fbpx

Šokantno: Učitelji po trikrat dnevno prijavljajo sume terorizma v šolah

Foto: iStock

”Radikalizacija” na šolskem igrišču in ”šibka politika proti ekstremističnemu vedenju”. To je problem, s katerim se Britanci že leta soočajo. V veliko muslimanskih družinah se otroke že pri zgodnjih letih navaja na ekstremistična vedenja. Bi lahko Britanija že zdavnaj rešila ta problem in zaščitila svoje državljane s preprosto spremembo v politiki? Ali bodo morali učitelji še naprej učiti mlajše generacije v strahu pred džihadisti?

V Mail Online poročajo, da so britanski učitelji vsak dan v strahu za svoje in za življenje drugih otrok. Prijave za sumljivo vedenje muslimanskih otrok in staršev v šolah je bilo največje junija, v času terorističnih napadov na mostu London Bridge, ko je bilo kar 76 prijav.

Zaskrbljeni učitelji na britanskih šolah so v zadnjih dobrih dveh letih več kot 1.180-krat prijavili sum radikalizacije, včasih so bili prisiljeni narediti to tudi trikrat dnevno.

Britanske oblasti poskušajo stvari nevtralizirati z vladno teroristično telefonsko linijo, ki je bila ustanovljena za zaščito ranljivih ljudi pred radikalizacijo ali kakršnim koli drugim vplivom ekstremističnih skupin. Predstavnik oddelka za izobraževanje je povedal: ”Ekstremizem in nestrpnost v naši družbi nimata mesta.”

N. Š.