fbpx

“Stop migrantom brez dokumentov”

Policist na nemški meji (Foto: epa)

Nemško mejo je treba znova trajno zavarovati in to pomeni, da je treba osebe, ki jo želijo prestopiti brez potrebnih dokumentov, zavrniti,” piše v predlogu sklepov za klavzuro CSU prihodnji teden, ki ga je pripravila poslanska skupina te stranke v nemškem Bundestagu.

Krščanski socialdemokrati, ki vladajo na Bavarskem, s predlogi v zvezi z migrantsko problematiko znova razburjajo javnost. Poleg obveznega predloga učenja nemščine in nemških vrednot za migrante zdaj terjajo še pogojevan vstop migrantov, in sicer le z veljavnimi dokumenti.

Stop nelegalnim migrantom
Vstop v Nemčijo bi bil v prihodnje mogoč le, “če lahko oseba predloži veljavne dokumente“. Vse, ki tega ne storijo, bi zavrnili že na meji oziroma jim meje sploh ne bi dovolili prestopiti. “Pridobitev nadomestnih dokumentov lahko konec koncev poteka tudi v naših varnih sosednjih državah,” poudarja CSU v predlogu sklepov.

Strožja tudi azilna zakonodaja
Poleg tega v CSU menijo, da bi bilo treba azilni postopek v primeru, ko prišlek namerno uniči osebne dokumente in pri prošnji za azil navede lažne podatke, ne le prekiniti oziroma upočasniti, ampak v številnih primerih povsem ustaviti in tej osebi celo preprečiti kakršnokoli možnost pridobitve azila v prihodnje.

Naša pravna država tega ne more več dopuščati, če želi ostati pravna država,” ob tem poudarjajo poslanci CSU in dodajajo, da se je število migrantov v zadnjih tednih res morda zmanjšalo, a da pri tem nikakor ne gre za “trajno zmanjšanje in omejitev“.

M. P., STA