Stephen Hawking znova straši – apokalipsa je pred vrati!

Angleški fizik in raziskovalec vesolja Stephen Hawking (Foto: STA)

Znanstvenik Hawking je znova prestrašil javnost s svojimi apokaliptičnimi napovedmi. Tokrat je dejal, da ima človeštvo le še malo časa, da pobegne pred uničenjem, in sicer zaradi klimatskih sprememb, bomb in robotov. Kot rešitev ljudem ponuja poselitev drugih planetov. 

Angleški fizik in kozmolog svetovne slave Stephen Hawking, ki je znan po svojih “armagedonskih” napovedih, je tudi tokrat prestrašil javnost s tem, ko je dejal, da bo človeštvo pogubljeno, če v obdobju 1000 let ne pobegnemo s planeta na katerem živimo. Razlog za uničenje človeške vrste se skriva v klimatskih spremembah, bombah in robotih, navaja CNN. Vendar pa strahovi omenjenega znanstvenika niso novost, saj je znano, da z njimi javnosti zelo rad postreže, ob tem pa ga najbolj skrbi prav nagel razvoj umetne inteligence, ki bi lahko ušel izpod nadzora.

Je apokalipsa pred vrati?
Omenjeni teoretski znanstvenik se je odločil javnost prestrašiti kar na priznani univerzi v Oxfordu, ob tem pa predlagal po njegovem mnenju izvrstno rešitev – ustanovitev človeških kolonij na drugih planetih. V tem trenutku uničenje planeta še ni realno, bo pa do njega prav gotovo prišlo v naslednjih 1000 ali najpozneje 10.000 letih, trdi Hawking.

Najbolje je, da čimprej poberemo “šila in kopita” ter se rešimo na Mars 
Rešitev ponuja hiter napredek na področju raziskav vesolja, predvsem odkritja novih planetov izven našega osončja, ob čemer pa NASO zanimajo še zlasti takšni na katerih so pogoji za bivanje ljudi. Poleg tega že obstajajo ambiciozni načrti za poselitev Marsa, kar bi bilo mogoče že v prihodnjih desetletjih, še navaja CNN.

Stephen Hawking že strašil z “robotskimi zombiji”
Zaradi bliskovitega razvoja umetne inteligence, še zlasti robotov, bi se slednji v bližnji prihodnosti lahko uprli – zaradi ciljev, ki bi se močno razlikovali od človeških. Vendar pa nekateri drugi znanstveniki, kot je Eric Schmidt, ki je zaposlen pri podjetju Google javnost mirijo, da je razvoj umetne inteligence namenjen dobrobiti človeštva in da bodo vselej obstajali mehanizmi, ki bodo zmožni preprečiti katastrofo. Po njegovem mnenju bodo ljudje vselej znali izključiti umetno inteligenco, če bi se pojavila takšna nuja, navaja Daily Mail.

Domen Mezeg

 • Botoks

  Zanj se vsako jutro začne apokalipsa.In bi rad vsakogar popeljal v ta svet…

 • simplya

  Strašansko sem zaskrbljen kaj se bo zgodilo čez 1-10 k let….stres je popoln…bedaki !

  • avtohtoni neandartalec

   Ampak, a bi se pred 30 leti prestrašil, če bi vedel, da te bodo danes prisluškovali in zalezovali preko interneta in telefonov?

   • Franc Šink

    Takrat so to nalogo imeli sosedje, prijatelji, Udba…….Svet napreduje ni kaj.

    • avtohtoni neandartalec

     Prej bi rekel, da so danes še hujši, ko imajo še sodobne tehnologije na voljo, nikoli niso nehali.

   • simplya

    Hotel sem samo povedat naj se sekirajo za jutri, pojutrišnjem, vsaj za neko življensko dobo človeka…in ne 10 k let naprej.A mi bodo oni takrat hvaležni za to ker nisem imel krave doma da bi proizvajala toplogredne pline ? Močno dvomim..Levaki bodo do takrat že stokrat uničili ta svet..

    • avtohtoni neandartalec

     Samo v Sloveniji in zahojenih deželah tretjega sveta obstajajo zarukanci, ki si štalo postavijo par metrov stran od hiše v kateri živijo, par sto metrov stran je zanje že predaleč, pa tudi toliko zemlje nimajo.

  • Franc Šink

   Jaz ne vem niti kaj bo jutri.Hinavcev je dovolj okoli nas.

 • avtohtoni neandartalec

  Jedrske bombe so najlepši primer potencialne apokalipse ker niso nobena fantastika in so pravzaprav izdelane, da povzročijo apokalipso. Poglejmo si cel sistem, ne le bombo kot tako. Dostavijo jih z raketami, ki lahko odpeljejo tudi človeka na druge planete in lune našega osončja. Da bi lahko resno načrtovali vojaške operacije in natančno usmerjali izstrelke, so morali razviti elektroniko. Ni pa treba, da je ta preveč komplicirana, mora biti samo dovolj zmogljiva in robustna, ker so nuklearne operacije sila enostavne, za razliko od klasične vojne. Simulacija jedrskega napada je v bistvu igra križcev in krožcev, te bombe ne povzročajo škode nasorotniku ampak ga izničijo, pomeni po napadu, ni več nobenih drugih postopkov, zato ne rabijo zmogljivih računalnikov. Zadnjič sem poslušal eno od Ameriških afer, enega poveljnika so dobili, ko je igral s ponarejenimi žetoni v igralnici, ta je ukazoval drugemu visokemu častniku, ki se je zapijal v Mehiški restavraciji, v Rusiji in pel karaoke z Rusom, ki je oponašal enega od Beatlesov. Ta pa je bil odgovoren za vojaško oporišče, kjer jih je dostavljalec hrane opozoril, da so pozabili zapreti silose z jedrskimi konicami in bi jih lahko kdo ukradel. Prožijo jih pa s pomočjo zastarelih račinalnikov, v katere morajo vstaviti tiste ta velike floppy diske, ki smo jih uporabljali pred CD romi in USB ključki. Povrh tega, so zaradi napake odvrgli dve jedrski bombi na Ameriko, ki sicer nista bili aktivirani, so ju pa potem več dni iskali po terenu. To so Američani, kako nas varijejo šele pred nuklearno apokalipsko najbolj revne in zaostale jedrske sile, zato se mi zdi ta teorija katastrofe precej verjetna. Se pa Hawking v osnovi moti, ko bodo enkrat nastale kolonije na drugih planetih, bodo najprej odpeljali gor jedrske bombe.

 • Franc Šink

  Ta Hawking je plasiral ogromno trditev ki nimajo nobene realne podlage.Tudi ni podal še nobenega dokaza.

 • moat

  Umetna inteligenca bo postala tako superiorna, da jo ljudje, ki jo bodo na začetku sicer ustvarili, niti približno ne bodo mogli nadzorovano ustaviti. Tisto, kar se bo po stvarjenju samo razvijalo bo tako napredno, da bo človeka imelo za grožnjo, ki jo je treba ustaviti. Ja to smo mi, pošasti. Vse kar smo (bomo) ustvarili z namenom služenja človeštvu, kasneje vedno obrnemo k uničevanju vsega, saj ne znamo brzdati svojih apetitov. Mi smo grožnja, ne inteligenca!

  • Ja “bistri” in učeni so pogosto bedaki, ker stvari ne vidijo več celovito. Huda okvara pri vsakem je napuh in to je največja težava med ljudmi. Nasprotje temu ponižnost pa dosežemo, ko dobimo duhovni vpogled in tega je med ljudmi samo za vzorec.

   • avtohtoni neandartalec

    Bluženje naredi ljudi zblojene, ne duhovne.

 • if

  Poselili bomo Mars, umetno inteligenco, ki smo jo ustvarili kot asistenco človeku, bomo pustili na Zemlji!?

  • Franc Šink

   Mogoče bo pa umetna inteligenca poskrbela da bo Mars naseljiv.

   • avtohtoni neandartalec

    V tem primeru, bo naseljiv za mehansko obliko zavesti in robote.

 • antimur

  Kar se Slovenije tiče, je po zaslugi Kučana in bande, apokalipsa že tukaj.

 • avtohtoni neandartalec

  Kaj je narobe s teorijo drugih svetov, ki naj bi človeško vrsto obvarovali pred morebitnim uničenjem Zemlje, v principu nič, v praksi pa to še lep čas ne bo mogoče. Kolonije bodo obsojene na smrt, ker bodo popolnoma odvisne od našega izvornega plammneta, kjer smo ljudje naravno prilagojeni za življenje, tudi če bi lahko preselili v vesolje celoten spekter naših tehnologij in bi lahko nekako postali samozadostni, ne bomo nikoli mogli nadomestiti gravitacije, ne le teža, tudi fizikalni in kemični procesi potekajo rahlo drugače, celo čas ne more biti več isti. Drug čas prostor, drugačna pravila, kolonije bodo morale razviti popolnoma drugačno civilizacijo in kar je še bolj pomembno, vse življenjske vrste bodo morale mutirati, vključno s kolonisti. Na Zemlji je potekala evolucija na milijone let, verjetno ni šlo za izoliran dogodek ampak za zelo kompleksno fiziko, ki je zajela celo površino plamlneta in ustvarila na milijarde življenjskih vrst, ki so med seboj povezane v prehranjevalno in eksistenčno verigo. Puščavi na Marsu in na Zemlji sta dve popolnoma različni zadevi, eno je mineral, drugo so sedimenti organskih ostankov, ki so jih ustvarili voda, veter in sonce. Velja se vprašati celo, če je življenje na drugih planetih sploh mogoče, zakaj bi bilo, in če je vseeno, zakaj smo potem sami, vsaj v osončju? Govorimo torej o izoliranih oazah, ki bodo bolj vojaške baze kot kolonije, pomeni vsi problemi, zaradi katerih bežimo v vesolje, bodo obstajali tudi v kolonijah, edini način, da pridemo tja je, če prinesemo s seboj svojo apokalipso, le da bodo tiste oaze še neprimerno bolj ranljive in občutljive na vsako malenkostno napako.
  Druga napaka je teorija kolonije sama po sebi, vsak planet, ki bi ga teranizirali, bi s tem postal ustrezno življenjsko okolje izključno za človeka, če je življenje v vesolju običajno in sledi istim pravilom, bomo prej ali kasneje trčili ob rob druge civilizacije, s katero se bomo nujno zapletli v apokaliptični holokavst, ko bo ena oblika življenja popolnoma izbrisala drugo, in to na ravni posamezne celice. Poglejmo Zemljo, se ja vse neprestano bori za preživetje in skuša pojesti soseda, zakaj bi bilo v vesolju kaj drugače, če nista možna mir in sožitje med vsemi življenjskimi oblikami, kakšne spopade lahko pričakujemo šele ob stiku z drugim svetom.

 • tarantela

  Človek s svojim znanjem in inteligenco izredno hitro napreduje, včasih se mi zdi, da vse bolj in vse hitreje. Samo pomislimo, kako bi se današnji tehniki čudil človek, rojen pred 200-300 leti. Kar se nam danes zdi nemogoče in samo stvar domišljije, bo čez čas uresničeno. Inkvizicija je sežgala na grmadi človeka, ki je trdil, da zemlja ni ploščata, ampak je okrogla, danes tudi cerkev priznava mnoge znanstvene dosežke. Za konec sveta pa lahko kar človek sam poskrbi, uničevalnega orožja je veliko, samo nekaj patološko prepotentnih norcev in gremo v nič. Vodij, ki znajo potegniti zaslepljene množice za sabo je pa tudi hitro dovolj.
  Sama cenim Hawkinga zaradi njegove izjemne inteligence, kdor gleda njegove serije na Viasat History ve, kaj mislim. Sploh pa je ogromen njegov pogum že zato, ker kljub neozdravljivi bolezni (ALS) ni otopel in se vdal.

  • tohuvabohu

   Tintarela, Galileo ni nikoli trdil, da je Zemlja okrogla. Ni mu bilo treba, ker je to ljudem jasno že več tisočletij. Napiši raje kakšno pesmico.

   • tarantela

    A bi mi, lepo prosim, malo bolj razložil tole o Galileu, kolikor vem, se je moral javno pred inkvizicijo odpovedati trditvi, da je zemlja okrogla, če je drugače, se opravičujem. Pojasni, prosim!
    Pesmica pa drugič.

    • tohuvabohu

     Stvar je čisto jasna, vse je dosegljivo “celo” na internetu. Galileo je povedal, da Zemlja kroži okoli Sonca in ne obratno. A v tem še zdaleč ni bil prvi (Kopernik!). Njegove težave s kurijo so bile posledica razprtije med frančiškani in jezuiti (prvi so prisegali na geocentrični sistem, drugi pa na heliocentričnega). Večina ne ve, da je bil Galileo tudi teološko verziran in da je sodobnikom razložil, da Biblija ni znanstvena literatura in je ne smemo gledati na tak način.

     • tarantela

      Imaš prav! Sem pomešala!!! Hvala!

     • tohuvabohu

      Ni za kaj. Nikoli se ne bom naveličal popravljati za drugimi.

     • tarantela

      Lepo, s tem se utrjuje znanje, tudi tisto, kar smo že pozabili!

     • tohuvabohu

      Še tole: cerkev ni znanstvena avtoriteta, ki bi se lahko strinjala ali oporekala znanstvenim teorijam. Njeno “poslanstvo” je drugje. Mislim, da je to dokaj jasno že pol tisočletja. Če ima kak kardinal svoje menje o čem, to še ni merodajno mnenje cerkve.

     • RealRevolution

      Seveda je ti pa poslusaj ljudi…zagrizene ateiste in lazne vernike,ki v srcu ne verujejo.Vse kar je napisan do besede je res.
      Ljudje se bodo zmeraj hodili po pravi poti ampak zmeraj majn bo takih,kot je pisano…

  • avtohtoni neandartalec

   Kompleksnost napreduje, globina bolj malo ali se celo vrača nazaj na
   površinsko znanje.
   Osončje s soncem v centru so opisovali že stari Grki in Kitajci, par tisoč let pred Galilejem, ki je znan zaradi svojih konsistentnih hipotez, s katerimi je odkrito kritiziral versko dogmo ter skušal rehabilitirari kritične mislece, ki jih je cerkev zavrgla.

   • tohuvabohu

    Ne nakladaj. Astronomija ni del cerkvenega učenja, torej geocentrizem ne more biti dogma.

    • avtohtoni neandartalec

     Biblija se začne z opisom kako je Bog ustvaril nebo in zemljo, opisuje pa tudi svetove, kjer naj bi prebivali angeli.

     • tohuvabohu

      Piše pa tudi, da je bila zemlja pusta in prazna (tohu va bohu po hebrejsko!). Ampak to vse skupaj nima nobene zveze z (g)astronomijo, morda le v tvoji zeljni glavi. Saj nismo jehovci, da bomo iz biblije jemali še kuharske recepte.

     • tohuvabohu

      Sploh je pa neumno trditi (kar rad počne prismojeni Vlado Began), da je dogma vse, kar piše v Bibliji.

 • Dostmamrecesije

  V Murglah imamo samo umetno inteligenco.

 • MrT

  Človeštvo ne bo dočakalo 1000 let. Znanstvenik iz MIT svari, da bo po do sedanji krivulji leta 2032 50% otrok avtističnih, od tega jih bo 80% fantov. Nujno je potrebno zmanjšati vplive iz okolja, GMO, pesticide, težke kovine in predvsem cepiva. Če ne bo otrok sposobnih za delo, njihovi starši pa ne bodo morali delati, ker bodo doma skrbeli na otroke (80% avtistov potrebuje 24 urno oskrbo) se bo sesul ekonomski in socialni sistem, kasneje tudi vojaški, eventuelno bo prišlo do popolnega razpada države, družbe in lokalne civilizacije. V razvitem svetu bo tako v roku 50-60 let divjala grozovita vojna.

  • MrT

   Hmmm, celo 2025 pravzaprav… Najprej se bo poznalo na Ameriki, državi z naveč GMO in cepivi obremenjenimi otroci. http://www.globalresearch.ca/autism-and-the-health-impacts-of-monsanto-glyphosate-roundup-on-children-research-scientist-at-mit/5421901

   • FreedomAndDemocracyNOT

    s tem, da je to le en segment zarad katerega lahko razpade civilizirana druzba. Tehnologija je edina stvar, ki lahko resi clovestvo, ironicno nas bo tudi ta na koncu pokopala

    • avtohtoni neandartalec

     Ni nujno, če govorimo o pametnih strojih, nas bodo lepega dne mogoče preprosto zapustili in si zgradili nekje svojo civilizacijo.

  • stajerc5

   Hehehe, to tvojo vojno, po tvojih izracunih med avtisti!, bi pa res rad gledal…

   • MrT

    Vojno med avtisti? Kje sem pa to rekel? Mar ne veš, da določene ‘civilizacije’ (vere) ne cepijo svojih otrok? Vojna bo torej med temi, ki si tako zelo želijo v Evropo, pa zaenkrat nekako ne morejo docela, in ostalo Evropo. A je zdaj bolj jasno?

   • avtohtoni neandartalec

    Saj jo boš ti tudi videl, na prvih naslednjih volitvah.

  • avtohtoni neandartalec

   Avtizem ni bolezen ampak neko stanje zavesti, največkrat ga ljudje zamešajo z asocialnostjo, ki je klasični duševni simdrom, pravi avtizem pa je tudi biološka anomalija, ki jo psihopat seveda nima.
   Avtizem kot ga poznamo v vsakdanji družbi je dejansko samo oblika razvajenosti in lenobe, to je večkrat samo posledica slabe vzgoje, ni pa nujno slabo, zaradi alternativnega, individualnega odraščanja lahko takšni avtisti postanejo izjemne osebnosti. Odvisno od okolja in samozavesti, verjetno.

   • MrT

    TI očitno v življenju nisi videl avtista. Leni da so??? Gre za poškodbo nevrološkega sistema, ki je v večini primerov ni mogoče sanirati docela. Poišči na facebooku “Greg Wyatt” on ima 2 otroka, skoraj vsak dan naredi video. Ta dva otroka STA PRIZADETA, avtista, tako stanje sta dobila po cepljenju. Na spodnji povezavi pa imaš IZPOVED staršev TROJČKOV, dva fanta in ena punca, ki so dobili avtizrm po cepljenju za pneumokok. Otroci, ki so hodili ob opori, se smejali, držali za roke, imeli očesni kontakt, govorili prve besede, vse se je v NEKAJ URAH po cepljenju spremenilo PRI VSEH TREH. https://www.facebook.com/100010770822632/videos/332886747080350/

    • stajerc5

     Kaj mislis, je mogoce, da to cepljenje samo pri “nasih” rdecih pusti taksne posledice? Imam obcutek, da je vecina najtezjih primerov trenutno zbrana v Lublani, nje!?

    • avtohtoni neandartalec

     Govoriš o fizični okvari možganov ali o okultni mistiki?

    • sodnikisozločinci

     Nečesa ne razumem, tudi moja generacija iz sredine 70-tih let je bila cepljena proti nalezljivim boleznim, pa ni imela problema z avtizmom. V čem se sedanje cepljenje razlikuje od prejšnjega, da povzroča avtizem?

 • FreedomAndDemocracyNOT

  roboti so resnicna groznja, ce niso sedaj ne pomeni, da ne bodo v prihodnosti. V nemciji bo do leta 2025 zaradi robotizacije izgubilo sluzbo 10-20% populacije. Prvi brezpilotni lovci bodo v zraku leta 2030, v najboljsem primeru bo robotika prevzela prakticno vse funckije cloveka do leta 2050, v najslabsem primeru nekje na koncu stoletja. Robotika se razvija eksponantno, prakticno ni dneva, ko ne bi izumil neko novo stvar. To so zlati casi za tehnologijo, po vsej verjetnosti bo clovestvo padlo v zlato dobo tik pred propadom. Ce vzamemo, da so roboti le naslednji korak v evoluciji clovestva, potem vse skupej ni tako zelo tragicno.

  • avtohtoni neandartalec

   Če bodo roboti prevzeli nase večino človeških opravil, potem služijo svojemu namenu, človek pa se bo lahko več posvečal osebnemu razvoju, zdravju, zabavi,… pogoj je seveda, da bodo roboti morali izdelati tudi zami sebe, sicer bi ljudje celo življenje trdo delali za mehanskega sužnja.
   Razvoj robotike je zelo počasen, odvisni so od baterij in programov, ki so daleč od ustreznih.

   • FreedomAndDemocracyNOT

    za civilne namene, kako bo pa v vojaske je pa popolnoma druga zgodba, dejstvo je, da bi vlade imele raj robotsko vojsko, ki jo ni treba futrat in je pripravljena na ukaz narest karkol se jim zazeli. Vec kot ima inteligence, lazji bo premagala nasprotnika, tako, da bo narava cloveka ustvarila popolno ubijalsko masinerijo. Zaenkrat si ne znamo predstavljat, da bi lahko roboti razmisljal s svojo glavo. Ampak prej kot slej bomo prisli do tocke, ko si bo zacel robot postavljat vprasanja kako tocno koristi obstoj cloveka njemu. Vem, da zvenim debilno, in si lahko misls svoje ampak realnost je, da za vsak izum, ko je koristu cloveku, je bil pravtako unicevalen za nas..

    • avtohtoni neandartalec

     Govoriva o dveh vrstah morilskih strojev, o vodenih na daljavo in avtonomnih. Daljinsko vodene naprave so odvisne od signalov, če se daljinski nadzor prekine, obstanejo na mestu, umetna nespamet pa je zelo zarukana in jo lahko ljudje z lahkoto prelisičijo.

     • FreedomAndDemocracyNOT

      ja ti razmisljas v letu 2016, leta 2050 bo druga zgodba. Ze sedaj imas stroje, ki automatizirano iscejo zdravila za dolocene bolezni, glede na bazo podatkov, ki jo dajo. V zadnjih stirih letih je bil ogromen preskok v umetni inteligenci, bog ve kaj bo obstajal cez 40 let.

     • avtohtoni neandartalec

      Super računalniki simulirajo različne kombinacije molekul oziroma kemične vezi med njimi, ne obstajajo pa (še) tehnologije, ki bi take snovi naredile dovolj stabilne za klinične eksperimente. Simulacije niso namenjene samo za zdravila ampak zanimajo tudi vojsko, ki razvija nove oblike biološkega in kemičnega orožja, posledice teh raziskav lahko vodijo tudi v hude mutacije, na taki fikciji je zgrajena recimo kultna serija Rezident evil.

 • bednick

  Hawking:
  “Najbolje je, da čimprej poberemo “šila in kopita” ter se rešimo na Mars ”
  Bog:
  A da boste uničil še Mars?
  Tega ne bom dovolil.
  Amen.

  bednick:
  ko Hawkingsu zmanjka za nakladat, začne strašit.
  Mamicu mu pokvarjeno.

 • Artur

  Apokalipse ne bo kakor je po vseh napovedi ni bilo do zdaj lahko pa se zgodi Blue beam oziroma false flag operacija njihova tehnologija za to je že zdavnaj v uporabi , naivno poulacijo je pač treba neprestano držati v strahu z neprestanimi grožnjami Iz “vesolja” ali tako ali drugače in ta se lahko uresniči le po njihovem načrtu, ko bodo imeli svoj razlog za to .
  Kaj pa je z zdravo inteligenco ? :
  https://www.youtube.com/watch?
  https://www.youtube.com/watch?v=F2x19FcOalU
  https://www.youtube.com/watch?v=byfbV_JR9O8
  v=ijs2K0LrMyA&list=PL7QPsrJlAUmwnvHdnlJeSYS0Jgcuwka2g&index=15
  https://www.youtube.com/watch?v=rx-J_Hb8i_g&list=PL7QPsrJlAUmwnvHdnlJeSYS0Jgcuwka2g&index=140

 • hle

  Največja grožnja za naš planet bi bila kolonizacija drugih planetov najprej bi tja poslali robote se pravi eno od groženj nato pionirje nato delavce potem pa bi se elite lahko umaknile daleč stran kar se danes ne morejo in so obsojene na ta planet lahko se edino skrijejo pod zemljo vendar pa tam ne bi mogli ostati večno vprašanje je kaj bi se zgodilo z našo zemljo če bi jo elite lahko ucvrle z planeta ker to da jo bomo vsi najebal je edina stvar ki preprečuje jedrski holokavst

 • Olga

  Dejstvo iz zgodovine je, ko se je rimski imperij na vrhuncu moči povampiril in pozabil na temeljne vrednote, je propadel! Podobnost?

  • samotoje

   Je, le dlje traja. Mi se že kar nekaj časa povampirjamo, tako da že krvi zmanjkuje.

  • avtohtoni neandartalec

   Rim je propadel že večkrat, pravzaprav je današnja verzija prilagojena oblika, ki je nastala iz zapuščine vzhodnega cesarstva.

 • garfi

  nič novega, ogroženi smo že ves čas tudi od soljudi in od sebe
  postati moramo aktivni smart Ljudje, več nas bo bolj smo varni
  na druge planete bi lahko preselili škodljive rdečkarje – na rdeči planet
  tam se bodo počutili doma

  • avtohtoni neandartalec

   Rabimo kanibale in nekrofile torej, edino za take ni pomembno, če se prekomerno razmnožijo.

   • garfi

    smart kot pameten

 • tohuvabohu

  Vsakemu za silo pametnemu človeku je jasno, da napredek ne more trajati večno in da se bo enkrat vse postavilo na glavo. Ne želim si videti tistih časov.

 • samsara

  Temu mentalistu se po mojem mnenju pripisuje prevelik pomen.
  V nasprotju z nekaterimi velikimi pa tudi manj velikimi imeni iz sveta znanosti, pa tudi drugih področij človeškega ustvarjanja, je pri njem izrazita odsotnost intuicije. Tega pa možgani, naj bodo še tako razviti nikoli ne morejo niti približno kompenzirati.

  • Intuicije če imam kanček ali pa ša še to ne,

   • samsara

    Vsi ljudje imamo potencial, a ji moramo priti naproti. Sama se ne vsiljuje. Svobodna volja…

 • Nata

  Človek veliko ve in veliko zna . Njegove oddaje so vedno zanimive .
  Ampak , priznajmo , da tudi nekateri naši niso od muh ,
  Že kmalu bodo odšli na mars , ker je zmagal Trump .
  Gre še kdo z njimi ?

 • Danda

  G.Hawking,spoštujem vaše delo.a nas SLOVENCEV ne more prestrašit nobena vaša napoved… Mi vsak dan preživljamo apokalipso z našo vlado!!!Bo treba kaj hujšega najt!!!Več kot očitno je pa,da gospod ne pozna Cerarja,Pahorja,Brgleza,Kučana itd… Možakar sploh ne ve ,kaj je naravna katastrofa,apokalipsa…Vsak dan jo doživljam::)))

  • samsara

   Omenjeni udbokomunistični veljaki, oz. supetovariši, so vsak zase hodeče katastrofe. Združeni pa imajo potencial totalnega uničenja kompletnega naroda. Vodijo kontinuiteto raznarodovanja in potujčevanja slovenskega naroda. Štafetno palico pa so prevzeli od tujcev.

 • slosin

  Menda je že Jules Verne rekel, da bo tehnika usodna za človeštvo…
  Sicer pa ni potrebno biti znanstvenik, da veš, da gre svet v maloro…

  • avtohtoni neandartalec

   Tehnika življenju omogoča, da se širi v vesolje, plankton iz vesoljskih sond je okužil vsa vesoljska nebesna telesa in objekte, kamor so jih že poslali.

 • Kat Wilson

  lol :D se bomo ljudje kar med sabo prej uničli preden nas bodo roboti utegnili :))) sicer pa če bi roboti prevladali svetu, in bi bili naši “liderji” umetni, bi bilo mnogo bolje. lejte kaj počnejo človeški “voditelji”, sam kradejo in hočejo da se koljemo med sabo. a je lahko sploh še slabše? Na naslednjih volitvah volim intiligentnega robota. f0k human poli-dicks..

  • avtohtoni neandartalec

   Umetna nespamet naj bi danes dosegla nivo inteligence ščurka, do Trumpa bo trajalo še nekaj časa, do povprečnega človeka pa še najmanj stoletja ali celo nikoli.

 • Antonius

  Naslov članka je podcenjujoč in vsaj malo nesramen do Stephena Hawkinga.
  Hawking je samo eden od mnogih iz plejade strokovnih poklicanih, ki opozarjajo na katastrofalno prihodnost, ki se obeta življenju na zemlji. Zakisanost svetovnih oceanov in pojemanje hladnega toka, ki nam soustvarja vreme sta po meritvah strokovnjakov že krepko onkraj zemeljskih zmogljivosti.
  K problemom prenaseljenosti prištejmo še tiste milijarde, ki jih bo na zemljo čas dodal, pa bomo zemljani zares v težki zagati. Čista pitna voda je že danes zelo velik problem.
  Hawking ne straši, kar nam pripoveduje, zemlja že danes nakazuje, kako bo zastrašujoče.

  • hle

   Nedolgo nazaj sem bral eno od teorij zarote da naj bi se za Hawkingovim glasom v bistvu skrival tim strokovnjakov nase da gre v bistvu za enega največjih nategov današnjega časa

 • Lisjak

  Jekleni roboti so dragi.Ceneje je napraviti robota iz človeka.(Aforizem)

 • stajerc5

  Roboti gor ali dol! Jaz vem, da ko bodo, bodo sigurno spet levi in desni!!!

 • Feriss.H

  V začetku se mi je Hawking smilil, potem je bilo malce wow glede njegovih dognanj ki pa so se s časom pokazala bolj kot fantazije. Potem je začel modrovati izven svojih revirjev in se mi je totalno splezal na K ko se je lotil še politike in sračkanja o Trumpu. Če bi res bil tako genialen bi moral kakšno pametno prej izdaviti o Hillary, pa nič.

  Podobno je zdaj tole njegovo bluzenje o Marsu. Naj se prijavi za tja gor pa se naj tam v živo prepriča v vzdržnost svojih umotvorov, sploh pa brez kisika in vode.

  Tudi tole Globalno Segrevanje je po mojem en NATEG za enormno zaslužkarstvo. Bolj relevantni znanstveniki so že zdavnaj razkrili da se Topla in Ledena obdobja na zemlji izmenjujejo ciklično na kakšnih 25,000 let in so to lepo ponazorili tudi eksperimentalno in logično z zastojem toplega Golfskega Toka ki se bi naj z segrevanjem povsem zaustavil, nakar bi nastopila nove LEDENA DOBA, spet v trajanju kakšnih 25,000let.

  Po tej logiki naš vpliv na podnebje ni usoden kolikor nam to dopovedujejo, ker pred zadnjo Ledeno Dobo nihče ni gradil Termo Elektrarne in nikoli niso našli kakšnih ostankov tedanjih “mercedesov”, “Toyot” in podobne navlake.

  Bolj se je bati NUKLEARNE VOJNE ali pa trka z kakšnim MONSTER-ASTEROIDOM, ali pa neke epidemije. Evro-civilizacija pa ima resno grožnjo že zdaj, ki se pravkar odvija in se ji reže MULTIKULTURALIZEM. Ta epidemija bo nas pokončala še preden se bomo segreli za pot v novo Ledeno Dobo. Ta pa bo “blagodejno” vplivala na Eurabsko klimo, zamrznila bo kompletno Muslimanarijo skupaj z našo neumnostjo ki je to dopustila.

  Neandertalci so preživeli Ledeno Obdobje in mi kot njihovi nasledniki bi zagotovo tudi tokrat zvozili skozi. Afriški Homo Sapiensi vključno z “našimi” Homosi bodo pa zagotovo pocrkali, prvi ker so pač iz Afrike, drugi pa zato ker so Toplovodarji.

  • samsara

   Katastrofičnim opcijam ki jih omenjaš bi dodal še izbruh supervuklana. Kjerkoli na planetu je lahko usoden za vse, ali morda skoraj vse živo. So bili primeri v zgodovini planeta in vprašanje časa je, kdaj se bo zgodil naslednji. Lahko je to v Yosemitih CA., lahku na področju Vezuva v soseščini, lakko še marsikje. ali pa npr. superbakterije oz. virusi odporni na vse znanje in sposobnosti preživetja človeštva. To slednje je vedno bližja opcija, saj smo že na robu, kot priznavajo strokovnjaki. Tekmo izgubljamo, povedano po domače. Baje, da ‘ni donosno’ razvijanje ustreznih zdravil, pravijo farmacevti.

   • avtohtoni neandartalec

    Življenje obstaja vdaj tri milijarde let, torej so super vulkani izredno redki ali pa nepredvidljivo vplivajo na evolucijo življenja, dinozavri so izginili, vendar so se razvile številne nove vrste. Naravne kataklizme niso isto kot proizvod abstraktnega uma, ki si lahko zapomni tudi stvari, ki ne obstajajo.

  • Borut Stari

   O Hillary nimaš kaj pametnega izreči. Ostalo pa je popolnoma brezvezna znanstvena fantastika. V tem čveku je vse bolj okroglo pa na vogale.

  • avtohtoni neandartalec

   Se strinjam, Hawking je zame bolj evgenik kot znanstveni prerok.
   Obstaja pa preprosta logika zakaj se klima nedvomno in usodno spreminja, včadih je bil cel planet en ogromen pragozd, kjer je mrgolelo neprimerno več sort življenja, pa di ga poglej danes, čez deset let ne bomo več prepoznali niti Slovenije, ker bodo naše gozdove Avstrijci spremenili v elektriko in material za težko industrijo. Preprost eksperiment, pozimi je sredi gozda topleje, drevesa so polna vode, vendar ne zmrznejo, ker žive celice z delom odvajajo toploto, poleti pa je v gozdu skoraj hladno, tudi v najhujši vročini, ker drevesa izparevajo vlago iz globin.

  • RealRevolution

   Ja saj…
   Kdor ima taksne cloveke za brihtne je neumen.Zato pa jih ima za brihtne.Ampak so zelo dalec od tega.Je veliko takih,ki so majn bistroumni ampak vedo vec o zivljenju kot pa take vrste znanstveniki.
   Neumni si avtomatsko predstavljajo vse znanstvenike kot pametne in neverjetno inteligentne.

   • sevenx

    Haha. Dobra. Ko firma postavi za svojega glavnega predstavnika invalida ki ne govori se je treba vprašati.

 • Aton

  Sem odprl vrata in pogledal. Dežuje – pa nimam pripravljene barke…

  • samotoje

   Nič skrbet. Policija ima čisto nov gumijast čoln.

 • RealRevolution

  Se ena propaganda vec.
  “Kaj pol ce unicimo zemljo?En planet gor al dol saj jih je se vec..”

  Ampak to ni res.Zemlja je posebna morda se cist simetricno okrogla ni ima pa okrogel scit,ki nas sciti.Pravzaprav koga briga?Tako je! Pejte na mars,kjer bojo imeli umetno travo v kupoli,umetno vse.Ampak Bogu ne bo pobegnil nihce.Dovoljeno jim je unicevati,poneumljat,delati grozote ampak uniciti celetno zemlje ne bo.Zmeraj bojo ljudje,ki se bojo zoperstavili njim…
  In ljubili naravo
  ,pokrajino,morje,reke,gozdove vse kar je naravno ze od zacetka.

  Ti pa se na Mars mogoce ne bojo prisli saj se na luno verjetno niso.Leta 62 najdle 360 km od zemlje.7 let kasneje pa 384000 km.

  • avtohtoni neandartalec

   Mogoče samo tole, človek se od pristanka na luni naprej, že 50 let ni premaknil niti za centimeter, nihče potem ni več potoval dlje kot malo naprej od lune, ker je brez veze, kaj pa naj tam počne. Samo robotske sonde potujejo po vesolju, ljudje se sprehajajo tam okoli mednarodne vesoljske postaje.

 • tarantela

  Možakar je brihten, ni kaj! Ampak še večji talenti so pri nas, kaj talenti, pravi čarovniki! Iz vsake teme tule na portalu znajo ven potegnit rdečkarje, Udbo, Kučana itd. Česa takega še Hawking ni sposoben!
  Najbrž bo to od tega, ker je Mars Rdeč.

  • sevenx

   Kako veš da je brihten? Nobenega dokaza ni da sploh razmišlja.

 • samotoje

  Selitev na druge planete ne bo pomagala. Spet bodo tam ljudje.

  • avtohtoni neandartalec

   Niti ne, ker bodo kolonialisti zaradi drugačne gravitacije hitro mutirali, življenje se da neskončno izboljšati.

   • samotoje

    Seveda ne bo človek, bo pa tam Makarovičkin duh, brki Janeza Stanovnika, intelekt Violete Tomić, IQ Luke Meseca, mutant Hanžek in razne pojavne oblike vseh drugih katastrof. Sklep: ne grem.

 • Cyclopean

  To bi lahko tudi jaz napovedal.

 • dr Janez Sveti

  Predlagam da gre Domen Mezek v izvidnico na Mars. Skupaj z tem kvazi intelektualcem.
  DR Janez Sveti genij

  • indijanka

   A vesoljčki si pa ne želijo domov? Zakaj ne bi osvojili še vesolja?

   • dr Janez Sveti

    Mi smo vesoljci!
    DR Janez Sveti genij

    • indijanka

     Bi rad, da te vikam? Vedno slabše nama gre. Pa samo za hip sem izgubila razum :).

     • dr Janez Sveti

      Grozen sem.Priznam.
      DR Janez Sveti Tahion

     • indijanka

      Najgroznejši, moj izraz zate. Mogoče res tahion, zato pa vseskozi razmišljam o privezovanju. Je pa lepo, da se zavedaš, da je tvoj trud, da bi bil dober ..ničen:).

     • dr Janez Sveti

      Poskusiti ni greh?
      DR Janez Sveti grešnik

     • indijanka

      :) že mogoče… si kot žužkojede cvetlice. Na pogled vabljive, pol pa hop po prijazni, ubogljivi in naivni čebelici.

     • Rožle

      Če si lačen…si ful drugačen :)

     • dr Janez Sveti

      Vse v vesolju je samo prelivanje energije.
      Dr Janez Sveti Krog

     • indijanka

      Energija se pa res pretaka..to maš pa prav.

     • dr Janez Sveti

      Vsaj nekaj, imam prav..Uff mi je odleglo.
      Dr Janez Sveti Ugajalec

     • indijanka

      Vedno imaš prav..samo rada ti nagajam.

  • komar marko

   Za začetek se nauči SLO pravopisa predno se obregneš na znanstvenika! Prav?

   • dr Janez Sveti

    Piš me v uho!
    Dr Janez Sveti pišmouhovski

 • avtohtoni neandartalec

  Hawking je kot teoretik zarot navaden amater, če zna kdo znanstveno prerokovati apokalipso, smo to Slovenci.
  Živimo v svetu, ki si ga je zamislila in oblikovala človeška domišljija, ne toliko naša tehnika kot taka, sploh pa ne klasična narava.
  Od nekdaj so ljudje verjeli, da je misel nekaj ezoteričnega, kar ni del tega sveta, v mislih so se pogovarjali z bogovi in jim pripisovali čudežne pojave, napovedovale naj bi tudi prihodnost in zdravile, v modernih časih je nastal tudi mit o drugih dimenzijah. Hinduisti oziroma vajšnavisti so šli še dlje, njihova religija uči, da se človek telesno nikoli ne bo ločil od Zemlje, mistiki pa naj bi že od nekdaj astralno potovali po celih galaksijah.
  Vendar danes živimo v časih, ko je misel mogoče materialno zajeti in vizualizirati, tudi inducirati in manipulirati skozi čas, s pomočjo zmogljivih računalnikov in občutljivih mehanskih senzorjev ter kemičnih pripravkov. Ali smo pred pragom zadnje tehnološke revolucije človeštva, po kateri bo človeška bit povsem izginila? Če sklepamo po Sloveniji, potem o tem ni nikakršnega dvoma več, apokalipsa uma se je že začela in jo nič več ne more zaustaviti.

 • Demi Zen

  mislim da ga je strah da bi mu trump invalidski vozicek vzel..

  • Prihajam Slovenija

   Mi bomo levake poslal na Mars, za probo.

   • Demi Zen

    Da se ne bo zastonj reklo “rdec planet” LOL

 • Artur

  On je strokovnjak heliocentrist alfa in omega na tem področju in, če nas straši z apokalipso je treba to vzeti skrajno resno , že rihtam mojo klet za zaklonišče lol. https://www.youtube.com/watch?v=8pVjF3Wdp_o

 • samsara

  “Stephen Hawking že strašil z “robotskimi zombiji”

  Po udbofevdu se prosto gibljer na stotine udbokomunističnih zombijev.
  Splošno je tudi znano kdo je njihov vrhovni veliki poglavar, ki upravlja s prej omennenimi entitetami, instaliranimi v vse pore družbenega življenja.
  Dnevno se pojavljajo v javnih medijih, v rokah imajo vse vzvode upravljanja fevda (po volji velikega poglavarja seveda), pišejo zakone…
  Potem pa neki Štef nekaj straši…

  • Adolf Hitler

   on je sam zombi poglega mal pa ti bo vse jasen za smrdljive zide majo zmerai ologe samo za belce ne crkn naj prokleti krhl zidovski rugoba v zid przvaizana

 • Artur

  Ma kaj apokalipsa je že pred našimi vrati, našim “desnim” navdušencem nad privatizacijo vsega živega ne diši preveč sprememba ustave s katero je narodu dodatno zajamčena pravica do pitne vode kot javno dobro, če se zavihtijo na oblast bo za njih tako opevana zahodna “demokracija” dobila ženaslednji dan domovinsko pravico tudi pri nas za takšne “demokratične” izume pripravite se na korporacijske števce celo na izdihani zrak , Ceta je za njih “majka” Ttip pa tudi ni daleč od tega. http://www.novi-svjetski-poredak.com/2016/11/19/skupljanje-kisnice-zabranjeno-vlada-sad-prisvojila-kisnicu-a-vi-ste-kradljivac-ako-ju-sakupljate/

  • avtohtoni neandartalec

   Naši veliki Slovenci, po rodu Hrvati, kopirajo večino teh norih zakonov prav od Hrvatov, čeprav ne delujejo ne pri njih, ne pri nas ali kjerkoli na planetu.

 • pokvarjeniSvet

  Jaz bi amerofile in jugofile poslal gor na mars.

  • Artur

   Iz obeh skupin izločiš po enega, da skočita v vodnjak potem pa ju niti 200 pametnih več ne spravi ven .fenomen lemingi.press

 • Adolf Hitler

  pred njegovim laznivim zidovim gobcom sigurno spaka degenererana

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!