fbpx

Psihološka značilnost serijskih morilcev ter #IranNLBgate: Puščajo sledi in dokazujejo svojo premoč

Ali zaradi svojega političnega angažmaja Zoran Jankovića proti Janezu Janši je večno pravniško in kazenko zaščiten v krogih Milana Kučana ( Foto: STA)

Ali zaradi svojega političnega angažmaja Zoran Jankovića proti Janezu Janši je večno pravniško in kazenko zaščiten v krogih Milana Kučana ( Foto: STA)

Bliža se konec aprila, ko bomo ponovno priče gneči ubogih na duhu okoli spomenikov komunističnih zločinov in majskim orgijam Zorana Jankovića pod Rožnikom. Ta skupaj z napovedanim “koncertom” Svetlane Makarović Nosil(a) bom rdečo zvezdo priča o bolezni slovenskega duha. V nekem smislu je to podobno znani zgodbi s Švedske, ki je prišla v učbenike policijskega in psihološkega usposabljanja.

Zgodilo se je avgusta 1973, ko se je v Stockholmu Jan Erik Olsson, ki je bil na kratkem izpustu iz zapora, odločil, da z brzostrelko v roki oropa banko Kreditbanken. Policijsko posredovanje je bilo na začetku brez uspeha, saj je ropar enega policista takoj ranil, nato pa priredil pravo roparsko zabavo, med katero je moral drugi policist peti pesem Lonesome Cowboy. Ko se je drama končala in je policija zajela ugrabitelja, pa so se zanj zavzele njegove žrtve, ki so želele ugrabitelja na vsak način zaščititi. Nekaj podobnega se dogaja tudi pri nas, ko se zdi, da se še kar ne moremo posloviti od zločinskega sistema in njegovih spomenikov ter nosilcev na javnih in oblastnih funkcijah.

Zakon zločina: norčevanje iz žrtev
Med švedskim primerom bančnega ropa in stanjem v  največji slovenski banki NLB je več vzporednic, ki jih vidi tudi Lara Jankovič v stavku: “Danes, ko je javno, tudi s strani vlade, podprta korupcija, nepotizem, kraja in goljufija, dobro živijo samo kriminalci.” Resničen stavek, čeprav ga je izrojena levica plasirala z namenom utiranja poti levičarskim “novim obrazom”, ki os svojevrstno norčevanje iz delovnih ljudi. Ta perverzna lastnost norčevanja iz žrtve, potem ko jo oropaš in na vse načine onečastiš, se je v vsej svoji pokvarjenosti pokazala z nakazovanjem terorističnega denarja s strani izrojene levice na naslove Miki Miške, Supermana in Racmana Jake. Običajen kriminalec bi skušal svoje sledi čim bolje prikriti, denar bi nakazoval pod psevdonimi, npr. Janez Novak, da bi svoje sledi čim bolj zakril. Vendar je zgodba IranNLB drugačna, in še najboljša primerjava zanjo je morilec, ki je tako predrzen, da namenoma pusti nekaj sledi, ker se im za najpametnejšega, ali pa ima celo prijatelje v policiji,da ga zaščiti.

 Kriminalna združba, ki se dela norca iz  vseh nas, ker ima oblast, je še najbolj podobna vedenju serijskega morilca, ki pušča sledi, da bi dokazala svojo premoč. To pa spominja na radikalizirane nezakonite migrante, ki po Evropi pogosto pijani in zadrogirani na veliko posiljujejo, pol pa na Facebook obesijo še video svojega nečloveškega ravnanja.

400 evrov na mesec za molk
Vsi vemo, kaj se v Sloveniji dogaja, pa narod kljub temu vedno znova naseda lažnim levičarskim prerokom. Podobnost slovenskega bančnega ropa, ki je doživel vrh v trikratni dokapitalizaciji in milijardnem pranju terorističnega denarja, s psihološkim profilom serijskega morilca, je morda več kot zgolj simbolna, hkrati pa je tudi  ironična, ker se davkoplačevalci in volivci vedemo kot žrtve stockholmskega sindroma, ki je dobil ime prav po bančnem ropu. Tudi naša država pod oblastjo častilcev dražgoškega kulta spominja na duhovni, čustveni in fizični rop, v katerega smo vsi vnaprej privolili. Hinavsko sprenevedanje vladajočega rdečega plemstva, ki narod ideološko in na vse načine deli za potrebe privilegijev in finančnega izčrpavanja, se je pokazalo te dni, ko so dvignili denarne socialne pomoči na skoraj 400 evrov, namesto, da bi ljudem vrnili dostojanstvo in jim omogočili službe ali samostojno podjetništvo.

Cerar-Židan-Erjavčeva koalicija se bo v zgodovino zapisala po svoji krivični naravi, saj je sprejemala celo posebne zakone za posebne privilegije (Magna, 2. tir), hkrati pa nič krivim otrokom vernih staršev še danes odreka ustavno zajamčeno pravico do sofinanciranja javnega programa v zasebnih šolah. Zagovarjajo socialistični družbeni model, ki temelji na delitvi drobtinic narodu, s katerimi kupuje socialni mir, bogatim levičarskim lobijem pa deli potico, vse po načelu deli in vladaj. Sami očitno ne bodo šli, zato jih bo na smetišče zgodovine pospremil narod na letošnjih volitvah. To je zadnji čas za slovo vseh radikalnih levičarjev, ki zasedajo dobro plačana mesta na ministrstvih ter na naše stroške vodijo protinarodno politiko. Iz družinskega referenduma decembra 2015 smo se naučili, da so danes glavni motor nestrpnosti, omejevanja svobode izražanja in grožnja narodnemu obstoju.

Ob množici vsakodnevnih laži “fake news” medijev je treba nenehno ponavljati resnico, ki nas lahko dejansko osvobodi komunističnega jarma: vsak, kdor podpira kučanovsko protinarodno politiko DeSUS, SD, (Z)L, SMC, PS, ZaAB, Šarca in njihovih pajdašev, je sokriv za osebno in kolektivno nesrečo ter dolgoročno revščino in depresijo Slovenk in Slovencev.

Franci Donko