fbpx

Starši v Egiptu so se želeli zgolj posloviti od neveste, mož pa je ponorel in zahteval ločitev

Slika je simbolična (foto: iStock)

Par, ki se je poročil v Egiptu se je še isti da po končanem proslavljanju ločil. Novopečenemu možu je pregorelo, ko so se starši še zadnjič želeli posloviti od svoje hčere.

Par, ki se je poročil prejšnji teden je pripravil svatbo s številnimi gosti. Po končanem slavju so se mladoporočenci odpravili na medene tedne, a so jih ustavili starši neveste, ki so se želeli še zadnjič posloviti od svoje hčere.

Ženinu je na tej točki prekipelo. Izstopil je iz avta in začel vpiti na starše kako so imel cel večer, da se poslovijo. Moža je probal po poročanju Večernjega lista pomiriti nevestina priča a brez uspeha. Zaradi glasnega prepiranja so se okoli njih kmalu zbrali še ostali gostje, zaradi česar je prišlo do množičnega pretepa med nevestino in ženinovo družino. V incidentu je bilo poškodovanih pet oseb.

Po pretepu je nevesta naznanila, da gre v novo stanovanje, kjer naj bi par živel skupaj, ženin pa se je odpravil v svojo družinsko hišo in zahteval ločitev.

Visoka stopnja ločitev v državi
Egipt je ena od držav z najvišjo stopnjo ločitev. V 2017 se je ločilo kar 60,7 odstotkov vseh parov iz urbanih področij ter 39,3 odstotka parov iz ruralnih predelov. Glavni razlog za ločitev so finančne težave, pomanjkanje odgovornosti, odvisnost od drog ter vmešavanje ostalih članov družine v življenje para.

Ivan Šokić