Šokantna vest iz Švedske: Šest migrantov posililo invalidko na vozičku

Fotografija je simbolična (Foto: epa).

Mlado Švedinjo, priklenjeno na voziček, je posilila tolpa šestih migrantov. Do napada je prišlo v nekem stanovanju, ki pa ni bil njen dom. Vse bolj se govori, da tam živel eden od napadalcev, nato pa so se mu poleg pridružili še ostali.

Švedska policija je sporočila, da so bili vsi napadalci stari okoli 20 let, vendar napad zanikajo. Po nekaterih informacijah policije je spolni napad trajal več ur, nato pa ji je uspelo pobegniti in napad prijaviti.

Gre za žensko v tridesetih letih, ki je povedala, da sploh ni videla, od kod so se ti moški naenkrat vzeli in da je posilstvo trajalo več ur. Od šoka se ni mogla braniti drugače kot besedno. Žrtev je komaj pobegnila iz stavbe, saj komaj napravi kakšen korak brez vozička, piše Daily Mail.

Spolni napad je zanetil jezo v mestu in množica protestnikov je odkorakala v središče mesta. S kamni so napadli azilni center, zato je morala policija poklicati okrepitve.
Vodja gotlandske policije je izjavil, da je Gotland varno mesto v primerjavi z drugimi podobnimi kraji in da se je zgodilo samo nekaj zločinov v primerjavi s preostalo državo. Nezaslišano se mu zdi, kako so ljudje reagirali. Verjetno bi tudi pri nas lahko slišali podobno mnenje, če bi ga podajali ljudje, ki jih bolj skrbi za migrante kot za domačine.

 

A. B.