Stranka Turkov na Nizozemskem želi omejiti kritične medije, nasprotnike multikulturnosti pa kar izganjajo iz države

Predsednik nizozemske stranke Turkov Selçuk Öztürk (vir: twitter)

Predsednik turške stranke Denk, ki ima tri predstavnike v nizozemskem parlamentu, se je obregnil ob “negativno sliko”, ki naj bi jo mediji ustvarjali o njih. Pozabil je omeniti, kako so se sami znašli na tnalu zaradi izjave njihovega ustanovitelja, ki je Nizozemcem sporočil, da če jim ni všeč raznolikost, se lahko umaknejo iz države.

Predsednik turške stranke Denk na Nizozemskem Selçuk Öztürk je izjavil, da mediji namerno ustvarjajo negativno podobo njegove stranke. Zanimivo je, da ima Öztürk tako turški kot nizozemski potni list. Ravno tako v svojih obtožbah po poročanju Voice of Europe ni navedel niti enega samega primera, kjer bi nizozemski mediji to tudi počeli.

Raje se je naslonil na anekdote o neznani ženski z Arube, ki je imela negativen vtis o omenjeni stranki, dokler ni spoznala, da je eden od parlamentarcev čisto drugačna oseba in “zares prijazen”. To ni prvič, da bi Öztürk zahteval več nadzora nad mediji. V preteklosti je novinarje označil za “četrto silo, ki lahko počne, kar želi”, in se zavzel za več protiukrepov proti medijem.

Stranka popularna med muslimani
Stranka ima največ podpore med muslimani, njena podpora v predelih, kjer ti dominirajo, pa še naprej narašča. To je dober odraz tistega, kar doleti države, ki veselo sprejemajo migrante misleč, da se bodo ti integrirali v lokalno skupnost. Število muslimanov na Nizozemskem znaša okoli 850 tisoč. To predstavlja približno pet odstotkov nizozemskega prebivalstva. Z gotovostjo lahko trdimo, da tu ne gre za spreobrnjence, temveč priseljence.

Ustanovitelj nizozemske stranke Turkov Tunahan Kuzu (Vir: Twitter)

Eden od ustanoviteljev stranke Tunahan Kuzu je tako Nizozemcem preko poletja sporočil: “Če jim ni všeč spreminjajoča se Nizozemska, v kateri živijo ljudje različnih kultur … kot v mestu Zaandam ali soseski Poelenburg, lahko izginejo stran.” Izjava je v medijih z razlogom doživela buren odziv.

Ivan Šokić

 • Steiermark

  To da ima ta turek obe državljanstvi, me pa čudi, ker so nizozemci imeli zakone, že pred leti, da si lahko “izbiral”, katerega boš obdržal ali se mu odrekel, pravtako tudi otroci tujcev, ki so se rodili v “multikuti družini”, so po 18 letu bili obvezni izbrati tistega, ki jim je bolj odgovarjal! Če bi Nizozemci to izvajali še sedaj, potem nebi bilo dilem med temi gonjači kamel, kaj je njihova pravica, ne pa da se ravno oni spuščajo v debate o tem, kaj kdo lahko poroča, o njihovem divjaštvu in primitivni “kulturi”, islamizmu, kateri jim dovoljuje posiljevanje lastnih , komaj rojenih fantkov in deklic! Tisti ki pri nas zagovarjajo te pripadnike divjaštvu in multikultiju, so verjetno totalni nerazgledani bedaki ….ali pa psihopatski zlobneži!

 • Olga2345

  Komunisti=Islamisti! Islam je divjaska ideologija, ki v Evropo NE sodi!

  • Andrej

   No, tista ideologija, ki zagovarja LGBT, splav, evtanazijo, “kulturo” smrti je tudi divjaška. Pa jo imamo sredi Evrope in je še kako aktivna. Zato nas bodo muslimani preplavili, ker se ukvarjamo z napačnimi stvarmi in vrednotami in se nismo sposobni več braniti.

 • Matt von Glanz

  “lahko izginejo stran”
  se bomo navadili na take izjave?

  • macon

   Brez skrbi, da bodo od besed prišli k dejanjem. Hudo bo po Evropi.

 • Osti jarej

  Turškega predsednika je zjutraj z vojaškimi častmi sprejel tudi nemški predsednik Frank-Walter Steinmeier. Drevi bo Erdoganu v čast tudi slavnostna večerja, ki pa jo bodo številni opozicijski politiki bojkotirali. Z Merklovo se bo Erdogan znova srečal v soboto, potem pa bo v Kölnu odprl največjo mošejo v Evropi.

  https://siol.net/novice/svet/erdogan-danes-k-merklovi-jutri-odpira-najvecjo-mosejo-v-evropi-478947

 • althar

  Na misel pride znana basen.

  • samotoje

   Lisica in jež- popolnoma enak vzorec.

 • KAPIBARA

  Ne razumem tega probavanja in dopovedovanja, da se bodo asimilirali.. !!
  Stoletja imamo ne-Ćivile ( cigane ) ŽE v Evropi, pa se do danes niso asimilirali..
  Čaki mal, na Nizozemske, reče musli-pritepenec Nizozemcem, naj zapustijo svojo državo..

  • Van Der Waals

   nč asmilacije. VN izgnat!!!

 • Lucija

  No a ste prebrali knjigo? https://www.baen.com/caliphate.html

 • xtc

  Najprej tole Turške strenke v Nizozemski državu NE more bit.
  Že zaradi samih izjav pa bi morali vodjo in vreščeče poslance pobarati koliko pasošov imajo,ko bi se izjasnili pa zaradi izjav,ki so nestrpne,hujskaške ,in fašistične pobrat nizozemske pasoše in izgnat v Turčijo z familijami vred.

 • Van Der Waals

  najprej stranka za tem pa šeriatsko pravo!!!

 • KAPIBARA

  Naj mi bilo kdo, pove eno državo, kjer so musliči in da nima za njimi problemov..seveda so ti musliči poturice, ne mi sedaj z Malezijo, in drugimi, ki svoje člane vere, kaznuje s krvjo..

 • WatsonForus

  teraj to vse v Turčijo !

 • Ivan

  Sedaj pa že javno izražajo svoje prikrite pokvarjene islamistične namere do evropskih “nevernikov”.

 • Anton

  Danajšnja Turčija, pod vodstvom Erdogana, ideologa širiata, ni nič drugega kot podaljšana roka ISISA, prej se bo Evropa tega zavedala manj krvavo bo, do vojne pa žal bo prišlo, smo žal že kar nekaj časa ko smo zamudili trenutek, ko bi se lahko vojni med islamom in krščanstvom izognili.

  tokrat brez sarkazem press

 • m_m

  Ha, ko te pritepenec podi iz lastne države in agresivno uveljavlja sebe, svojo vero in ideologijo …
  A ni to definicija raja na zemlji?

 • Mirovnik007

  To so agresivni in primitivno strukturirani ljudje brez izjeme in vsi so enaki. Če jim ni kaj prav naj se vrnejo nazaj v islamski svet v zahodnem kulturnem krščanskem svetu razumem, da večini s tako osebnostno strukturo in kulturo ni prijetno za njih je očitno samo Turčija oziroma Isis in šeriat kar je enako.