fbpx

Strah in groza v Angliji: Oborožen moški zajel talce v priljubljenem nakupovalnem centru; več sto družin z otroki ostalo ujetih

Foto: Twitter. Trgovinski center Bermunda v Nuneatnu je obkoljen.

Z Otoka prihaja šokantna novica, da je oborožen moški v mestu Nuneaton v dvorani za bovling v nedeljo popoldne zajel talce in kričal na ostale navzoče ljudi, večinoma družine, naj od*ebejo iz dvorane. Policaji so že obkolili zgradbo v trgovinskem centru Bermuda, zaradi kriminalistične akcije pa so številne družine obtičale v kinodvoranah in drugih prostorih. Kot poroča angleški tabloid Daily Mail, je moški s šibrovko vdrl v dvorano za bovling in grozil ljudem, naj se odstranijo, preden jih je nekaj vzel za talce. Spet drugi trdijo, da je moški šibrovko uperil v svojo glavo. Reševalna akcija trenutno še poteka, po poročanju nekaterih virov naj bi omenjeni moški grozil s samomorom.

Številni obiskovalci, ki so obtičali v trgovinskem centru Bermunda, so z dogajanjem svoje prijatelje seznanili kar prek družbenih omrežij. Paul Edgington je tako na Twitterju zapisal: “Obtičal sem v kinu. Ali smo varni? Kako dolgo lahko pričakujemo, da bomo zaprti?” Geoff Barkeley pa je zapisal: “Nekaj se je zgodilo v dvorani za bovling. Toda nisem prepričan, kaj. Smo zaprti v kinodvorani.” Barkeley je še sporočil, da so sredi filma prekinili predvajanje in ljudi premestili v en kot dvorane.

Sarah Fleming je povedala, da je s svojimi otroki obtičala v restavraciji Frankie & Benny in da so vsi obiskovalci zelo prestrašeni, saj jim nihče ne pove, kaj se dogaja. Je pa Daily Mail še sporočil, da nad trgovinskim centrom kroži helikopter, oborožena policija pa je praktično povsod na ulicah. Samo neposredno pred vhodom v dvorano za bovling naj bi bilo vsaj 30 policistov.

Foto: Twitter. Velika Britanija je znova na nogah.

Bermuda Park je sicer na obrobju mesta Nuneaton in je priljubljena nedeljska izletniška destinacija za družine z majhnimi otroki. Med drugim se v trgovinskem centru nahaja popularni kinocenter Odeon, otroško igrišče, fitnes center Nuffield, pa tudi številni pubi in restavracije.

T. F.