Soustanovitelj Wikipedije priznal: “Dovoljeni so samo globalistični, progresivni viri osrednjih medijev”

Foto: EPA

Konservativni mediji se že več let spopadajo s cenzuro, ki vlada na Wikipediji. Urejanje spletne enciklopedije so namreč ugrabili radikalni levičarji in s postopnimi spremembami člankov dosegli cenzuro večjega dela desnih medijev v anglosaški kulturni sferi. To je težava na katero se opozarja že več let, a ukrepa se ne, kljub vsem pozivom. To je resnična zgodba o pristranskem urejanju člankov na Wikipediji, ki je nekoč veljala za zanesljiv vir informacij, te dni pa ste lahko srečni, če je pravilen datum dogodka, ki vas zanima, kajti karkoli drugega je enostransko oblikovanje javnega mnenja.

Te dni RTV Slovenija posveča pozornost hrvaški Wikipediji in domnevnemu vandaliziranju, ki se dogaja znotraj člankov, zaradi enega vztrajnega prostovoljnega urednika. A zaradi trske, so na MMC spregledali celo bruno, ki se mu reče vandalizem na angleški strani Wikipedija, kjer radikalni levičarji že več let vztrajno vandalizirajo članke, skrivajo informacije, potvarjajo dejstva in cenzurirajo desne vire informacij z izgovori, da ne želijo dajati prostora obrobnim virom.

Angleške strani Wikipedije se že več let drži zloglasni sloves daleč od objektivnega. Vseeno, v klasični konservativni maniri se konservativci veliko raje pritožujejo nad stanjem Wikipedije, kot pa da bi začeli aktivno uporabljati alternative. Ena od takih je InfoGalactic. Gre za odvrtek Wikipedije, ki pa za razliko od svoje prednice, stremi k objektivnosti. O tem, kako omenjena alternativa Wikipediji moti progresivce, priča dejstvo, da ga z Googlom enostavno ne morete najti. Zadetki na prvi strani bodo samo levičarski napadi na InfoGalactic.

Nad stanjem Wikipedije zgrožen soustanovitelj
Da je Wikipedija daleč od nepristranskosti, je potrdil tudi njen soustanovitelj Larry Sanger. “Na kratko in z redkimi izjemami, dovoljeni so samo globalistični, progresivni viri osrednjih medijev – in viri prijazni do globalističnega progresivizma,” je zapisal na svoji spletni strani v članku z naslovom: Wikipedija je bolj enostranska kot kdajkoli prej.”

Po mnenju Sangerja, se je spletna stran, ki jo je pomagal zasnovati, sprevrgla v hudo pristransko institucijo, ki se igra spletno policijo. “Demokracija ne more uspevati v takih pogojih.” Kot primere pristranskosti Wikipedije, Sanger omenja članke o gibanju Črna življenja štejejo, ameriških predsedniških volitvah 2020, dveh pozivih k odpoklicu ameriškega predsednika Donalda Trumpa in tako dalje. Med najbolj bizarnimi primeri so, po pisanju komentatorja Tomaža Štiha, članki o socializmu in komunizmu, pri katerih ni ene same omembe o številu smrti, ki jih je povzročila ta bolna ideologija.

Administrator odstopil, škoda ostaja
V vseh primerih je bila resnica zanemarjena, namesto tega pa so levičarji gradili narativ. Eden od takšnih najbolj eklatantnih primerov dezinformacijske kampanje je ravno smrt črnega kriminalca Georga Floyda, ki je služila kot povod za izgrede BLM in Antife po ZDA v letu 2020.

Po poročanju Breitbarta je eden od najbolj vandalskih administratorjev na Wikipediji bil Guy Chapman, ki je po več mukotrpnih bojih le odstopil s položaja administratorja, a se lahko še vedno vrne kadarkoli bi to želel. Z drugimi besedami, njegovo teroriziranje strani konservativcev na Wikipediji je začasno na premoru, vsa politika glede urejanja strani in citiranja virov, ki jo je odločno oblikoval, pa ostaja nedotaknjena.

Ivan Šokić