fbpx

Srednjeveške prakse sredi Evrope: Pri Bologni muslimana kar na parkirišču klala ovce!

Slika je simbolična (Foto: Youtube)

Tunizijska muslimana sta v kraju blizu Bologne kar na parkirišču klala ovce na halal način. Policija je kmalu prišla na kraj dogodka in moška obvestila o nezakonitosti zakola živali, če se jih prej ne omami. Muslimani so med 10. in 14. avgustom praznovali Kurban-bajram.

Islam je vera, ki v odnosu do zakola živali še vedno strogo zagovarja zakol brez omamljanja. Gre za nehuman in krut odnos do živali, v naših krajih že davno del preteklosti, tovrstno postopanje pa se z velikim prilivom ilegalnih migrantov vedno bolj širi tudi v Evropo. Med drugim tudi v Italijo, kjer tamkajšnje oblasti med drugim preiskujejo primer, ko so muslimanski migranti ovce na halal način zaklali kar sredi parkirišča.

Po poročanju spletnega portala Voice of Europe je do spornega zakola, pri katerem se živali ni omamilo, prišlo kar na javnem parkirišču v občini Bentivoglio severno od Bologne. Izvedla sta ga dva muslimanska migranta tunizijske narodnosti ob kurban bajramu, ki se praznuje ob koncu vsakoletnega romanja v Hadž. Podobnih primerov je v Italiji v zadnjem času še več, zaradi česar ima tamkajšnja policija polne roke dela. Kot kaže sta muslimanska migranta dejanje v Bentivogliu skrbno načrtovala. Zakol sta namreč izvedla na parkirišču lokalnega podjetja, katerega delavci so trenutni na dopustu, zaradi česar sta bila prepričana, da ju ne bo nihče odkril. Temu pa ni bilo tako. Opazili so ju namreč okoliški prebivalci, ki so takoj poklicali policijo in jo obvestili o tem, kaj se dogaja. Policija je kmalu prišla na kraj dogodka in moška obvestila o nezakonitosti zakola živali, če se jih prej ne omami.

Podobna primera tudi v Bologni in Firencah
V zadnjih dneh policisti po vsej Italiji tudi sicer preiskujejo več primerov, povezanih z neprimernim zakolom živali zaradi že omenjenega muslimanskega praznika. Pri podobnem dejanju so tako na primer v bližnji Bologni zasačili tudi maroška migranta, ki sta dve ovci skrivala kar v prtljažniku avtomobila. Pri tem noben izmed Maročanov ni imel ustreznih dokumentov. Policija oba preiskuje zaradi surovega postopanja do živali. Do podobnega incidenta je prišlo tudi na območju Firenc, kjer so varnostni organi obravnavali pet oseb, ki so na eni izmed kmetij na nedovoljen način zaklale ovce in koze. Policija jim je posledično zaplenila večje število drobnice.

Slika je simbolična (Foto: epa)

Salvini ostro proti muslimanskim ritualnim zakolom živali
Striktno sankcioniranje tovrstnih prekrškov zagovarja tudi italijanski notranji minister Matteo Salvini, ki je že večkrat poudaril svoje nestrinjanje z muslimanskim ritualnim zakolom živali. Že lani je tako na primer poudaril, da je potrebno izkoristiti vse možnosti, da se muslimanom onemogoči zakol živali, ne da bi jih prej omamili.

Matteo Salvini (Foto: epa)

Rajko Golob