Strpnost, da te kap: Savdska Arabija obglavila 37 ljudi, pet zaradi sodomije

Usmrtitev (Foto: Facebook)

Ministrstvo za notranje zadeve islamistične Savdske Arabije je v torek sporočilo, da je usmrtilo 37 svojih državljanov, med katerimi je bil tudi homoseksualec, ki je oblastem priznal razmerje s štirimi moškimi, ki so bili prav tako usmrčeni. Za sodomijo je v Savdski Arabiji namreč predvidena smrtna kazen, kot še v nekaterih drugih islamističnih državah.

Savdska Arabija je šokirala, ko je v torek obglavila kar 37 državljanov, ki naj bi bili teroristi. A iz dokumentov, ki so jih pridobili mediji, izhaja, da je vsaj eden s priznanjem sovraštva do države in sunitske sekte priznal homoseksualno razmerje. Njegov odvetnik je zanikal, da bi obtoženi priznal pripadnost šiitski sekti in dodal, da so bile obtožbe prirejene. Ob njem so usmrtili tudi štiri njegove partnerje.

Usmrčeni so bili aretirani ob protivladnih demonstracijah v letih 2011 in 2012
23-letni Munir al-Adam je bil po poročanju Daily Mail aretiran na vladni kontrolni točki, Mujtaba al-Sweikat pa je bil aretiran na letališču King Fahd leta 2012, ko je bil star 17 let in je nameraval študirati angleški jezik in finance v Michiganu, zaposleni na univerzi Western Michigan pa so povedali, da je bil obetaven študent. 21 letni Abdulkarim al-Hawaj je bil najmlajši izmed usmrčenih, aretiran je bil pred štirimi leti v vzhodni provinci z večinskim šiitskim prebivalstvom zaradi širjenja informacij o protestih prek WhatsApp. Eden izmed aretiranih je kot petletni otrok v nezgodi izgubil sluh na eno uho, po mučenju s strani savdskih oblasti pa še na drugo in je tako popolnoma oglušel. Pretepali so ga po podplatih in, da se je premikal, se je bil prisiljen plaziti po kolenih in rokah.

Prestolonaslednik Salman (Foto: Instagram)

Usmrtitev za zločine, ki so bili storjeni pred 18 letom, je po mednarodnem pravu prepovedana
Mednarodno pravo prepoveduje usmrtitev kogarkoli za zločin, ki je bil storjen pred njegovim osemnajstim letom. Obglavljenje je sicer pogost način izvrševanja usmrtitev v tej ultraislamistični državi, kjer vlada šeriatsko pravo, od začetka leta pa je bilo usmrčenih že vsaj 100 ljudi.

J. Ž.

 • samotoje

  “Mednarodno pravo prepoveduje usmrtitev kogarkoli za zločin, ki je bil storjen pred njegovim osemnajstim letom.”
  A se hecate? Kakšno mednarodno pravo! V Savdski Arabiji velja šeriatsko pravo, ki nima nobene zveze s pravom. Muslimani ga sprejemajo in naj ga imajo. Sem pa naj ne hodijo s tem. Niti kot turisti ne.

  • Slovenec 33

   Tudi v Sloveniji, ki je okupirana država v kateri vladajo okupatorji in veleizdajalci sovenskega naroda ne velja pravo ampak idiotizem, ki poveličuje genocid nad slovenskimi rodoljubi, ki še vedno leže po več kot 600 moriščih po slovenski zemlji in tudi ženske ter otroci so bili vmes..

 • Van Der Waals

  islamisti zavezniki levičarjev!!!!

 • JANEZ GUS

  Vse bi dal,da bi bila pod kapuco Fajonka.

 • Lea Pralines

  v tej državi ni za verjeti NOBENEMU VEČ……

  • janko

   ….Razen običajnim, pretežno podeželjskim, nepolitičnim Slovencem!

 • Mihilus

  Hvalabogu. Obglavljenje je še mila kazen. Jaz sem za metanje iz stolpnic.

  • janko

   Nimaš prav, nobenega trpljenja.

 • Roman Benedik

  Donald Dump obožuje Savdsko Arabijo;janša najbrž tudi.Aja,pa še proti Iranu je

 • joza joza13

  Pa saj je vse jasno. Za te vernike je edini način zagotavljanja znosnega reda v družbi prav šeriat! Tudi zato ti kulturi ne morejo existirati na istem prostoru. NE GRE!

 • janko

  STOP muslimanom iz tretjega sveta v Slovenijo in v Evropo! STOP!

 • trumpet2018

  religija miru in strpnosti, kot pravi soroševa fajonka

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!