fbpx

Katera slovenska občina bo sprejela migrante in z vsakim zaslužila 290 evrov? Delovna skupina za azil v akciji, za migrante išče streho nad glavo!

Foto: epa

Slovenska levica je padla na glavo! Medtem ko se slovenski upokojenci komaj prebijajo iz meseca v mesec, ko ne zmanjka otrok in njihovih revnih staršev, ki preko medijev prosijo za pomoč, ko število brezposelnih pada samo navidezno in ko Slovenijo zapušča vse več visoko izobraženih mladih, se Delovna skupina za azil zavzema za zastonj stanovanja za migrante. In to kljub temu, da dobijo migranti z odobrenim azilom kar neverjetnih 290 evrov na mesec za najemnino!

Delovna skupina za azil je namreč na župane različnih občin naslovila e-sporočilo, v katerem so zapisali, da so “skupina posameznikov, ki zadnji dve leti deluje v Ljubljani in v okviru katere poskušamo s pravnimi, socialnimi, kulturnimi in drugimi aktivnosti pomagati pribežnikom in se boriti proti rasističnim težnjam v družbi. Eden glavnih problemov, s katerimi se pribežniki soočajo, je nastanitev”. Po njihovem mnenju naj bi se s težavami soočali tako tisti migranti, ki imajo dovoljenje za zadrževanje na območju Slovenije, kot tudi tisti, ki dobijo azil, a se morajo na hitro izseliti iz azilnega doma – pa čeprav dobijo od Slovenije, torej iz žepov slovenskih davkoplačevalcev, do 290 evrov na mesec za najemnino. Namesto hvaležnosti pa vidijo le probleme: omenjena delovna skupina namreč toži, da je migrantom skoraj nemogoče najeti stanovanje ali sobo, saj naj bi se lastniki nepremičnin soočali s preveč predsodki. Dejstvo pa je, da so si za tovrstne predsodke krivi migranti sami, saj Slovenci še niso pozabili šokantnih prizorov iz leta 2015, ko so migranti med migrantskim valom za seboj pustili zgolj smeti in lastne iztrebke ter razdejanje.

Sedaj pa se Delovna skupina za azil počuti poklicano, da najde migrantom streho nad glavo. Prošnjo za nastanitev migrantov so poslali na številne občine, in to kar po abecednem vrstnem redu, tako da očitno niso izpustili niti ene.

Iščejo prazno hišo za migrante – v zameno za vzdrževanje
Za to priložnost Delovna skupina za azil išče manjšo nepremičnino, “v kateri bi lahko ti ljudje v zameno za vzdrževanje in upravljanje vsaj začasno prebivali. Pri tem govorimo o manjšem številu ljudi. Ker po zakonu lahko nepremičnino nevladni organizaciji prepusti ali država ali občina, nas zanima, ali obstaja v Vaši občini kakšna prazna manjša hiša v občinski lasti, ki bi se jo dalo uporabiti za namestitev migrantov?” so zapisali. Če le-te nimajo, pa sprašujejo, ali v omenjenih občinah poznajo “kakšnega zasebnega lastnika, ki ima prazno hišo in bi nam jo bil pripravljen začasno prepustiti v tovrstne namene v zameno za vzdrževanje? Če je mogoče, v nekem kraju s trgovino in dobrimi prometnimi povezavami. Lahko tudi krijemo stroške uporabe stavbe”.

Foto: epa

Cerarjeva vlada igra lažno “multikulti” solidarnost, svoje državljane pa meče na cesto
Pod prošnjo za namestitev migrantov je podpisan dr. Klemen Koselj, tako rekoč anonimna oseba, saj se v medijih ne pojavlja. Zanimivo, kako so levičarji spet podtaknili neko neznano osebo za dosego njihovih ciljev. Obenem pa je zaskrbljujoče, da morajo slovenske družine po medijih prositi za pomoč za plačilo položnic in prenovo domov, medtem ko je migrantom že a priori ob nezakonitem prestopu slovenske meje zagotovljen ves luksuz. Samo spomnimo se leta 2017, ko je vlada Mira Cerarja kupovala luksuzno opremo, in sicer preko razpisa za nakup novih steklokeramičnih plošč, pralnih strojev za pranje do 5 kilogramov, robovi omar in postelj so morali biti ‘oplemeniteni’, vzmetnice pa medicinske. Kakšen naj bo televizor, je bila zahteva denimo naslednja: barvni TV sprejemnik z diagonalo minimalno 81 centimetrov ter stenski nosilec z roko za LED/LCD TV do 99 centimetrov, ki je dvojno vrtljiv (do 180 stopinj in nagiben do 15 stopinj). Ta izdatek seveda velja poleg že znanega, da vsak migrant stane Slovenijo okrog 1.963 evrov mesečno. Medtem pa vlada nad Slovenci izvaja pritiske vseh vrst – spomnimo se, kako so rubili slovenskemu državljanu, hudo obolelim za rakom – in igra lažno “multikulti” solidarnost.

Ponudba dr. Koselja diši po lahkem zaslužku. Zakaj bi sicer za ilegalne migrante iskal hišo “v zameno za vzdrževanje”, če pa vsak migrant z odobrenim azilom dobi do 290 evrov za najemnino? 

Že poslanec Branko Grims je opozoril, da je delitev ljudi na prvorazredne in drugorazredne ustavnopravno nesprejemljiva in hkrati razvojno uničujoča, podla politika, ki vodi v revščino tretjega sveta – vlada namreč zaposlenim državljanom in slovenskim upokojencem nameni štirikrat manj kot nezakonitim migrantom. “Če uvažaš tretji svet, dobiš tretji svet … Voliti levičarje je danes vozovnica za potovanje v bedo tretjega sveta. Enosmerna,” je zaključil svojo kolumno v Gorenjskem glasu

M. S.