fbpx

Šok v Avstriji! 8-letna punčka povedala učitelju, da ima Alah raje deklice, ki nosijo naglavne rute, drugo pa bi oče ubil, če bi domov prinesla učbenik

Slika je simbolična. Foto: iStock

Vedno večji vpliv islama vodi v vse večje število problemov v avstrijskih šolah. Eden izmed učiteljev je v intervjuju z novinarjem razkril, da osemletna deklica v avstrijski šoli, kjer omenjeni učitelj poučuje, ni hotela odstraniti naglavne rute, ker je njena mati izjavila, da ima “Alah raje deklice, ki nosijo naglavne rute”.

Islam pa ima tudi vpliv na učno gradivo. Učitelj je namreč razkril, kako učenka osnovne šole ni hotela domov vzeti učbenika, saj je rekla, da če bi oče v šolski knjigi videl slike golih ljudi, bi jo ubil.

Takih in podobnih primerov pa je še več. Iz neke druge šole poročajo, kako je šolar padel v jok, ker ni mogel odpreti svoje knjige o človeški anatomiji, saj “angel sedi na moji rami in piše vse, kar delam dobrega in zlobnega. Ko odprem to knjigo, si angel zapisuje zlo”.

To se vleče že dve leti, pripravljajo pa okroglo mizo
Zastopniki avstrijskih učiteljev so o podobnih primerih opozarjali že pred dvema letoma, ko so napisali pismo šolski komisiji na Dunaju, zagovornici mladine, njihovi verski skupnosti in ministrstvu za šolstvo ter pozvali pristojne institucije k ukrepanju. Predsednik dunajskih šol Heinrich Himmer je napovedal okroglo mizo, na kateri bodo razpravljali o težavah v zvezi z islamom ter obravnavali druge probleme v zvezi z medvrstniškim nasiljem, poroča Voice of Europe.

M. S.