fbpx

Štirje “skromni” mladoletni migranti v Nemčiji nasilno zahtevali višje žepnine in igralne konzole PlayStation

Foto: iStock

Mladoletni somalijski migranti so v namestitveni enoti v nemški deželi Mecklenburg-West Pomerania popolnoma razdejali kuhinjo, saj niso bili zadovoljni, ker za igro nimajo na voljo igralnih konzol PlayStation, želijo pa si tudi višje žepnine. Hvaležnost več kot očitno nima meja. 

Štiri najstnike so zaradi nasilnega obnašanja, zaradi katerega se je 44-letni zaposleni zaklenil v pisarno in na pomoč poklical policijo, ločeno poslali v druge namestitvene enote, ki so namenjene za mladoletne migrante brez spremstva.

Zaposlenemu so grozili s pretepom
Migranti so v Nemčiji preživeli dva tedna, preden so postali nasilni in začeli groziti uslužbencu, da ga bodo pretepli, če jim ne bo priskrbel igralnih konzol PlayStation, več žepnine in uredil namestitve v večjem mestu.

Foto: iStock

Somalci, stari od 15 do 17 let, so uničili večino pohištva in razdejali kuhinjo, za postavitev katere je bil uporabljen denar davkoplačevalcev. Po navedbah Parchimer Zeitunga so mladoletniki razgrajali tudi ob prihodu policije, zato so jih policisti uklenili.

Upravnik doma presenečen zaradi nasilnega obnašanja
Nemški časopis med drugim navaja, da bodo morali mladoletniki brez spremstva za nastalo škodo odgovarjati, prav tako pa tudi zaradi poskusa izsiljevanja zaposlenega v namestitveni enoti. Jan Buchholz, ki vodi namestitveni kompleks v Dargelützu, je bil zelo presenečen zaradi nasilnega obnašanja Somalcev, saj so tam prebivali le dva tedna, po tem, ko so bili v skladu z Dublinskim sporazumom v Nemčijo poslani iz ene izmed skandinavskih držav.

Odkrili tudi 40 gramov konoplje
Po navedbah Buchholza mladi moški navadno ne povzročajo škode, če so zaposleni v kakšni od delavnic, kar so ti štirje bili, saj so obiskovali mizarsko delavnico. Kakorkoli, policija je morala zaradi nasilnega obnašanja posredovati, policisti pa so pri 17-letniku odkrili več kot 40 gramov konoplje, ki so mu jo zasegli, nato pa se je ta še upiral aretaciji.

Foto: iStock

Spomnimo. Breitbart je lani poročal o tem, kako so migranti v Nemčiji  v času ramadana požgali konferenčno dvorano, kar je povzročilo za 8,6 milijona funtov škode, ker so se bali, da bi kristjani in ostali nemuslimani čez dan pojedli vse gumijaste medvedke in Nutellin namaz, medtem, ko so se oni postili.

N. Ž.