Streljanje v baru, sum terorističnega napada

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Neznanec je v nekem baru v centru Tel Aviva z avtomatsko puško streljal na goste. Po prvih podatkih sta bili ubiti najmanj dve osebi, vsaj pet pa je ranjenih, poroča CNN.

Motiv za napad po navedbah policije še ni znan. Možnost terorističnega dejanja še preiskujejo, lahko bi šlo tudi za golo kriminalno dejanje, je po poročanju STA povedal tiskovni predstavnik izraelske policije Micky Rosenfeld.

Župan Tel Aviva Ron Huldai je po poročanju britanskega BBC na prizorišču napada sicer dejal, da motiv zaenkrat ni znan, a da je videti, da gre za teroristično dejanje, motivirano z nacionalizmom.

Lastnik bara je za izraelski vojaški radio izjavil, da je v lokal vstopil moški z avtomatskim orožjem in začel streljati po gostih v lokalu. Šlo naj bi za mlajšega moškega. Po poročanju CNN naj bi storilca, ki je še na begu, lovila množica lokalnih policistov.

Od oktobra je bilo v nasilju ubitih najmanj 21 Izraelcev, večinoma v napadih Palestincev z noži ali strelnim orožjem. Obenem je bilo ubitih najmanj 131 Palestincev, od tega jih je bila po navedbah Izraela več kot polovica napadalcev.

A. D, STA