Sorosevi hinavci: Madžarska ima prvo predsednico in opozicijski blok se peni od sovraštva

foto: UME

10. marca 2022 je madžarski parlament z dvotretjinsko večino za novo madžarsko predsednico države izvolil Katalin Novák (nekdanjo podpredsednico stranke Fidesz in nekdanjo ministrico za družino). Na tajnem glasovanju je prejela 137 glasov, 51 glasov je prejel ekonomist Péter Róna, kandidat združene opozicije, ki jo podpira Sorosova »Open society«. Novákova, po izobrazbi prav tako ekonomistka, bo 10. maja zamenjala sedanjega predsednika Jánosa Áderja.

Katalin Novák je vojno, ki jo je sprožila Rusija v sosednji Ukrajini, obsodila kot “uničujoč virus”, potem ko “smo šele začeli okrevati od epidemije” in poudarila enakost vseh prizadetih ljudi, Madžarov v Karpatski Ukrajini, v domovini in beguncev. Poudarila je, da si Madžari želijo miru.

Preberite tudi: [Video] Rusija blokira Instagram: Ruski vplivneži v jok, ker ne bodo več objavljali slik, medtem ko mnogi nedolžni umirajo v vojni

Hkrati se je zavezala k dosmrtni zakonski zavezi s svojim možem, ki bo kot “prvi gospod ostal to, kar je zdaj: Veres István“. Rojstvo svojih treh otrok je opisala kot eno najpomembnejših življenjskih odločitev.

Več si lahko preberete TUKAJ.