fbpx

Število okuženih ne pojenja: V Italiji zabeležili rekordno število okužb- skoraj 25 tisoč!

Foto: epa

V sredo v popoldanskih urah so iz Italije sporočili, da so v v zadnjem dnevu potrdili skoraj 25 tisoč novih primerov okužb z novim koronavirusom, kar predstavlja rekordno število okužb v enem dnevu. Sodeč po podatkih italijanskega ministrstva za zdravje so zabeležili kar 205 smrti povezanih s covidom-19. 

Medtem, ko je italijanski premier Giuseppe Conte v parlamentu stopil v bran ukrepom za zajezitev novega koronavirusa, je na plano prišel podatek, da so presegli rekordno število okužb, o katerem so sicer poročali v torek. V torek so namreč poročali o 21.994 okužbah, zadnji podatki pa kažejo, da je bilo na podlagi 198 tisoč opravljenih testih kar 24.991 takih, ki so bili pozitivni.

Tuje tiskovne agencije poročajo, da je število aktivno okuženih ljudi naraslo na 276.457, od začetka epidemije pa se jih je z novim koronavirusom v državi okužilo skoraj 590 tisoč. Trenutno se v italijanskih bolnišnicah zdravi 14.981 covidnih bolnikov, v torek jih je bilo več kot tisoč manj. 1536 je takih, ki potrebujejo intenzivno zdravljenje.

Do sedaj je koronavirus v 60-milijonski Italiji zahteval okrog 37.900 smrtnih žrtev, od tega 205 v zadnjem dnevu. V torek so poročali, da je bilo v zadnjih 24 urah 221 smrtnih žrtev. 

Conte: S tem, ko varujemo javno zdravje, varujemo tudi gospodarstvo
Premier Conte je medtem v parlamentu branil ukrepe za zajezitev virusa, ki jim državljani vse bolj nasprotujejo. V zadnjih dneh smo bili namreč priča nasilnim protestom proti ukrepom. “S tem ko varujemo javno zdravje, varujemo tudi gospodarstvo,” je poudaril in dodal, da se zavedajo, da so ukrepi strogi, a so nujni za zajezitev okužb. “Drugače bo epidemiološka krivulja popolnoma ušla izpod nadzora,” je dejal poslancem po poročanju STA.

Foto: epa

Nina Žoher