fbpx

Psihopatovo dekle razkrilo motiv za pokol v Las Vegasu?

Morilec in njegovo dekle (foto: epa).

Motiv za krvavi strelski pokol v Las Vegasu še vedno ostaja skrivnost. Policija je sicer upala, da bo kaj več o morilcu Stephenu Paddocku povedalo njegovo dekle Marilou Danley, ki je v sredo prispelo na zaslišanje, a so žal ostali praznih rok. Preiskava je še vedno v polnem teku. Preverjajo tudi domneve, da naj bi Paddock živel skrivno življenje.

Partnerica lasvegaškega strelca, ki je v nedeljo z balkona ubil kar 58 ljudi, več kot 500 pa ranil, je povedala, da se ji niti sanja ne, kaj je njen “prijazni, skrbni in tihi” partner načrtoval. Zaradi dejanj svojega partnerja je bila v šoku. Kot je dejala, ji nikoli ni nič rekel ali kaj takšnega storil, da bi to lahko razumela, kot da nekaj ni v redu, in kar bi napovedalo to njegovo grozno dejanje. “Imela sem ga rada in upala sem, da bova imela skupno, mirno prihodnost.”

Glede na to, da je bila Danleyjeva v tujini je preiskovalce zanimalo, kako to, da je odpotovala. Pojasnila je, da ji je Paddock pred dvema tednoma dejal, da je našel poceni karto za Filipine in da bi želel, da grem na obisk k družini. “Bila sem vesela, da bom šla domov in videla svoje prijatelje in družino,” je povedala. Med obiskom pa ji je Paddock poslal tudi denar, nekateri mediji pišejo, da je šlo za kar 100 tisoč dolarjev. Z denarjem naj bi Danleyjeva na Filipinih kušila hišo za svojo družino.

Skrivno življenje in pomočniki?
Policija sicer sumi, da je 64-letni Stephen Paddock živel skrivno življenje. Obstaja namreč tudi možnost, da je načrtoval pobeg s prizorišča pokola in samomor ni bil v prvotnem načrtu, poroča BBC.

Šerif Joseph Lombardo je na novinarski konferenci predstavil nekaj novih dejstev, do katerih so prišli med intenzivno preiskavo:

  • Policija je našla razstrelivo v Paddockovem avtomobilu ob hotelu, skupaj s še okoli 1600 naboji.
  • Paddock je bil nekaj ur pred pokolom še v igralnici.
  • Apartma je rezerviral tudi v nekem drugem hotelu že teden prej, kjer se je v Las Vegasu odvijal podoben glasbeni festival, glasbeni gostje pa so bili med drugim Muse, Lorde in Blink-182.

Predstavnik FBI Aaron Rouse pa je dejal, da za zdaj povezav s terorizmom oz. terorističnimi organizacijami niso našli, vendar bodo še vedno preiskovali tudi v tej smeri. Preiskovalci prav tako dvomijo, da bi Paddock pokol lahko izpeljal popolnoma sam, zato puščajo odprto možnost, da je imel pri načrtovanju in izvedbi tudi pomoč.

B. O.