fbpx

Sorosov italijanski lobi se zavzema za cenzuro uporabe besed, kot so nezakoniti migranti in cigani

Foto: epa

Italijanski lobi se zavzema za cenzuriranje novinarskega poročanja, ko se to navezuje na poročanje o migrantih in bi uporaba besed lahko imela negativen prizvok, vključno z izrazom nezakoniti migranti, poroča ameriški Breitbart.

Na seznamu prepovedanih izrazov, ki se naj ne bi več uporabljali v novinarskem poročanju, so tudi izrazi, ki poudarjajo etničnost posameznih skupin migrantov ali njihov nezakonit status. Izrazi, kot so skrivni migranti, cigani, nomadi in »izven skupnostni”, naj bi bili obsojeni na izkoreninjenje.

Tudi termine, kot so Albanec, Severnoafričan in Kitajec, naj bi bilo treba izključiti iz novinarskega poročanja, saj po prepričanju združbe ti naj ne bi bili več nevtralni. Skupina se zavzema tudi za to, da v novicah etnično poreklo napadalca naj ne bi bilo opredeljeno, da ne bi prišlo do povezovanja neprimernega obnašanja z migranti. Islamske ekstremiste naj bi bilo treba po novem imenovati le kot ekstremiste, z namenom, da bi bilo tako zaustavljeno širjenje predsodkov proti muslimanom.

Foto: epa

Organizacijo plačuje tajkun Soros
“Politično korekten” priročnik je domislica organizacije Carta Di Roma, ki lobira za migrante in jo prek fundacije Open Society plačuje levo usmerjeni milijarder George Soros. Poročila razkrivajo, naj bi magnat Soros vložil več sto tisoč ameriških dolarjev v organiziranje protestov, ki so bili usmerjeni proti ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu.

Soros je tretji največji donator Planiranega starševstva (Planned Parenthood), saj največjemu ameriškemu izvajalcu splavov vsako leto priskrbi na milijone ameriških dolarjev. Kot zapriseženi globalist se Soros bojuje za spodkopavanje nacionalne suverenosti posameznih držav, pri čemer se zavzema za večji obseg pristojnosti odločanja na nadnacionalni ravni. Zapisal je, da v kolikor obstajajo kolektivni interesi, ki presegajo državne meje, bi morala biti suverenost držav podrejena mednarodnemu pravu in nadnacionalnim institucijam. Soros je med drugim tudi finančni sponzor raziskovalnega in informacijskega centra Media Matters for America, ki izvaja nadzor nad mediji in napada alternativne medije z namenom, da konzervativni pogledi ne pridejo v dominantne medije.

Foto: epa

Na angleški različici strani organizacije Carta Di Roma je mogoče prebrati, da je bila organizacija ustanovljena leta 2011, s ciljem implementacije novinarskega kodeksa ravnanja glede migrantov. Po navedbah na spletu naj bi se organizacija zavzemala za to, da bi novi kodeks postal referenčna točka za tiste, ki na dnevni ravni upravljajo z mediji in manjšinskimi vprašanji: novinarje, medijske operaterje, raznovrstne institucije, društva in aktiviste, ki so vpleteni v promocijo in zaščito pravic manjšin ter migrantov.

Korektnost organizacije je zelo relativna
Kljub njihovi hiperaktivnosti glede natančne rabe jezika v praksi, pa pri izražanju, ki se navezuje na Trumpovo izvajanje ukrepa, ki začasno prepoveduje vstop državljanom iz sedmih pretežno muslimanskih držav, niso tako natančni, saj pri tem navajajo, da gre za prepoved vstopa vsem muslimanom in ne samo nekaterim.

Iz tega razloga se ne moremo čuditi, da proti Trumpu vihra prava vojna in da številni nacionalni mediji cenzurirano poročajo, ko gre za vsebino, kjer se navezujejo na migrante, ali pa o incidentih sploh ne poročajo. Ni kaj, Soros je zagotovo eden tistih, ki usmerjajo svet po svoji meri.

N. Ž.