Šokantne izpovedi zlorabljenih deklet: “Mislila sem, da me bodo ubili in da ne bo nihče opazil”

Ženske v Kölnu protestirajo proti spolnemu nasilju; Foto: epa

Že več kot 120 nemških žensk in deklet je podalo prijavo za spolno nadlegovanje, ki so ga nad njimi na novoletni večer izvajale tolpe arabskih in afriških moški. Žrtve spolnega nasilja, ki so bile pripravljene povedati svoje zgodbe, so opisale kaos in grozote, ki so jih morale pretrpeti na glavni železniški postaji v Kölnu. 

Policija in varnostne sile so bile popolnoma nepripravljene, ko so gruče moških začele s svojimi izprijenimi dejanji. V Nemčiji je po tem dogodku izbruhnil preplah, saj so priče napadalce opisale kot migrante. V Nemčijo je samo v zadnjem letu prispelo 1,1 milijona migrantov, napadi pa so se začeli vrstiti tudi po drugih nemških mestih in po Evropi. Nekatere ženske, ki so pretrpele grozote novoletne noči, so se odločile, da spregovorijo.

Obkrožilo jo je 20 do 30 moških
Mlado nemško dekle Michelle je povedalo, da je njo in njene prijateljice kar naenkrat obkrožila tolpa dvajsetih do tridesetih moških, ki so govorili tuji jezik. “Zgrabili so nas za roke, začeli trgati z nas oblačila in nas grabiti za mednožje. Pobrali so nam čisto vse, kar smo imele v žepih.” Michelle je povedala, da bi morala policija za zaščito deklet in žensk narediti več. “Popolnoma smo šokirane, da se kaj takega lahko zgodi, še sploh na novoletni večer,” je še potožila Michelle.

“Mislili so, da imajo popolno oblast in da lahko z ženskami, ki so praznovale na ulici, počnejo vse, kar hočejo,” je o grozljivi izkušnji povedala Busra.

“Mislila sem, da me bodo ubili in da ne bo nihče opazil”
Neimenovana ženska je za nemško televizijo povedala, da so jo kar naenkrat obkolili neznanci, jo začeli otipavati, grabiti za zadnjico, mednožje in oprsje, poroča BBC. “Moja prijateljica je hotela pobegniti. Ko sem se obrnila, da bi pogledala, ali ji je uspelo, je neki moški zgrabil mojo torbico in mi jo dobesedno iztrgal iz rok.” Povedala je, da se je bala za svoje življenje, nikjer pa ni bilo policistov. “Mislila sem, da me bodo ubili. Mislila sem, da me bodo posilili kar sredi ulice in nihče ne bo vedel za to.”

Dotikali so se jih med nogami in jih vabili v taksije
Mlada Muriel je skozi solze opisala svojo izkušnjo tistega usodnega dne. “Otipavali so me, otipavali so moje prijateljice med nogami, po prsih, obkrožili so nas.” Angleško dekle, ki je za praznike obiskalo Köln, pa je povedalo, da se tja po tej izkušnji ne bo nikoli več vrnilo. “Objemali so nas, nas poljubljali. Skušali so nas zvabiti v svoje “privatne” taksije. Seveda smo jih zavrnile,” je še dodalo angleško dekle.

“Samo zaslišala sem sikanje v kapuci, ko so mi moški porinili petardo pod kapuco. Očitno se jim je to zdelo zabavno. Srečo sem imela, da ni počila. Duševna bolečina po tej noči bo ostala z mano,” je za nemško televizijo povedala Jenny.

A. R.