fbpx

Strahopetni borci Islamske države želijo pobegniti domov zaradi glavobola in bolečine hrbta

Foto: epa

Razriti so bili zapisi, da se nekateri skrajneži teroristične organizacije Islamska država poskušajo izogniti bojevanju na frontni črti zaradi glavobolov, bolečih nog in bolečin hrbta.

Medtem ko iraške sile skupaj s koalicijskimi silami iz številnih delov Iraka potiskajo teroriste, so koalicijske sile odkrile dokumente, ki pripadajo bataljonu Tarek ibn Ziad, ki deluje v Iraku. Ti so razkrili, da se arabski in evropski teroristi na Bližnjem vzhodu zavzemajo za to, da bi bili razrešeni dolžnosti in da bi se lahko vrnili v domačo državo, pri čemer uporabljajo zelo neprepričljive razloge za poškodbe.

Iraqi News poročajo, da med izgovore borci za nebojevanje navajajo tudi možganske bolečine, krč v nogi, bolečine hrbta in pete. Tarek ibn Ziad je teroristična celica, ki jo večinoma sestavljajo evropski borci, katerih naloga je izvajanje napadov na Bližnjem vzhodu. Formiral jo je Maročan Abdelilaha Himicha, ki ima po poročanju The Arab Weeklyja ime Abu Suleyman al-Fransi. Ta naj  bi odigral svojo vlogo v terorističnem napadu v Parizu novembra 2015.

Foto: epa

Foto: epa

Od ofenzive so ubili že 3.300 teroristov
Položaj kontroverzne teroristične skupine v Iraku se slabša, saj koalicijske sile skupaj z iraškimi in s kurdskimi silami uspešno napredujejo, o čemer priča tudi podatek, da je bilo od začetka ofenzive oktobra lani ubitih že 3.300 teroristov iz vrst Islamske države, piše Daily Mail. Nič bolj spodbudne zanje pa niso informacije, da so številni, bolj uveljavljeni borci izgubili življenje v boju, mnogi pa želijo zapustiti skupino.

N. Ž.