Srbski Objektiv: Tanja Fajon z manipulacijami izziva vojno na Balkanu!

Naslovnica srbskega medija Objektiv o lažeh Tanje Fajon. (Foto: Posnetek zaslona-Objektv.rs)

Srbski medij Objektiv poroča o izmišljeni bosanski aferi v režiji medijev z miselnostjo bivšega režima in evropske poslanke, voditeljice SD Tanje Fajon. Izkazalo se je, da je vse skupaj ne samo izmišljeno, ampak tudi manipulativno, podlo ter zelo nevarno za ugled Slovenije v svetu. Vendar bodo politiki in njihovi medijski hlapci naredili vse za to, da predsednik vlade Janez Janša, ne bo še drugič predsedoval Svetu Evropske Unije. Zanimivo, novo balkansko afero so si izmislili ob dejstvu, da večina predstavnikov slovenske diplomacije hvali delo sedanjega zunanjega ministra dr. Anžeta Logarja. 

Tarča političnih spletk Tanje Fajon je poleg Slovenije še Srbija. Ta si želi, da bi se lahko v bližnji prihodnosti pridružila Evropski Uniji, zato morajo sodelovati z njenimi institucijami. Eden izmed bolj pomembnih odborov je Odbor EP za Srbijo, kateremu predseduje nihče drug kot Tanja Fajon. Vrh srbske politike se je o njenem delovanju že večkrat izrekel kritično. Srbski predsednik Aleksander Vučić je javno povedal, da bo Fajonovo kazensko ovadil evropskim pravosodnim institucijam zaradi ukradene vile Moskovič, hišnega naslova stranke SD.

Politična kultura na levem političnem polu še ni bila tako nizka. Štiri leve opozicijske stranke so se odločile za skrajno radikalno politično držo. Izmenjujoča kapitana sta stranki SD in Levica. Marjan Šarec s svojo LMŠ sanja samo predčasne volitve, Alenka Bratušek je izračunala, da so se v letu dni, pokojnine znižale za 25 tisoč odstotkov. Toliko o znanju nekdanje uradnice Ministrstva za finance za proračun in predsednice vlade.

Tranzicijska levica je tokrat brez sramu lansirala zelo občutljivo mednarodno temo o BiH, in sicer da je Janez Janša predsedniku Evropskega sveta Charlesu Michelu predal dokument o razkosanju te nekdanje jugoslovanske republike. Vse to se je preko medijev, politično povezanih s Fajonovo in bruseljskega novinarskega dopisnika Dela iz Bruslja Petra Žerjaviča, izvozilo v Bruselj in v Slovenijo.

Srbski medij Fajonovi  očital, da je širila lažne zemljevide, da bi ustvarila novo balkansko vojno!
Srbski medij Objektiv je korektno napisal, kako se je celotna nova umazana politična kampanja začela, in kdo je bil glavni režiser podle balkanske afere. Enako, kot je ugotovil naš medij so ugotovili, da se je pod tekst podpisal sporni politični ljubitelj lika Tanje Fajon, novinar Sead Numanovič.

V naslovu so zapisali: Tako Tanja Fajon  podtika Srbom in ogroža Republiko Srbsko: Na dan prišel lažniv zemljevid in vse izmišljotine. Ob tem so še zapisali, da je slovenski predsednik vlade Janez Janša njeno vlogo razkril. Pravi, da ima nevarne politične domislice za novo nacionalno delitev BiH. Kljub temu Tanja Fajon ne odneha, saj je njena stranka sklicala nujno sejo za zunanje zadeve o politiki Balkana.

Lahko le zapišemo, da nižje v političnem boju enostavno ne gre. Najprej si režiser izmišljene afere, nakar si še dovoliš, da na temo te izmišljotine skličeš odbor. Dvoličnost brez primere. A to je le ena izmed političnih lastnosti stranke SD, v kateri ne poznajo več sramu.

Celoten članek v srbskem Objektivu si lahko preberete TUKAJ

Luka Perš