Študije so pokazale: Migranti ekonomsko nekoristni, večina jih je brezposelnih in državo stanejo milijone evrov

Afganistanski "madletni" migranti v Malmu, Švedska (vir: twitter)

Nova raziskava strokovne skupine za Študije javnega značaja (ESO) je pokazala, koliko Švedsko stane strošek migracij – milijarde evrov na leto. Preučili so stopnjo zaposlenosti migrantov med letoma 1983 in 2015. Izkazalo se je, da stopnja postopoma pada. Integracija je bila v  80. letih bistveno hitrejša in učinkovitejša kot od leta 1990 naprej.

“Ugotovili smo, da je bilo vedno težko migrante zaposliti,” pravi Joakim Ruist, eden od avtorjev študije. Študija namreč napoveduje dolgoročne posledice migracij na javne finance Švedske. Tako kratkoročno kot dolgoročno bodo migranti Švedsko stali milijarde evrov, kažejo študije.

Neto strošek povprečnega migranta je 74.000 švedskih kron letno, kar je 7.184 evrov. Ker pa je na Švedskem 830.000 migrantov zaprosilo za azil, mora država zanje plačati 61,4 milijarde švedskih kron, kar je 5,96 milijarde evrov vsako leto, poroča Voice of Europe.

Foto: epa

Ugotovitve te študije se ne razlikuje od napovedi drugih držav. Znani nemški ekonomist Hans-Werner Sinn je pred tem dejal, da nemški migranti niso dovolj kvalificirani in nikoli ne bodo mogli vrniti toliko, koliko so od države prejeli. Sinn še opozarja, da vse kaže na to, da bodo migranti v vsem njihovem življenju državo stali bilijon evrov. Na Nizozemskem lahko vidimo podobno situacijo. Vsaj 90 odstotkov migrantov je še vedno brezposelnih, potem ko v državi živijo že 2,5 leta. Enake raziskave prihajajo iz Švice in Avstrije.

Ni presenečenje, da migranti stanejo evropske države milijarde evrov. Medtem pa ne prinašajo dobičkov in večinoma živijo na plečih države, Evropejci pa morajo za preživetje nujno delati dlje in plačevati več in višje davke.

A. G.

 • althar

  To je na brez študije jasno vsakemu, ki ni socialist in ima IQ nad 85.

  Saj vem, redundanca press

 • Anton

  fizikalno bi se tem osebkom lahko reklo

  BREZKORISTNA MASA

  sarkazem press

 • cploger

  Povzetek raziskave – zaradi načrtnega pomlajanja evropskih narodov s prišleki iz Afrike in Bližnjega vzhoda bodo Evropejci morali delati več in dalj časa, da bodo preživeli sebe, svoje otroke in njih, ki se eksponentno kotijo.

  • xtc

   Bolj poenostavljeno zadeva se matematično ne izide,ali po domače,kaj storie z glodalci v kleti,ki vam zažirajo ozimnico. ali stradate vi ali pa se jih znebite.

 • macon

  Evropska neodgovornost in tekanje za praznim videzom se kažeta tudi v uvozu migrantov, češ delali bodo za naše starejše in pomladili naše družbe. V resnici moramo v sebi najti nov razvoj in novo mladost, da se bodo naše družbe razvijale naprej, kar pa je seveda težje, ker zahteva odgovornost do sebe in do bližnjih, novo etiko in moralo lahko tudi na starih krščanskih temeljih. Moral bo biti konec tega, da se vsak bedak poserje na veliko boljše od sebe in da gleda, kako bo koga zajebal in izkoristil za lasten žep.

  Migranti bodo del nas zbudili s svojim primitivizmom in nasiljem, skrajni levičarji pa so itak izgubljeni za prihodnost, ker so zavezani zlu in smrti.

 • RATATA

  V Sloveniji že busanci ne bodo nikoli in nikdar mogli vrniti državi (NAM) tistega, kar so od nje (OD NAS) prejeli,
  ka šele tile šerijatrji ki se zdaj valijo k nam.
  Prekleti kumunajzrji hudičevi, ki jih vabijo in jim omogočajo prihod v našo Deželo Slovenijo!

 • Ivan

  Edino korist od te golazni imajo stare evropske grdobe,ki prihajajo na svoj račun.Zato jih je Angelca tudi povabila.

 • xtc

  Tale zadeva gleda takole v praksi;rabitečistilko ,da vam počisti stanovanje,nameso nje pa v stanovanje sustite opice,kaj sledi najbrž ni težko uganiti.
  Dejstva,da smo ravno na to že pred leti opozarjali trezni,so bila preslišana in sedaj prihaja račun.Tile ne bodo nikoli delali še čez 10 generacij ne več jih bo tukaj bolj se bodo svojevolno majmunsko vedli in več bodo zahtevali,vendar se bo matematika zlomila,ko državam razpade najprej zdravsveni in nato se socialni sistem in ko zmanjka za domače in plače,takrat pride neizbežno Libanon,države tega nebodo vzdržale pa tudi domači se bodo uprli.Ti ljudje ne prinašajo prihodnost Evropi pač pa 13 stoltje
  Definitivno EU spravljajo iz svetovne velsile v srednji vek tam kjer so obtičali in le še nazaj.

 • tramal

  A so ti migranti bratje z komunisti da tudi nočejo delat.

  • Franc Šink

   Podobne sorte da.

   • Slovenec 33

    Imajo enako genetsko deformirane možgane in so v osnovi manj ljudje in več živali.
    Dokaz:
    Ko pride človek do znaka prepovedan prehod se obrne in gre stran.
    Ko pa pride žival do istega znaka gre pa naprej, kot da ni bilo nič.
    Zato mi ne flancati, da so to ljudje.
    Najbolj jih opiše izraz opičjaki – podobni so ljudem ampak niso.

 • Olga2345

  Migranti ekonomsko nekoristni, večina jih je brezposelnih in državo stanejo milijone evrov=levičarji ekonomsko nekoristni, večina jih je brezposelnih (radioaktivni ali “ne rade”) in državo stanejo milijone evrov…

 • šmentanamuha

  Kar nas naj vprašajo drugič, ne bo treba trošit denarja za nobene študije.

 • šmentanamuha

  Pa ne, da ste mislili, da so tile tipi iz BV in Afrike prišli delat v Evropo? Kaj tako naivnega in neumnega že dolgo nisem slišala.

 • KAPIBARA

  Pa hudiča, da NE elajo in se Ne asimilirajo, jih a ja ni bilo treba vabiti !

  Samo cigane NE-Ćivile naj pogledajo, ki so že stoletja tu, pa nobene koristi, same obveznosti in problemi z njimi !

 • Franc Šink

  Tisti pozdrav “wilkomen” bo Evropo drago stal.

 • Slovenec 33

  Ti islamski okupatorji se prišli v EU živeti na račun davkoplačevalcev in zato, da se bodo lahko izživljali nad avtohtonim prebivalstvom.
  Lažna človekoljubnost jim je odprla pot in omopočila okupacijo evropskih dežel.
  Pri tem jih podpirajo duševni maloposestniki in topoumni produkti usmerjenega izobraževanja, ki že živijo v EU in rabijo podpornike pri naslednjih volitvah, ustrahovane avtohtone prebivalce in kader za teroriziranje.
  Islam je krvava, histerična, agresivna in pedofilska religija, ki vse s katrimi prite v stik potiska v mračnjaštvo in fevdalizem.
  Samo genetsko deformirani imbecili si predstavljajo, da ni tako.

  Če ne verjamete si oglejte v spodnjem linku izvlečke iz njihove “svete ” knjige, koran imenovane

  https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=9913261

 • Striker

  Seveda pa NWO-jevci ne razmisljajo o prihodnosti, delujejo tako kot njihovi vrednostni papirji. Enkrat poletijo v nebo, drugic zgrmijo v pekel. In z uvozom cenene delovne sile so stavili na polet v nebo, ker pa ti lenuhi ne bi delali prav nic, priblizno toliko kot doma, bodo doziveli “pekel expres” saj bo v 10 letih zmanjkalo denarja in kadar denarja ni, se ta ne more mnoziti. In zivljenje v Evropi bo enako kot v zgodnjem srednjem veku, prava romantika. In na Tromostovju bojo na vsako ograjo nabili na kol enega nevernika pred mosejo, ki jo bo Jankovic naredil iz franciskanske cerkve. In Kucan bo obzaloval da je prodal orozje bosanski muslimanski bratovscini Alije Izetbegovica.

 • Marija

  Brez komentarja. Saj se ve da niso prišli delati. Tisti kateri delajo in so pridni so ostali doma.

 • Marija

  No pa smo Evropejci sužnji Afričanom. Lepo so se kot reveži prerinili v EU in sedaj delamo za njih. Sami smo vedno bolj revni.

  • slosin

   ….a misliš, da je z balkanskimi prišleki kaj drugače…k nam so se prišli razplojevat in cuzat našo socialo…

 • Novakec1

  In zato rabite doktorske disertacije, pa vrabci na žic že o tem twitajo.

 • Marija

  Še brat se mi ne da več kaj šele pisati. Pomaga tako nič.Pa nja crkne Evropa in mi z njo,če smo šleve.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!