJENIM – DEKLETOM-ŽENSKO.LE
  IZ TAKE
  PRAVE LJUBEZNI – NASTAJAJO – LEPE, NORMALNE DRUŽINE
  IN
  TUDI – NARODA – NI BREZ PRAVIH LJUBEZNI
  IN
  TAKIH LEPIH DRUŽIN.
  Tudi to
  nam s Korzike – sporoča – enkratna “damicella=gospodična BATTISTA ACQUAVIVA.

  Ponarodela pesem
  s Korzike.
  “BEATA FUNTANELLA=BLAGOSLOVLJENA, POSVEČENA FONTANA”
  MOJ
  POIZKUS
  PREVODA V SLOVENŠČINO.
  POJE SE BESEDE – “SONORNO”, ZVENEČE, GLASNO, POVZDIGNJENO

  POSVEČENA, BLAGOSLOVLJENA – FONTANA
  “BEATA FUNTANELLA”

  Nisem iskal sreče, niti usode, prihodnosti,

  le šel sem na pot iskati – svežo, osvežilno vodo.

  S senco lune, ki me je spremljala,
  kot spremstvo.

  V roki sem nosil moj mali vrč,
  ko sem te srečal – na poti.
  S tvojim kotličkom na glavi
  – kot vedno.
  VI, GOSPODIČNA – NISTE VIDELI – SONCA,
  A
  IMATE TAKO OČARUJOČ NASMEH,
  NAENKRAT
  SE MI ZDITE – KOT ZVEZDA
  ki zna voditi zaljubljene k znamenju spomina,
  BIL SEM ZALJUBLJEN OD TEGA VIRA, TE FONTANE.

  TI SI ZAME POPOLNA, BRILJANTNA ZVEZDA,
  POSTALA SI MOJA
  PRVA LJUBEZEN.
  ZDAJ NI VEČ NE VRČKA NE KOTLIČKA,
  AMPAK MOJE SRCE BIJE VEDNO – LE ZA TE,
  le ZA TEBE.

  FONTANA PRI SV. PETRU JE – BLAGOSLOVLJENA.
  S SVOJO OD SONCA NESPARJENO – SVEŽO VODO.

  Tako nekako – gre besedilo.

  Zasilen prevod L.r. JANEZ KEPIC KERN
  P.S
  NA KORZIKI
  VSI, KOT ENO “SVETO” PESEM POJEJO
  “BEATO FUNTANELLO”

  TAKO UMETELNO, PEVSKO DOVRŠENO
  TO PESEM ZAPOJE – najbolj priznana, pevsko šolana
  umetniška pevka – BATTISTA ACQUAVIVA
  V
  STUDIU TV CORSICE

  https://www.youtube.com/wat

  Avtor pesmi je 1977. leta umrli oče bratov “I Muvrini – Bernardini-jev”, priznani glasbenik GHJULIU BERNARDINI.
  L.R.
  JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Franjo Trojner

  80 000 SLOVENCEV je takoj po drugi svetovni vojni moralo umret, da so se komunisti lahko utrdili na oblasti.
  Ko so komunisti leta 1990 kontrolirano sestopili iz oblasti, so to storili z figami v žepu. Niso predali svojih arhivov in tudi orožja in denarja UDBE ne. Z vsemi silami so zminirali lustracijo in se neovirano zažri v vse pore oblasti in civilne družbe, tako da nam s položaja moči še dandanes vladajo in tako pomebmo krojijo naš vsakdan in prihodnost.
  Enako se je zgodilo po celotni ex YU, zanimivo, da v niti eni državi na novo nastali iz ex YU ni bila izpeljana lustracija, kar kaže na še vedno veliko moč sil Titivega totalitarnega režima.
  Institucije EU so v rokah globalistov, ki so želeli z finančnim škandalom močno obremenjenega in alkoholno prestrašenega, nespodobnega, nesposobnega Junckerja na čelu Bruseljske administracije. Upam, da vam je jasno, da se velike ribe igrajo z nami, tako v EU, kot doma. To kar je EU naredila Makedoniji je sramota za demokracijo. Tudi v primeru z arbitražo določene južne meje na kopnem in morju, je EU oškodovala Slovenijo in nagradila ošabno Hrvaško, kar je hud udarec vladavini prava in demokraciji.

  • Hugo

   84.708 oseb (13.387 po vojni do januarja 1946), 6.233 skupnih žrtev med civilisti
   protirevolucionarnega tabora, 14.392 žrtev protirevolucionarnih oboroženih enot.

   Vir: Mitja Ferenc

   • xtc

    Glej bebo zastonj se trudiš tvoj Titek in KPS(J) jevci iz CK jev so odgovorni za skoraj miljon pobitih do leta 91 torej spokaj.

    • Hugo

     Prav prisrčen si, ko te spravim v obrate.

     • xtc

      Prav zanimivi ste z vašimi frisi,ko vedno znova in znova vašega ljubljenega vodjo Titeka najdete mehe,he,he.d največjimi zločinci v zgodovini-prav smešno vas je videti,ko skušate branitilaž.

     • Hugo

      Da me nisi zamenjal z Janezom Kepicem? V mojem avatarju ni slike frisa.

     • xtc

      Živci popustjo ob omenjenju enonogega zločinca ,a ne?

 • xtc

  Koruptivno kradljivo socialistično opico od Zaeva z njegovim Buzijem brez izobrazbe vred in koruptno socialistko Katico v gate in z železnimi ovratnicami,priklenit za steber v centru mesta okrok pa nastavit ajmre glilega sadja in paradajza.

 • zamaškar

  Sedaj bodo tudi mednarodne afere pomagale dvigovati javnomnensko podporo Židanovim kot, da niso že domače dovolj.

 • tramal

  Še ni bilo leve vlade na svetu ,da nebi bila skorumpirana,kradljiva in lažnjiva.

 • Olga101

  Fajonka je garancija za korupcijo! Kdaj bo odgovarjala za svoja dejanja in politično korupcijo?