Ste že slišali za pedofrastijo? Mediji vam jo servirajo vsepovsod, da bi dosegli svoje pritlehne cilje

16-letna avtistična aktivistka proti globalnemu segrevanju Greta Thunberg. (Foto: twitter)

Pedofrastija (v originalu pedophrasty) je skovanka s katero je esejist in finančni analitik Nassim Nicholas Taleb leta 2018 opisal fenomen rabe otrok za doseganje svojih namenov. Čeprav ima fenomen dolgo brado, pa ga vse do lanskega leta ni nikomur uspelo ubesediti.

“Argument, ki izrablja otroke za racionalizacijo z namenom, da bi nasprotnik izpadel kot kreten, saj so ljudje nemočni in se odrečejo vsakemu skepticizmu, ko gre za trpeče otroke. Nihče nima srca, da bi izpraševal resničnost vira poročanja. Pogosto storjeno s pomočjo slik,” je leta 2018 fenomen pedofrastije opisal esejist in finančni analitik Nassim Taleb, ki velja za enega največji intelektualnih umov našega časa.

Pedofrastija je učinkovito sredstvo, ki ponuja argumente za ukrepanje kljub pomanjkanju dokazov o potrebi po sprejetih ukrepih. Vse, kar je potrebno, je slika majhnega, po možnosti trpečega ali mrtvega otroka, kar bo v ciljnemu občinstvu izzvalo dovolj močno čustveno reakcijo, da bo takoj zahtevalo, naj se nekaj ukrene glede tega.

Kaj je pedofrastija?
Eden od primerov pedofrastije je tudi izrabljanje dojenčkov s strani profesionalnih beračev, ki po Talebovem pisanju najemajo otroke od staršev in jih uporabljajo kot pripomoček v svoji obrti. Ko otrok preraste svojo uporabnost, ga zamenjajo.

Po Talebovih trditvah ima pedofrastija najmočnejši učinek pri igralcih, novinarjih in podobnih tipih ljudi, ki so “intelektualno negotovi, trpijo za pomanjkanjem kritične presoje in se bojijo biti klasificirani kot kršitelji neke norme politične korektnosti”.

Vse to smo vse od začetka migrantske krize lahko opazili tudi v našem medijskem prostoru. Namreč, ko je leta 2015 nemška kanclerka Angela Merkel s svojim nespametnim vabilom migrantom v Evropo povzročila migrantsko krizo, je bila to posledica koordinirane kampanje levičarskih medijev, ki so objavili in senzacionalizirali utopitev sirskega dečka.

2-letni sirski deček Alan Kurdi, čigar smrt so osrednji mediji izkoristili za propagiranje potrebe po sprejetju “beguncev iz Sirije”, kar je leta 2015 povzročilo migrantsko krizo.

Pri tem ni bilo važno, kaj je res in kaj ni. Ni bilo važno, da so fotografi kakor jastrebi več ur pripravljali teren in sam položaj, v katerem so fotografirali dečkovo truplo, da bi dosegli najmočnejši odziv javnosti. Vse to je bilo pozabljeno, potrebno je bilo ukrepati.

Gre za še en primer lažnih novic, katerih namen je zgolj in edino izvabiti reakcijo ljudi
Taleb kot enega od zgodnejših primerov navaja pričanje 15-letne deklice pred ameriškim kongresom, ki se je predstavila zgolj z imenom Nayirah, ne da kadarkoli razkrila svoj priimek. Kongresniki niso spraševali, saj so z dekletom sočustvovali, v očeh javnosti pa niso želeli izpasti kot okrutni. Tako so na koncu izpadli kot bedaki.

https://twitter.com/SimJoeMoore/status/1159916359985356800?

Namreč, Nayirah je pred ameriškim kongresom pričala, da je videla iraške vojake, ki so v kuvajtski bolnišnici jemali otroke iz inkubatorjev in jih pustili umreti. Njenih trditev si ni nihče drznil preverjati, na koncu pa je bilo njeno pričanje ključno za začetek zalivske vojne leta 1990. Izkazalo se je, da je Nayirah hčerka kuvajtskega veleposlanika v ZDA, njeno pričanje pa skupek izmišljotin. A vse to je bilo zaman. Vojna se je že začela.

Thunberg kot zadnje orodje pedofrastije
Na podoben način se te dni izrablja avtistično 16-letnico iz Švedske Greto Thunberg, ki je čez noč postala kameni obraz neizogibnega globalnega segrevanja, ki bo pogubilo Zemljo, če vsi mi, tako kot Greta, ne začnemo stvari jemati resno in se odpovemo vsemu, kar nam sploh omogoča življenje v civilizaciji.

Osrednji mediji naravnost obožujejo Greto. Thunbergova namreč kot robot ponavlja vse, kar so ji sami skozi leta servirali. Dvomiti v besede otroka, pri tem pa še avtistke, pa je naravnost hudobno? Dvomite v Gretine trditve? Kako brezsrčno! Mar vas ni sram? Greta s plutjem na večmilijonski jadrnici rešuje svet pred globalnim segrevanjem, kaj pa ste vi danes naredili za naš planet?

Kakor lahko vidite, resnica, ko pride od pedofrastije, pristane na drugem tiru. Igra se na čustva in jasno je, da bodo odrasli vsaj zaenkrat še najmočneje odreagirali, če je argument vezan na trpečega otroka. Starševski čut naredi svoje.

Ivan Šokić

 • macon

  Ko sem prvič zagledal Greto, sem bil prepričan, de je dvanajstletnica, ne šestnajstletnica. Izgleda kot otrok, ne kot mlada ženska.

  Govori pa same neumnosti. Nekakšna pridna piflarka, ki verjame naučenemu.

  • Franc Šink

   Verjetno je na poti nova Greta Garbo.

 • Ryuk

  Bumbardellijevi otroci še vedno jočejo…

 • althar

  To pa res ni nič novega, pedofrastijo cigani poznajo že stoletja. Po ljudskih bajkah so se menda včasih šli tudi pedokrastijo.

 • macon

  S pedofrastijo in apelom na čustva lahko vplivajo na nezrele odrasle, ki nikoli niso bili vključeni v produktivne delovne odnose, kjer sta odgovornost in plačilo povezana in ni plačila brez dela in odgovornosti za rezultat. Poleg tega je na tak način lažje vplivati na ženske kot na moške.

  Namesto dolgočasnih številk nam pred oči tlačijo igralske nastopače, kjer je važno kako govorijo, ne kaj govorijo. Očitno smo tako bogati in velik del ljudi denar zasluži tako zlahka, da to deluje. Očitno smo permisivni in pootročeni in zato bo seveda prišla kolektivna kazen.

 • Vid Pustoslemšek

  No, toti Libanonc pa bi lahko is USA migriro f Slovenijo, ker mi rabimo take antropologe. Ziher je bolši ot Sunčičke…

 • Jan Kovalski

  RTV SLO včeraj v Zrcalu tedna, sedaj kar tekmujejo kdo nam bo serviral mlajšega “okoljevarstvenika”.

  https://4d.rtvslo.si/arhiv/zrcalo-tedna/174631825

  … v 10:23 , ta Škot je še mlajši kot Greta, šteje jih 11 let.
  Na RTV SLO so komentirali: “mlademu okoljevarstveniku pritrjujejo tudi znanstveniki”.

  Sedaj lahko pričakujemo kakšnega šestletnega otroka ki nas bo poučeval o zdravem življenju in nam dajal medicinske nauke.

  • macon

   Bebčki in levičarji naj se kar pustijo poučevati otročkom, konec koncev so na istem razumskem in zrelostnem nivoju.

   RTV SI je pod ekstremno levico postala skrajno pobebavljena inštitucija, kar me ne bi motilo, če jih ne bi plačeval tudi moj denar. Ne morem se sekirat zaradi vseh bolnikov in barab, naj se zabavajo po svoje in med svojimi

   • Olga101

    Skupaj z migranti!

   • Goran Hvala

    eni verjamejo levakom drugi desnakom… a to nej bi bla kaka razlika..?..jst jo ne vidim…

 • KAPIBARA

  Prosim vas, če še imate, da daste poleg dečka, še tiste slike, kako je dehc, žensko, z otrokom v naročju po tirih premetaval, kontekst je pa kazal čisto nekaj drugega, kot da Madžarska policija maltretira ženke z otroci. Dogajalo se je na Madžarski meji..
  A se kdo še spomni tistega..??

  • Jan Kovalski

   Ja.

  • samotoje

   Narod pomni. Pa tudi to, kako so smrkavci sendviče metali po tleh.

 • Antonius

  Zlorabo otrok imamo pred nosom, dogaja se pa v vrtcih. Istospolnost jim kot nekaj normalnega vsiljujejo že v vrtcih. Čemu služi tovrstna zloraba otrok pa lahko kaj več povedo v LGBT. Skozi vzgojo otrok vsiljujejo svojo spolno sprevrženost, ki je sicer naravna, a v nobenem primeru normalna.
  Neverjetna je tudi *stroka* ki z izgovorom na živalski svet /bonobi, psi/, dokazuje, da je homoseksualnost nekaj povsem normalnega. Seveda o kakšnem rangiranju psov in volkov v krdelu, tozadevna *stroka* nima nobenega pojma.
  Zloraba otrok postaja danes sredstvo za dosego kakršnihkoli ciljev. Kot po pravilu jih zlorabljajo tisti, ki otrok sploh ne rojevajo, če se pa potreba pojavi, jih pridobijo pa s posvojitvijo.
  Ne nazadnje smo zlorabo otrok doživeli z odvzemom vnukov, vzgojiteljsko povsem sposobnima babici in dedku. Rejnici so zrihtali službo in plačo.

 • Vid Pustoslemšek

  Jas mam tri vnukice in vnuka. Zato lahko povem, ker mam prakso, da je samo 24 urno čuvanje mojega vnuka taki napor, da sn drugi dan gotof… Ko pa sn čuvo moje froce, pa ni blo dobenga problema. Kak je to možno???

  • macon

   Star si kot zemlja. :)

   • Vid Pustoslemšek

    Ja. Je nekaj na tem. Sn trinajst let starejši ot Abrahama…

    • slosin

     ja, kr dost si star za svoja leta….ampak tole z vniku ti pa rad verjamem…

 • Miro Jereb

  Ljudje vseh starosti umirajo povsod in vsak dan…ŠE VEDNO pa se jih več rodi…jebi ga…tako je življenje bilo, je in bo.

 • Franjo Trojner

  Čisto prefuknjen je že ta svet! K pameti nas lahko spravi edino kakšna vseobsežna katastrofa. Sicer pa so zaradi dekadence propadle vse do sedaj znane razvite civilizacije in tudi z našo ne bo nič drugače.

 • Drago

  Ne verjamite Greti, ki je pod vplivom islamosoroskomunističnih elit. verjemite vrhunskima strokovnjakoma Šokiću in Grimsu, ki sta neusmiljeno razkrinkala okoljevarstveno laž. Bajdvej, je Grims že ugotovil, zakaj je izumrl karantanaski panter?
  https://www.scientificamerican.com/article/climate-deniers-launch-personal-attacks-on-teen-activist/?fbclid=IwAR30hDhIj0-4cBfo5cqT_U5LhMMKikp7bdxGyNTHRX0kKosIrrfyZGszKig

  • macon

   Lačni komunajzarji so ga pojedli, ko so ritensko prodirali po slovenskih planinah leta 1944 in pozneje.

   Tifusar, ti še niso povedali, da lahko prilezeš iz gozda in da te čaka penzija narodnega heroja?

   • Drago

    E se mi je zdelo, da je žrtev komunističnih medvojnih pobojev. Bravo Grims, bravo Macon, naša kandidata za Nobelovo nagrado za vulkanologijo!

    • macon

     V članku, ki si ga linkal, so eni že v naslovu brcnili v temo, ker to ni poanta. Greta je za nas “niko i ništa” in nas nima kaj poučevati o ničemer na tem planetu, ker o ničemer nima pojma. Avtizem in otroškost sta samo za dodatek temu.

     Mogoče jo to tebi dela bolj kredibilno, meni se zdi smešna.

     Ves problem jemljem tehnokratsko, problem najprej za znanost, ne zame, zate ali za Greto. No, v članku so že citirani pravi pomisleki in premisleki proti Greti.

     • Drago

      Itak je Scientific American znan kot rumeno glasilo okoljskih paničarjev, kajneda? Vaši “pravi pomisleki”, ki jih kot papige ponavljate drug za drugim, so samo strah pred tem, da ne boste mogli indoktrinirati novih generacij, ki bojda niso sposobne razmišljati z lastno glavo. In ne omenjaj prosim znanosti, ker s tabo, Grimsom in ostalimi “strokovnjaki” tipa Šokić nima prav nobene povezave.

     • macon

      Tvoja pravica je, da si daš vplivati od Grete. Napisal sem ti razloge proti in še veliko boljši so na linku, ki si ga nalimal.

      Pri tehnikalijah midva lahko bolj malo razmišljava z lastno glavo, ker nimava dosti podatkov in tudi, če bi jih imela, jih ne bi znala interpretirati.

      Za indoktrinacijo ste pa zadolženi levičarji, ker jo redno in vedno uporabljate.

     • Drago

      Itak si genij, ki prekaša vse na Scientific Americanu, ki pa hkrati nima podatkov in jih ne zna interpretirati. Jp, tudi to, da si certificiran trotl, ki ne zna napisati dveh smiselnih stavkov, ki si ne bi bila v nasprotju, je zarota levičarjev.

     • macon

      Katerega dela trditve, da Greta ni kredibilna, ne razumeš?

      Razumem sicer, da ti srček zaigra ob Gretinem hitlerjanskem nastopu zakamufliranim z otročjo ubogostjo in kilavim nasmeškom. Saj si vendar podobnega svetonazora in predstave o svetu.

     • Drago

      Razumem te, brez skrbi. No sedaj se pa lahko greš skupaj z Brankecem in Ivančkom ven malo kepat…

  • šmentanamuha

   Uh, Šokić te je pa dobr dregnu s tem člankom.

   • Drago

    Eh, za kaj takega je preplitek, sploh se pa zabavam z “znanostjo”, ki so jo Orbanovi mediji dvignili v neslutene višave. Če jih nekateri jemljete resno, tudi prav. Je še bolj zabavno…

  • Ehnaton

   Pa odmisli Šokića in še Grimsa, če ti gresta oba na jetra. Potem pa pošteno povej, ali se ti zdi normalno, da ena razvajena smrklja s polno ritjo, ki nima časa hoditi v šolo ker je poklicana, da reši svet in en smrkavec pri 11 letih, ki v kamero bere “svojo” apokaliptično napoved svetu, če ga ta ne bo resno jemal in kateremu pritrjujejo “znanstveniki”. Meniš, da ne bi bilo dovolj, da resni in odgovorni ljudje, ki so v prvi vrsti namesto, da bi se sončili v slavi tv kamer, hodili in končali priznane šole brez neštetih popravcev, z argumenti predstavijo politiki in javnosti realne dimenzije problema klimatskih sprememb. Če se ti to zdi normalno pa priznaj še Šokiću in Grimsu vsaj pravico, da komentirata svetovni nateg z Gretami in irskimi smrkavci.

   • Vid Pustoslemšek

    Daj, daj… in Šoškić in Grims bi isto reagirala z objavo kakega bombastčnega članka na Nova portali, če bi se najdla kaka fotka kao od migrantof maltretiranega froca. Si pozabo ono afero, ko je blo fejk prikazano, kak madžarska reporterka fircla pripadnika teroristične skupine Al Nusra, ko je hoto z frocom v naročju prebit kordon madžarskih policajof, leta 2015???

    • Ehnaton

     Odgovor na tvoje vprašanje je enak prejšnjemu (glej zgoraj). Povzeto po tatinem Jurčku.

     • Vid Pustoslemšek

      Me veseli, kdo ti je vzor…LOL

     • Ehnaton

      Saj je tudi tebi, kajne.

     • Vid Pustoslemšek

      Niti ne…

   • Drago

    Priporočam ti branje članka na povezavi v prejšnjem postu, verjamem pa ti, da Scientific American niti slučajnio ne dosega razgledanosti in intelektualne globine >Šikića ali Grimsa.

    • Ehnaton

     Hvala za priporočilo, vedno si vzamem čas za nova spoznanja. Le, da članek ni polemiziral s Sci. Am., temveč z zlorabo otrok v politikantske namene. Zato sem tudi predlagal, da Šokiča in Grimsa odmisliš. Pa očitno ne gre.

     • Drago

      “Zloraba otrok v politikantske namene”? Ah, kako dušebrižniški ste lahko nekateri, če vam to ustreza. Ne bom branil Grete, ker to zna sama najboljše. Ima pa definitivno več v glavi, kakor velika večina papagajastih pametnjakovičev tukaj.

     • Ehnaton

      Nedvomno več od tebe. Dobro se je znašla.

     • Drago

      Nedvomno sem vedel, da se ne boš mogel upreti. Če se je po tvojem “dobro znašla”, potem ona izkorišča druge in ne drugi njo?

     • Vid Pustoslemšek

      To pa je za njega že filozofija. Ker mu je vzor opankičev Jurček, menim, da uganke ne bode rešil.

     • Ehnaton

      Nobenega nasprotja ni v trditvi o manipulaciji. Le da Gretica v njej prostovoljno sodeluje ker ima od promocije, ki ji jo dela politika z medijsko publiciteto zagotovljeno lepo prihodnost. Dosti lepšo, kot večina drugih prebivalcev tega planeta, ki jo tako skrbijo.

     • Drago

      Ni protislovja, ker si ti to rekel ali kaj? Kako si lahko hkrati “otrok, zlorabljen v politične namene” in nekdo, ki se je “dobro znašel”, je jasno samo tebi. Kaj bi naj bilo narobe z medijsko publiciteto? Medijski molk je boljši? In ja, tudi ti in jaz imava lepšo prihodnost, kot večina prebivalcev tega planeta. Zakaj je to bistven podatek za Greto, za vse ostale pa ne? Eh, to poceni moraliziranje…

     • šmentanamuha

      Od feministk ste hujši samo še feministi. Patetično.

     • Drago
     • šmentanamuha

      Okej, roka. Zdaj pa gremo raje k pomembnejšim temam.

     • Ehnaton

      Ni potrebe za medijskim molkom, le posamezne politike si morajo priti na jasno, zakaj ji javnost ne zaupa več. V Gretini manipulaciji sodeluje cela mašinerija politično animiranih in plačanih medijskih strokovnjakov, z razdelano strategijo in vnaprej določenimi kanali komuniciranja z javnostjo. Lepo. In kaj, če je vse skupaj na trhlih nogah glede posledic, ki jih bo politika po tem izpeljala. Dragi Drago, še enkrat in s tem zaključujem. Absolutno nasprotujem tovrstnim manipulacijam. Naj se tisti, ki želijo odločati o prihodnosti sveta ne skrivajo za Greticami in drugimi mladci, komajda preraslimi plenice. Kako primerno blago so za manipuliranje javnosti ravno otroci pa čeprav največkrat s sklicevanjem na najsvetejše cilje, smo v zgodovini že večkrat lahko videli. Jaz tega ne potrebujem za to, da se še enkrat prepričam.

     • Drago

      Kolikor jaz spremljam dogajanje, se je”medijska mašinerija” priklopila na Greto in ne obratno. Katera javnost ji “ne zaupa več”.? Grimsi, Šokići, Trumpeki? Jaz bolj verjamem Greti kot pa ljudem, ki mislijo, da je karantanski panter izumrl v zadnji ledeni dobi. Verjamem pa, da ne moreš razrešiti protislovij, ki si jih zapisal. Dajte vsaj malo pomisliti, preden kaj napišete…

     • macon

      Katera protislovja je zapisal? A sploh veš, kaj pomeni protislovje?

      Normalno, da verjameš otročetu, saj si kot levičar na podobnem nivoju dojemanja.

     • Drago

      Če si pismen, si preberi, če nisi, pa ti ne morem pomagati. In ne vmešuj se v debato, če nimaš pojma o čem debatirava.

     • freedomfighter

      Ja to pomeni da je 15 letna avtistka dosti pametnejsa od vseh tistih ki si se niso zagotovili lepse prihodnosti

     • macon

      S čim te je prepričala, da ima več v glavi kot mi “pametnjakoviči” tukaj?

     • Drago

      Ne postavlja neumnih vprašanj…

   • freedomfighter

    Saj znanstveniki so ze vsi predstavili in potrdili kar pravi greta ampak jih del populacije noce slisati ker znanstveniki so pac sorosovi placanci

   • Gašper

    Vidim, da pišeš znanstveniki v navednicah… Kakšna pa je tvoja izobrazba, da jih lahko v nič daješ? ;)

  • slosin

   ti zlorabljaš pa Šokiča pa Grimsa…

   • Drago

    Boščka. Me boš prijavil vaški straži?

    • slosin

     cinkarite levičarji….jaz ne…

 • Vid Pustoslemšek

  Zaj sn prečito ovi članek. Men se zdi, da ga je ovi Šoškić objavo glih zato, ker je dans vroče ko pes…

  • šmentanamuha

   Kaj si si to nadel neko čudno ime?

   • Vid Pustoslemšek

    To so krivi tu na Nova, ker mi fsake tolk cajta blokirajo profil. Zaj pa ti meni povej, ko maš več domišlija, kak bi blo bolše??

    • šmentanamuha

     Pustoslemšek, pa ke si to najdu?

     • Vid Pustoslemšek

      Pa, meni se dopadejo taki orginalni slovenski priimki… Sn najprej mislo… Predikaka.

 • Vid Pustoslemšek

  Vnuki se pa ot evih itak najbol smilijo starim mamam… Naj Šoškić napiše še kaki članek o potuhi. Kak se potuhi kunštno reče, pa nea vem.

 • šmentanamuha

  Od pedofilije do pedofrastije. Bravo za ta članek, Ivan Šokić.

 • xtc

  Še lepša so Titovi pionirčki po Osnovnih šolah in Klavskih veselicah NOB.

 • trumpet2018

  najbolj skrajno levičarsko so retardirani njeni starši, ker to zlorabo dovolijo, verjetno so nekaj zaslužili na ta račun, ker globalisti ji plačujejo letalske prevoze po vsem svetu, da promovira te skrajno levičarske norosti in zablode. V Angliji mimogrede ne boste videli otrok v reklamah, ker je to prepovedano, mi smo 10 let zadaj – v vsaki reklami po 2 nadležna froca, kar je prav tako zloraba otrok, kateri sploh še niso zreli za podpisovanje takšnih reklamnih poslov, oziroma sploh nimajo pojma, v kaj se spuščajo

 • xtc

  Realno ne nasedam na te trike,kajti otroka je treba najprej besedno “priviti” ne z grožnjami ampak zavitimi vprašanji in hitro imate na mizi ali laže ali govori resnico.
  Seveda defektna Greta je simbol lažne znanosti in nategov.
  Že prvi znak,da se za take stvari (zlo) uporablja otroke z posebnimi potrebami bi moralo biti kaznivo,sploh pa je nobeden resen politik nebi niti smel poslušati,kaj šele se serečevati z njo.
  Bolezen je pač zahrbtna zadeva-a vsak politik,,ki da kaj na svoj ugled bi moral z “omejeno” Greto pač zavrniti vsak kontakt o njeni abotni agendi,kajti punca žal ni opravilno sposobna je omejena mišljensko-razprava znjo je možna le o njeni bolezni,kako reševati njene težave in otrok kot je ona,vse drugo mora pameten politik zavrniti.
  Skratka ne morem si zamisliti kako na nizek nivo bi šel ,da bi mi otrok z posebnimi potrebami nakladal in razlagal kar je prav in kar ne in politiki tako abotno igro sprejemajo.
  Ko bo prvi politik “ljubko Gretico z posebnimi potrebami” pred kamerami javno sesekljal in jo postavil na laž in stisnil v kot bo to velik napredek.
  Zloraba slik trpečih otrok za razne politične agende bi morala biti hudo kazniva kot pedfilija ,otroci niso in ne smejo biti igrače za doseganje zblojenih ciljev in laži.
  Seveda enako velja za like lačnih in stradajočih otrok v Afriki.Da strinjam se ,da so otroci ubogi a če jih boste nahranili ne bodo nič drugačni kot njihovi starči,ki štepajo froce kot na avtomontažnem traku.
  Skratka dejansko ko bo nek politik jasno in glasno sesul Greto” in njej podobno zlorabljene otroke brez milosti in razgalil blef se bo zadeva podrla sama vase.
  Otopljen otrok ilegalcev-Ja in?
  Kdo je kriv ,da se je utopil?
  Jaz?Vi?
  Ne brezvestni zabiti starši,ki rinejo tja kjer jim ni mesto.
  Potopi se čoln poln ilegalcev in se utopijo-sledi vik in krik.
  Čemu?
  Utopili so se pač pa kaj a so šli na svoj rizik ali rizik nekoga drugega.
  Če so šli na svoj rizik so se pač utopili zaradi lastne neumnosti,če pa jih je kdo zvabljal pa ga odkriti in javno obesiti kot zločinca.
  Prosim nehajte ponujati lažno sočutje in humanitarnost in zlorabe otrok za politične namene.
  Ljudje so umirali,umirajo in še bodo umirali-če umirajo zaradi lastne neumnosti in bebavosti ali zaradi denarj je pač to njih problem in prosim ,da se me z takimi neumnostmi ne obremenjuje.
  Ko se bo Evropa kot ostali svet ovefel ,da je pač vseeno koliko ilegalcev se utopi zaradi nezakonitih migracij in na to ne bo več odreagiral razne reševalne ladje in akcije pa prepovedal na EU tleh-ladje se lahko praznijo samo v NE EU območjih bo zadev hitro konec.

  • trumpet2018

   po mojem so izbrali avtističnega otroka zato, da ga alternativni novinarji ne bi preveč napadali, normalnega otroka bi zmleli v prah

   • xtc

    Samo sesut je treba zlorabljeno neprištevno smrkljuco in mita bo konec.
    Seveda jo je treba z pravilnimi vprašanji stisniti v kot in jo zmleti vsem na očeh brez milosti z argumenti.

    • Vid Pustoslemšek

     Uf, uf… LOL

     • xtc

      Boleče,a ne bebo.
      Tako zelo enostavno kot v Singapurju,kej ko če imaš več kot 2 grama,ti ne pomaga nič ali si tujec,otrok,tak kot Greta ali domačin vislice-samo tak sistem uredi državo in naredi red pred bleferji in tam Grete pač new palijo.

     • Vid Pustoslemšek

      Ful boleče. Niti enga članka na temo ove Grete nisn prečito sploh… Razn dans totega, ker je blo f komentih govora o nekem antropologi. Baš me briga za Greto.

     • xtc

      Ah,Jovice-jovice-si že na BLOCK.

     • Vid Pustoslemšek

      Kamoli sreče…

    • trumpet2018

     saj zmlela se je že sama s temi neumnostmi, ki jih kot papiga strelja ven, pa tisti njen zaigran jok je za oskarja :)

     • xtc

      Glej zadeve treba preprosto ignorira,podobno se dogaja pri izraelcih,kjer teroriistična arabska Hamas bandaprijateljev SLO levakov naganja otroke v prve vrste napadov na Izraelsko vojsko,ki se je resda malce omehčala,ampak stvar je zelo enostavna,ko se napad zgodi kljub povprejšnjem jasnem svarilu,da bodo uporabljena vsa sredstva ne glede na udeležence,ki bodo sodelovali v napadu je treba zadevo preprosto ignorirat,ko je kup mrtvih-bilo je opozorjeno in posledice so pač take,pa mladoletni gor ali dol-žal je to edina stvar,ki človeške osle nato odvrne od brezglavo abotnih dejanj.
      Sicer pa… ko je enkrat veliko mrvih tudi pamet kmalu pride

 • Jan Kovalski

  Termin “avtistična deklica” je to soboto razkuril (vedno jo kaj) Svetlano Slašak:

  https://www.vecer.com/avtisticna-deklica-10051236

  • Vid Pustoslemšek

   Pa ne, da je Slapšakova zaj na isti strani kot Nova???

  • trumpet2018

   leftardka ne prenese dejstva, da je deklica avtistična :))) potem pa še pol ure joka in se pritožuje zaradi tega dejstva. za to liberalno norost res ni zdravila

   • macon

    To niso liberalci temveč komunisti. Skrivajo se za svobodarstvom, ker komunizem nosi stigmo sto milijonov pobitih žrtev njihove norosti.

  • xtc

   To pomeni_opravilno nesposobna-ne vem kaj bi Srbkinja rada povedala?
   da je otrok z posebnimi potrebami normalen?

   • freedomfighter

    Avtista sta tudi bil gates in albert einstein pa nikoli ne preberem v clanku avtist einstein ali pa avtist bill gates…zakaj pri bogi punci to tako radi omenjate pri ostalih pa ne?

  • šmentanamuha

   Se strinjam s tvojim komentarjem na Večeru. Svetlana Slapšak, ki so jo nogirali z neke srbske univerze zaradi goljufije, je postala prva trobenta časnika lokalnega dometa Večer. Toliko torej o tem obskurnem glasilu, ki ne premore niti enega omembe vrednega novinarja. V tem prispevku srbska grička vještica Slapšakova sama sebi zabije avtogol in nazorno predstavi pedofrastijo, izraz, ki smo ga prvič zasledili v tem članku, vsaj jaz, Greta Thumberg, najsniški otrok, eko aktivistka z neko avtistično motnjo (ni bistveno), je zastava v njenih rokah, s katero maha pred nosom njej neljubim desničarjem, ki si upajo podvomiti v njen eko aktivizem, hkrati pa jo uporabi za svojo feministično protijanša-grims agendo. Najboljše pa je, da vse to, kar očita desnim medijem, recimo Novi24 in posebej Iršiču, naredi sama v še bolj drastičnem slogu. Ubogi Večerovci očitno ne premorejo niti enega spodobnega novinarja.

   • xtc

    Naj te opomnim nekaj znanost-ni klovnovstvo kot je ta Greta ,ki je pač avtist žal tu ne more nihče pomagati,je pač bolana,seveda pa je hudo ponižujoče za znanost,da sploh dovoljuje vlačenje takega ubogega zlorabljenega avtističnega norčka za nje klovnostvo in nižanja nivoja verodostojnosti.
    Če smo malce sarkastični ;Jutri bo že taista Greta strokovnjak za operacije srca in bo delila nasvete kako se to dela in učila strokovnjake.
    Hallllllllllllllooooo!
    Take cirkuse je pač treba ustaviti tako ali drugače ne samo zaradi znanosti in nje ugleda marveč tudi resnosti in zaupanja vanjo.

    • šmentanamuha

     Za Slapšakovo je Greta strokovnjakinja, preberi si članek. Kaj takega redko vidiš. Če ne bi prebrala, ne bi verjela. pedofrastija v najboljši maniri. Medtem ko razglasi študentko matematike, Normo Korošec, za neumno.

     P.s. Svetlana Slapšak nas bere, potrudite se!

     • macon

      Nora skrajna levičarka v svoji bedni kolumni napleta, kako so nacisti pobijali duševno bolne in to težnjo pripisuje današnji opoziciji, medtem, ko vsi pišemo samo, da je Greta brezvezno otroče, ki nima kaj soliti pameti o ničemer.

     • šmentanamuha

      Ja, sej, in tole je prva trobenta Večera.

     • Steiermark

      To je bolj “pokop” ob trobljenju mrtvaške trobente, “verodostojnih cajtng večer” , ki se lahko kar mirne duše, preimenuje v “lahko noč”!

   • Jan Kovalski

    Hvala!
    Ampak na tisto v njenem tekstu na kar se nanaša moj komentar (“imbecilne podobe srečnega kapitalizma”) sem nehal brati. Vem, da so jo brcnili v BG, ker je goljufala (beri: kradla). Njene besede poganja neverjetno sovraštvo, mora precej trpeti, ampak sama si je kriva, je moralna bankrotiranka.

    Greto izkoriščajo njeni starši, ki so neke vrste komunikologi in ekoaktivisti, dali so ji tudi trenerko, ki jo redno spremlja

    Pedophrasty

    https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Pedophrasty

    • šmentanamuha

     Slapšakova sama po sebi ni problem, je pač taka, kakršna je, problem so tisti, ki so jo postavili na mesto zastavonoše, torej uredniki in lastniki Večera in moralno in intelektualno bankrotirani slovenski levičarji. Če je taka oseba njihova prva violina, kaj si lahko mislimo o njih? To se mi zdi bolj zaskrbljujoče kot neka moralno bankrotirana srbska coprnica, ki ponoči leta na metli.

     • Hugo

      Pri nas je še mnogo titoistov. Sami od sebe se temu statusu ne bodo odrekli.

     • šmentanamuha

      Ja, sej.

     • Hugo

      Me veseli, da ti je bil un video od medvedka všeč.

     • samotoje

      Ceca Slapšak rabi dve metli-ojačani.

     • lojze

      Bravo!

     • Mojca pokraculja

      Pa saj je v žlahti z Greto ! Izgled, umski domet, zastavonoši po naročilu istih. Vse klapa !

   • Steiermark

    Seveda je to, predvsem, zloraba bolanega otroka – avtista!

  • samotoje

   Ah, Ceca Slapšak. Tvoj komentar ji gotovo ni všeč, meni pač.

 • Vid Pustoslemšek

  Desnoklik > 15 minutes ago

  Al pa deklica iz Ilirske Bistrice na ketero je migrant zalučal kamen ter jo zadel v roko. Hvala bogu da ste skapirali.
  ——–
  Reply:
  Takrat še Šoškić ni vedo za ovega libanonskega stručkota. Sn pogledo nazaj. Na Nova so bombastično povzeli članek levičarskega glasila E-Maribor in pri drugem članku je “potpisan” neki H.M.
  ——-
  The post you are trying to reply to has been removed.

 • marker

  Naši pokvarjeni levi mediji so vedno kot primer ubogih beguncev ponujali slike mater z otroki. Vendar so ti begunci v 95% ali tudi več sami mladi moški, ki bi se morali boriti za svojo državo. Vojne na bližnjem vzhodu so končane in bi bil čas da se ta tok beguncev obrne nazaj.

  • šmentanamuha

   vse to že vemo, nekateri že od 2015, ostali z nekaj letno zamudo. Prihaja refluks.

 • Terminator

  Mene teli aktivisti sploh ne ganejo, ker so navadni pokvarjenci in boljše za njih, da k meni nihče ne pristopi nikoli, ker v najboljšem primeru bodo imeli samo gobec razbit.

 • Hugo

  Zakaj je toliko izbrisanih komentov?

 • rubec

  16 jih komaj smrklja šteje, pa je že avtist. Sposobna, ni kaj. Jaz sem izpit za avto dobil šele pri tridesetih.

  • šmentanamuha

   :)

  • samotoje

   haha, ta je dobra.

 • FORT WORTH

  Stvari je potrebno vzeti v svoje roke, de se resimo levicarskih manipulacij, ki za dosego svojih ciljev ne izbirajo sredstev.
  Levaku nikoli in nikdar ne verjemite na besedo, pretehtajte izreceno in osvobojeni boste manipulacij !!
  End of story !

 • freedomfighter

  Slika mrvega siriskega otroga je torej propaganda slike zrtev teroristicnih napadov so pa kaj? Pa rahlo ste ogabni ko vedno napisete avtistka pred sliko grete…kako bi se vi pocutili ce bi bil vas otrok bolan pa bi vedno ob njegovi sliki napisali rakav bolnik ali pa kaj podobnega…najbrz nebi bili tako navduseni kaj ne…zgleda kot da nimate drugih razlogov za diskreditacijo pa morate redno ponavljati to da je avtistka ceprav najbrz ne veste na je bilo ogromno znanstvenikov in ostalih uspesnih ljudi avtistov

  • Hugo

   Večina tukaj se strinja s člankom. Samo to je važno za uspeh na naslednjih volitvah.

   • freedomfighter

    Ja ce je za njih uspeh 25procentov na volitvah in sedenje v opoziciji po tem imas povsem prav

    • Hugo

     V opozicijskih strankah se trudijo vsak dan, da bi se ta procent na volitvah zvečal. Z trudom lahko dosežejo tudi več kot 50 procentov. Edino, ne smejo popuščati.

     • freedomfighter

      Ja pa kaj jim to pomaga…nova 24 nas prepricuje da sta nsi in sns komunisticne stranke…ce mislis da bo sds kdaj nabrala 50 procentov si pa v povsem fantazijskem svetu…pa po pravici povedano je tudi sds na pol socialisticna stranka tako da desnice v sloveniji sploh nimamo imamo le pozicijo in opozicijo ki lepo zivita na racun bedakov

     • Hugo

      SDS sama ne more. Saj bodo v SLS Podobnik in NSi Tonin na koncu popustili in na volitvah bodo sestavili skupno listo. Janša bo ponovno predsednik vlade.

     • freedomfighter

      Ti pa imas logiko…ce nsi sestavi skupno listo s sds po tem bodo zavrgli zadnje desetletje truda da ne izgledajo kot sdsjev satelit…to pa bi bil politicni samomor pa se zelo neumni bi izpadli…glede na to da sem sam volivec nsi je najhitrejsi nacin za izgubo mojega glasu skupna lista s fosili iz sds

     • Hugo

      Jaz samo upam, da bo tako. Na razpolago imam samo en glas.

     • freedomfighter

      Ja jaz pa upam da bi bila nsi najvecja stranka v paralmentu pa mocno dvomim da se mi bo ta zelja kdaj uresnicila

     • Hugo

      Nekoč je SKD veliko pomenila v Sloveniji, dokler se ni združila z SLS. Ampak upam, da se zgodovina ne bo ponovila.

     • Jan Kovalski

      To, da naj bi bili satelit SDS-a je bila, in je še vedno potencialno, načrtna levičarska propaganda, ki je imela in še ima cilj, da se ustvarja spor med največjima desnima strankama. NSi je sprejela to indoktrinacijo in posledično naredila nekaj izrazito levih politik (arhivi, pokopi žrtev kom. zločinov, Toninov prispevek Kučanu, …), ki pa ji ni prineslo uspeha. NSi je tako v bistvu že skoraj leva stranka.

     • freedomfighter

      Uh nsi je bila ze blizu temu da sploh izgine iz politicnega prizorisca in postane del sds…hvala bogu se to ni zgodilo…in ravno lepota stranke kot je nsi je da niso ideolosko obarvani saj lahko podprejo tudi kaksno resitev levih strank in niso proti iz ideoloskih in demagoskih razlogov…vse tisto kar je zate narobe naredila nsi je zame hvale vredno…edino mogoce arhivi

     • Jan Kovalski

      Otežiti dostop do udbovskih arhivov in sprejetje zakona o pokopu, na podlagi katerega so vse strpali v eno krsto sta dva skrajno leva ukrepa. Nobene lepote ni v tem. Nasprotovali so tudi interpelacijam, npr. proti Pikalu …

     • freedomfighter

      Ja kaj pa mislis da bomo ljudje tolerirali da vsakega pokopljejo v svoji krsti…pa se dnka teste in podobno…to kar naj naredijo svojci na svoj racun…sam imam prednika v kocevskem rogu pa nisem padel na glavo da bi placeval za to da ugotovijo katere kosti so njegove…skupni spomenik pa vse na isto mesto tako se to dela v tujini

     • Jan Kovalski

      Aja??????? Sam plačujem za tri grobove, moji predniki si zaslužijo imeti grob, kdor nima tega odnosa do svojih prednikov ni dosti vreden in se z njim nimam več kaj dosti za menit. V tujini pa izgleda tudi takole:

      https://lh4.googleusercontent.com/proxy/I955lJuBbRE8CCFPsqKCXfhe8NeyQfHmMdS_q5nh4s1P5-PoK6pJDmXxOB4adLQAR7ud3KtJs7ZNwQBncZDPZYpguHNWc3lAT13gixID5iU=s16383

      Vsak človek si zasluži imeti svoj grob, verjamem pa, da komunistom ne bi bilo všeč, da se na zunaj vidijo taki rezultati njihovih zločinov in si želijo vse strpati v “eno krsto”. To je tudi zato slabo ker se bo popolnoma zakamufliral njihov genocidni zločin nad slovenskim narodom in NSi, je kot krščanska stranka za kar se deklarira je to podprla, fuj od njih.

     • freedomfighter

      Telo je le prevozno sredstvo in kasneje hrana za crve….kot da bi imel pokopalisce za avtomobile…ko jaz umrem lahko z mano pognojijo njive…bo vsaj kaj koristi od trupla ne pa samo strosek…ljudje so si izmislili pokopalisca predvsem zzaradi zalova in da se spominjajo umrlega…jaz se bliznih ki so preminuli spomnim vsaki da in mi za to ni potrebno na pokopalisce in smilijo se mi tisti ki morajo hodit na pokopalisce da se spominjajo in pocutijo blizu preminulim

   • J.Smith

    V cem se pa ni za strinjati s clankom?

    • Hugo

     Jaz se s člankom strinjam. Vprašaj tiste, ki se ne strinjajo.

  • šmentanamuha

   Deček, ki leži kot odvržena cunja na obali je žrtev tistih, s katerimi je pripotoval na konec svoje poti. Ali je bil prodan ali ugrabljen, ne vemo, vsekakor pa zlorabljen in nihče od njegovih sopotnikov ni bil njegov oče ali sorodnik. Če bi bil, bi ga s solzami v očeh držal ne rokah. tako pa leži tam kot ponošena odvržena cunja, ki služi za to, da nam vzbuja občutek krivde. Njegova usoda je tragična, vendar za to ne more nositi krivde nihče od nas. Ilegalci, s katerimi je pripotoval, pač. Torej tvoji “prijatelji”.

   • freedomfighter

    Tudi za terorizem ne mores kriviti vsakega migranta ampak le tiste ki izvajajo teroristicne napada drugace gre za povsem isto propagando…pa moji prijatelji in jaz ne maramo migrantov tako da ne vem kje si to pobral…meni je dosti vseeno za tega otroka in za vse ostale ki niso moji…skrb za tuje otroke prepuscam moralistom kot si ti

    • šmentanamuha

     U redu, potem pa nehaj z demagogijo. Ilegalci z lažnimi dokumenti ali brez niso vredni usmiljenja, kvečjemu dobre lekcije, saj so se podali na brezplačno avanturo, ki jo plačujemo drugi. Vodi jih pohlep in velika mera naivnosti ali pa preprosto verska agenda. Da to niso begunci dokazujejo s svojim vedenjem. Ne vem, od kod jim ideja, da je njihova pravica živeti na tuj račun.

   • Jan Kovalski

    Ta deček Aylan Kurdi je bil na istem čolnu kot njegov oče, ki je bil poveljnik čolna s katerim je švercal ostale migrante (za denar seveda). Truplo dečka pa leži tako, ker so ga novinarji premikali, da bi dobili “čimboljšo” fotografijo.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Death_of_Alan_Kurdi

    Celo neko ladjo nevladnikov, ki jo so pred kratkim zavrnili Italijani, so poimenovali po njem.

    Našel pa sem celo diplomsko nalogo na to temo:

    http://dk.fdv.uni-lj.si/diplomska_dela_1/pdfs/mb11_suligoj-hana.pdf

    • šmentanamuha

     Oče? Čuden tale oče, ki dveletnega sina vlači na “smrtonosno” pot in potem dopusti, da nevladniki vlačijo njegovega mrtvega sina po obali kot en kadaver, zato da dobijo boljši posnetek. Če so že hoteli ganiti naša srca, bi ga moral ta “oče” držati na rokah s solzami v očeh. Zaradi česa pa je mali umrl? Jaz v to zgodbo zelo močno dvomim. Veliko bolj verjetno semi zdi, da so ga mohamedanci na čolnu zlorabljali in je za posledicami umrl (notranje krvavitve pa to) Tale teorija ikoničnosti glih ne pije vode, še posebej, če je sproducirana v kabinetih FDV-ja z nekim čudnim mentorjem. FDV solata se razrašča po dolini Šentflorjanski ko plevel. Kvazi izobraženstvo za Krasni novi svet.

 • Hugo

  Levičarji so čist znoreli. Treba jih je vsak dan znova razgaljat. Šele po tem, ko bo pri nas dosežena kritična masa razumnih volilcev, pa nove volitve.

 • Franc Šink

  Danes ne prdim.Nisem jedel pasulja.To je moj doprinos planetu za danes.

 • Dolfić 20.4.

  Pedofrastija. To je Sokiććću kaplan na uho šepetal, ko ga je božal kot ministranta po glaviću?

  • Hugo

   Tako pisati na forumu se ne spodobi.

   • Dolfić 20.4.

    Spodobi se in pravićno je.

    • Hugo

     Zakaj?

     • Dolfić 20.4.

      Zastonj.

     • Hugo

      To pa ne razumem.

     • Dolfić 20.4.

      V Titovem bunkerju.

     • Hugo

      Katerem Titovem bunkerju? Za Tita so pripravili več bunkerjev. Prvi pravi je bil na Visu.

     • Dolfić 20.4.

      Zadnjič je bil tam v tistem za slabih 10milijard zelencev.

     • Dolfić 20.4.

      Potrudi se.

 • Goran Hvala

  pa sej vi tud objavlate neke otroske zrtve iz 2sv vojne… pa mal po njej… pa ce je res ali ne… vazn je ucinek…

 • Gašper

  Lep svež primer je Trump, ko se je slikal s “thumbs up” zraven sirote iz El Pasa :)

  • Dolfić 20.4.

   Še bol hecn vse skupaj za trešnjo na šlagu, stricu sirote, ki se je slikal poleg Donnija, ime Tito.

 • Gašper

  Za otroke se gre!

 • samotoje

  Moj komentar z Breitbarta: Her parents should be brought to justice because of the evident child abuse. Moreover so as this girl is clearly damaged.
  Zloraba otrok v politične in vsakršne namene mora biti v vsaki pravni ureditvi kaznivo dejanje.

 • J.Smith

  Preklemansk mocn clanek.

  Pedofrastija pa zaziga zaradi pedofrasticno butaste javnosti

 • Marija

  Ja če te niso lastni otroci izučili kako znajo lagati,kako znajo biti hudobni in sebični itd.Potem res nasedaš in se ne sprašuješ kaj je res in kaj manipulacija.Če kdo trdibda otroci ne lažejo je sam največji lažnivec.

 • šmentanamuha

  Kera pa je una nindža zraven Grete?

 • Valter BraniSlav

  Pedofrastija (v originalu pedophrasty) je skovanka s katero je esejist in finančni analitik Nassim Nicholas Taleb leta 2018 opisal fenomen rabe otrok za doseganje svojih namenov.
  JA ZA OTROKE GRE STA DJALA PEDOFRASTA PRIMC IN UNA STARA KAVKA

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1 X,
  RAZGLAS !

  ŠALA

  OZNANILO – “IZGUBIL SE JE”
  O
  POGREŠANEM BITJU – S TEGA OK E-PORTALA NOVE24TV !

  OZNANJAMO

  VSEM BEROČIM IN PIŠOČIM – NA TA PORTAL,
  DA
  SE JE NEZNANO KAM – VERJETNO – IZGINILO – “BITJE”,
  KI
  SLIŠI NA IME – F. TUNEK, tudi na – BIG verjetno FAT TONY ITD.na
  stotine vzdevkov uporablja.

  MOŽNOSTI – KJE NAJ BI SE TO BITJE – ZDAJ – NAHAJALO
  JE
  KAR PRECEJ:
  nekaj variant
  1. – MORDA JE ŠEL V R. AVSTRIJO, A V SMER – AVSTRALIJA,
  KER MISLI, DA AVSTRIJA – NE MORE BITI DALEČ – OD AVSTRALIJE,
  – morda so ga na poti do AVSTRALIJE
  2. – V PAPUI, NOVI GVINEJI – POPAPCALI TAMKAJŠNJI KANIBALI,
  3.
  MOŽNO JE DA BLODI KJE PO GOZDOVIH OKROG RIBNICE, KOČEVJA
  IN KRMI TAMKAJŠNJE MEDVEDE IN VOLKOVE,
  4.
  MOŽNO JE, DA SE JE TUDI SAM – SPREMENIL V HRANO MEDVEDOV
  IN VOLKOV IN DA ZDAJ LEŽI – NAPOL POJEDEN – KJE TAM
  5-
  NAJBOLJ VERJETNO PA SE ZDI TO, DA JE PRI KAKI – TUNKI!
  Tunka ni ženska, ampak prleški ČEBER MESA IN KLOBAS V ZASEKI, ŠPEHU !?
  Naj
  ostane kar pri – kaki TUNKI.
  Edina nevarnost, ki preži nanj ob TUNKI
  – JE TA, DA BO HITRO SAM POSTAL ENA – TUNKA POLNA – ŠPEHA.

  6. NAJBOLJ VERJETNO
  PA SE JE “POGREŠANO BITJE” , KI JE NAJBRŽ
  “OSEBEK”
  TEŽKO DOLOČLJIVEGA SPOLA – LE ŽE TISOČIČ
  spremenil identito in vzdevke.
  Ne more biti – daleč
  Kaj bi on brez – NOVE24TV ? Se zdi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE