fbpx

Spopad levičarskih milijarderjev: Soros skuša izriniti Zuckerberga iz Facebooka zaradi Donalda Trumpa

George Soros in Mark Zuckerberg (foto: EPA)

Med ustanoviteljem Facebooka Markom Zuckerbergom in levičarskim milijarderjem Georgeom Sorosom se te dni krešejo iskre. Soros je v zadnjih dneh večkrat povedal, da bi morali Zuckerbergu odvzeti nadzor nad njegovim podjetjem, saj bo drugače po Sorosevem mnenju na ameriških volitvah ponovno zmagal ameriški predsednik Donald Trump.

80-letni milijarder George Soros, ki je te dni znan kot eden največjih financerjev levičarjev po svetu, se je te dni obregnil ob ustanovitelja Facebooka. Napisal je kolumno objavljeno v New York Timesu z naslovom “Mark Zuckerberg ne bi smel imeti v oblasti Facebooka”.

Čeprav tako Zuckerberg kot Soros slovita kot podpornika levice, revolucija vedno najraje jé svoje otroke. Soros je že v preteklosti kupoval in prodajal svoje deleže Facebooka.

Soroseva hinavščina

“Facebook bi morali soditi po tem, kar dela, ne po tem, kar pravi,” je zatrdil Soros, in obtožil Zuckerberga in izvršno direktorico Facebooka Sheryl Sandberg, da je njun edini princip delovanja “maksimiziranje profita, ne glede na posledice.”

Taka izjava iz ust človeka, ki je lastnoročno poskrbel za zlom britanskega funta in s tem zaslužil milijardo dolarjev, je res bosa. Ob tem Soros Zuckerbergu očita, da se je celo sestal z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom. Slednje, glede na pritisk, ki ga Trump vrši na tehnološke velikane Silicijske doline, niti ne preseneča.

Pred napadom v NYT je Soros podoben argument proti Zuckerbergu predstavil na straneh Wall Street Journala, kjer je trdil, da Facebook pomaga Trumpu, ker naj bi jih Trump bil pripravljen zaščititi.

Ivan Šokić