Sramota: Ilegalci v črnih jopičih preplavili pariški Panteon in zahtevali pravico, da ostanejo v državi!

Pantheon, Pariz (Foto: Facebook)

Več sto ilegalcev je v Parizu v petek preplavilo tamkajšnji Panteon in zahtevalo pravico, da ostanejo v državi. Turiste so iz omenjenega mavzoleja, kjer so pokopani najznamenitejši Francozi, morali evakuirati.

Več sto nelegalnih migrantov je v petek okoli poldneva v črnih jopičih dobesedno preplavilo znameniti Panteon in zahtevalo dovoljenje za bivanje v Franciji. Šlo je večinoma za migrante iz različnih zahodnoafriških držav, omenjeni mavzolej, kjer so pokopani najznamenitejši Francozi, pa so morali evakuirati, saj so ilegalci predstavljali grožnjo za turiste. Voice of Europe poroča, da so se ilegalci poimenovali črni jopiči po vzoru rumenih jopičev, ki so v Franciji več mesecev vsak konec tedna protestirali proti novim in novim dajatvam ter proti nepriljubljenemu predsedniku Emmanuelu Macronu.

Le Penova se je na sramoten incident ostro odzvala
Voditeljica Nacionalnega zbora Marine Le Pen se je na dogodek že odzvala, in sicer ga je označila za nesprejemljivega: “V Franciji bi edina prihodnost za ilegalne migrante morala biti ta, da so vrženi ven, kakor predvideva zakon.”

Odzval se je tudi francoski premier Édouard Philippe: “Francoska država temelji na zakonih, kar pomeni, da se morajo državni spomeniki spoštovati zaradi spomina, ki ga predstavljajo.”

Število “črnih jopičev” nekateri ocenjujejo na kar 700 posameznikov
Število protestnikov je bilo s strani policije ocenjeno na 200 do 300 posameznikov, medtem ko nekateri aktivisti in priče ocenjujejo, da jih je bilo kar 700. Gre za sramoten incident, v okviru napadenega in zlorabljenega spomenika so med drugim pokopani Émile Zola, Victor Hugo, Alexandre Dumas, Marie Curie in številni drugi.

Panteon v Parizu (Foto: Wikimedia Commons)

Rok Krajnc

 • Olga101

  Vse, ki nezakoniti vstopajo, je treba izgnati! Zakoni veljajo za vse!

 • totex39

  Tako bo kmalu v vseh evropskih državah, kjer politiki dovoljujejo, da se črna gamet širi ilegalno po Evropi.

  • me

   ne bo, vsaj v naši kulturni okolici ne!

   PRI NAS PA SO KOMUJARE ŠE VEČJI ŠKODLJIVCI IN MORILCI

 • ZatonMesecnikov

  #Več sto ilegalcev je v Parizu v petek preplavilo tamkajšnji Pantheon in zahtevalo pravico, da ostanejo v državi.#

  če bi levičarska država (pa itak to poznamo že iz preteklosti) rada vedno več nadzora nad govorom in gibanjem državljanom, davčno pa dobiš ob Rojstvu, pa se po drugi strani Ilegalci, ki so se v državo vtihotapili ilegalno prosto sprhajajo in zborujejo in zahtevajo zase ugodnosti.

  narobe svet.

  • macon

   Ne da samo zborujejo, odkrito serjejo po enem od simbolov Francije in Pariza in je vse v najlepšem redu. Vsa banda bi si zaslužila obdelavo s pendreki in izgon po hitrem postopku.

   • samsara

    Ni naključij…
    Naslednjič na istem ali podobnem mestu bo za Francoze, “že videno”.
    Aktivno in intenzivno je treba srati po glavah domorodnih, da bo proces hitreje tekel v prid tujerodnih nezakonitih invazivcev-‘novih Evropejcev’, po željah odločevalcev iz ozadja, preko izvoljenih politikov-marionet.

 • After_Midnight

  Francistan bo postal Afriška kolonija, to je jasno vsakemu turistu v Parizu.

  • sodnikisozločinci

   Ni samo Pariz. Pogledati je treba mesta velikosti Kranja. Že tam je Afrika.

 • xtc

  Zakaj nebi smeli ostati?
  Ekološki viri so baje prednostna zadeva v Merckel-Macron-STasi EU.

 • šmentanamuha

  Francozi, hoteli ste pomehkuženega Makarona in tu je zdaj rezultat. Nimam pojma, kako bodo izgnali tele tipe iz države.

 • GverilaStyle

  žvali podivjane nehvaležne…..vse navrtat, brez izjem…..VSE!!!!!!

 • Van Der Waals

  ŽELIJO PRAVICO PO SOCIALNI POMOČI!!! UPAM DA FRANCOZI NISO TOLKO NE UMNI DA BOJO PRISTALI NA POVEČANJE DAVKOV!!!

 • Felikss_AH

  Zakaj temu praviti sramota… za Afriške razmere je to bilo izjemno umirjeno zborovanje Macaronovih prijateljev… in edina svinjarija je da tam ni bilo Macarona… kaj češ… Πchka je Πchka.
  Poleg tega sta pred tem bila, če se ne motim, vsega dva taka Franko-Afro-“referenduma”… eden v nekem nakupovalnem centru drugi pa na aerodromu Charles de Gaulle.

  Afro protesti in zborovanja gor ali dol… na sveže “rešene” Afro-okrepitve pa Soroseva NGO-“mornarica” vseeno še naprej dovaža… seveda v konsenzu z EU-Beogradom… mislim Bruselssom. Ob takem tempu bo z leti konec “kultiviranih” Afro-RAP-referendumov… eskaliralo bo v mačetanje in goreče “ovratnice”… v skladu z Afro-temperamentom po modelu iz Južne Afrike. Zanimivo bo pa kako se bodo “usklajevali” Arabci in Črni… namreč Arabsko-Sub-Saharsko “bratstvo” je varovala širna Sahara… v Frankostanu pa take varovalke ni… in če ali ko enkrat ne bo več Francoske policije in vojske… ugibajte bi reku Šaronja.

 • Andrej

  Rumene jopiče so s solzilci razgnali. Črne jopiče so lepo oskrbeli. Turiste so odstranili. A turisti še hodijo v Pariz? Kmalu ne bodo več.

 • dob

  Kje pa so črne yo-pičke

 • dob

  To je pa nesramno skoraj tako, kot če bi neznanci v LJubLJani vdrli v kiosk z burekom, pometali vse s polic in na pult dali ajdove žgaNJce s kislim mlekom.

  Si zamislite do kakšnih demonstracij trenirkarjev bi prec prišlo okrog Tromostovja, in bi Makarovičeva pela, da morajo pice biti rdeče in v obliki zvezde.
  Pa brez mocarele, ker je ta-bela.

 • Janez Kranjski

  Jaz pa mislim, da je za vso to prihajajočo migrantsko zalego, za tornade na Floridi, za podnebne spremembe, za pripojitev Krima k ZSSR, za točo, za slabo prebavo z drisko Svetlane Makarovič (jebo ji pas mater), za jankovičeve hemeroide in slab zadah iz ust – kriv (ko li bi drugi) Janez Janša.

 • macon

  Francozi so fašisti, ker nočejo podreti fašističnega panteona in zmetati tistih kosti v Seno. Namesto njega naj zraste multikulturna in napredna mošeja in animistični slamnati tempelj za zatirane afriške črnce, žrtve francoskega rasizma! Kaj pa se pravi, da zatirajo miroljubne napredne Afrofrancoze! Makaron je povedal, da ima francoski jezik srce v Kamerunu, ne v Franciji (ali nekaj podobnega)!

  Nujno je tudi podreti vse gnusne katedrale, produkt križarskih vojn in islamofobije oziroma vsem Francozom pobrat avte in stanovanja ter jih dati Arabcem in črncem, sami pa lahko gredo pod most ali skočijo v Atlantik!

  Edini sprejemljivi Francozi so antife in lgbtqxy populacija, ostalo so vse fašisti in zato šestorazredni ter jih je treba izkoreniniti. V ta namen morajo biti ustanovljena posebna šarijska in črnska sodišča za hitro sojenje vsem fašističnim Francozom!