fbpx

Šokanten preobrat v preiskavi: V Las Vegasu bi lahko umrlo več tisoč ljudi

Paddock je streljal na dve različni lokaciji. Zato je tudi razbil dve okni v svoji hotelski sobi (foto: epa).

Krvavi zločin 64-letnega na videz umirjenega računovodje Stephena Paddocka dobiva nove in nove razsežnosti. Preiskava je še vedno v polnem teku, saj preiskovalci iščejo motiv, v javnost pa medtem prihajajo nove podrobnosti o dogajanju na usodnem koncertu.

Glede na najnovejše podatke, ki jih je objavil območni dnevni časnik Las Vegas Review Joural, Paddock v desetih minutah, kolikor časa je trajalo streljanje, ni ciljal zgolj na obiskovalce koncerta. Rafal strelov je izmenjaje usmeril tudi v povsem drugo smer, na nekoliko bolj oddaljeno lokacijo, ki pa bi lahko bila še bolj usodna. Zato je tudi razbil dve okni v svoji hotelski sobi.

Streljal naj bi namreč na ogromne rezervoarje kerozina (gorivo za letala), ki so bili od hotela oddaljeni več kot 600 metrov in so se nahajali blizu hangarja z zasebnimi letali. Na rezervoarjih so namreč vidni sledovi izstrelkov. Eden izmed njih je bil celo tako poškodovan, da bi lahko prišlo do eksplozije, ki bi lahko povzročila, da bi bilo število mrtvih še bistveno višje. Več sto, če ne celo več tisoč. Uradne oblasti sicer o tem dogodku sprva niso želele govoriti, nato pa so se odzvali in javnosti sporočili, da je Paddock res streljal v rezervoarje z gorivom za letala, a večje nevarnosti, da bi prišlo do eksplozije, ni bilo.

Šokirano dekle, žrtve v bolnišnicah in skrivnostno sporočilo
Med tem je v ZDA prispelo tudi Paddockovo dekle. Kot smo že poročali, je pretresena zaradi dogodka, saj je svojega partnerja zaznavala kot mirnega in ljubečega človeka. V bolnišnicah se za svoja življenja še vedno borijo številne žrtve krvavega strelskega pohoda in mnogi se bojijo, da se število mrtvih ne bo ustavilo pri številki 58.

Paddock je na množico streljal iz 32 nastropja hotela Mandalay Bay v Las Vegasu (foto: epa).

Glede na vse ugotovitve v preiskavi je jasno, da se Paddock ni želel zadovoljiti zgolj z enim napadom. Poleg ogromnega števila orožja, ki so ga našli v njegovi hotelski sobi, so namreč na njegovem domu našli še več orožja, med drugim tudi eksploziv. Preiskovalci so tudi ugotovili, da je bil prvotni Paddockov načrt, da bo pobegnil s kraja prizorišča. Kaj bi se lahko zgodilo, če bi mu to res uspelo, ne želi ugibati nihče.

Ob tem je Paddock v hotelski sobi pustil tudi sporočilo, ki ni samomorilno, a preiskovalci njegove vsebine niso želeli razkriti.

B. O.