Statistika “miroljubnih” protestov v Los Angelesu: število umorov skočilo za 250 odstotkov, župan pa bi policiji vzel 150 milijonov in jih razdelil “obarvani skupnosti”

"Protest" BLM v ZDA (vir: Catholic News World)

Število umorov poskočilo za 250 odstotkov, število žrtev streljanja narastlo za 56 odstotkov. To je porazna statistika Los Angelesa v enem tednu “miroljubnih protestov” v primerjavi z lanskim letom. Mediji govorijo eno, a statistika ne laže.

V tednu od 31. maja do 6. junija 2020, ko so se po ZDA odvijali izgredi, ki so jih zorkestrirali pripadniki gibanja Črna življenja štejejo (BLM) in še poslabšali člani teroristične skrajno leve Antife so bili katastrofalni za črno kroniko po celi državi.

31. maja 2020 so v Chicagu zabeležili najsmrtonosnejši dan v zadnjih 60 letih, ubitih je bilo 18 ljudi. Posnetki, ki prihajajo in Minneapolisa v Minnesoti, kjer so se začeli izgredi zaradi smrti obsojenega kriminalca Georga Floyda spominjajo na vojno žarišče.

Kriminal je v porastu po celi državi. Pri Breitbartu so za ta trend okrivili preobremenjenost policistov, ki naj bi morali zaradi izgredov varovati kritična žarišča. Koliko varujejo in koliko klečijo ali bežijo pred izgredniki ostaja vprašanje.

Medtem pa se odločitev župana Erica Garcettija, da bo policiji v Los Angelesu vzel za 150 milijonov sredstev, že obrestuje. V enem tednu je število žrtev streljanja v primerjavi z lanskim letom v istem obdobju poskočilo za 56 odstotkov, medtem ko se je število umorov v enakem obdobju povečalo za 250 odstotkov.

150 milijonov dolarjev drugače predstavlja nekaj čez dva odstotka policijskega proračuna v Los Angelesu, mestu, ki se razteza na nekaj čez 1.300 kvadratnih kilometrih in šteje okoli štiri milijone prebivalcev. Denar bo župan raje kot policiji namenil “obarvanim skupnostim”, ki se trenutno soočajo s posledicami dnevnih izgredov BLM. Da so mnogi člani “obarvanih skupnosti” tudi izgredniki, Garcettija ne zanima.

Ivan Šokić