Švedska padla pod pritiskom islamizacije, migrantom dovoljuje mladoletne poroke

Simbolična slika (Foto: Twitter)

Kljub očitnemu kršenju postavljenih zakonov na Švedskem, ki v njihovi državi prepovedujejo poroke mladoletnih, tamkajšnje oblasti dovoljujejo priseljencem in njihovim mladoletnim ženam, da še naprej živijo po njihovih bizarnih pravilih. Svoje odločitve o neizvedenih ukrepih zagovarjajo, češ da njihovo skupnost zanima samo to, kaj je najbolje za otroke.

Migrantska kriza na Švedskem je v državo prinesla težave, za katere si nikoli niso mislili, da jih bodo doletele, kot so na primer poligamija in  poroke mladoletnih. Čeprav se je mladoletnim na Švedskem prepovedano poročati, so nedavno v javnost prišli podatki o dveh mladoletnih priseljenih dekletih, ki bivata s svojimi možema v mestu Karlskrona. V enem primeru je mladoletno dekle prišlo v državo z otokom, druga je še noseča.

“Ne podpiramo mladoletnih zakonskih zvez, ampak zakon moramo tudi prilagoditi potrebam vsakega posameznika. Po naši presoji je najboljša rešitev za dekleti ostati z njunima možema,” je dejala Ingrid Hermansson.

Z njenim razmišljanjem pa se ne strinja poslanka konservativne stranke Camilla Brunsberg, ki trdi, da bi morali dekleti ob prihodu ločiti od njunih mož in ju namestiti v dom za otroke ter mladostnike, kjer so pogoji primerni za bivanje otrok. Moška pa bi morali napotiti v azilni dom. Brunsbergova trdi, da je ta pot edina pravilna, saj vse druge “rešitve” kršijo zakon in podpirajo mladoletne zakonske zveze. Brunsbergova je prav tako izrazila skrb, da dekleta zaradi pritiska družin ne upajo povedati, kako se v zakonu resnično počutijo, prepričana je, da so se ob zaslišanju zaradi strahu zlagale.

Simbolična slika (Foto: Twitter)

Trenutno se zdi, da je v različnih regijah Švedske zakonodaja glede mladoletnih porok drugačna, zaradi te neenotnosti je v državi zmeda. V začetku letošnjega leta je bil zelo razvpit primer 14-letne nosečnice, ki je na Švedsko prišla z svojim 21-letnim možem in sta bila oba zelo kritična do zakona, ki nasprotuje njuni poroki. V tem primeru je bil par ločen.

Doslej je bilo na Švedskem obravnavanih kar 132 primerov mladoletnih zakonskih parov med migranti, ki prihajajo predvsem iz Sirije, Iraka in Afganistana. Večina deklet je bila starih med 14 in 17 let, bili pa so tudi obravnavani primeri mlajših starosti. Del problema je v pomanjkljivem sistemu prepoznavanja mladoletnih parov ob prihodu v državo.

N. Š.

 • denacifikacija

  Poroka z mladoletno osebo sploh ni mogoča, zaradi narave poroke same. Po mednarodnem pravu, so starši odgovorni in skrbniki otroka do njegove polnoletnosti, torej se otrok nima pravice zaobljubiti drugi osebi, če pa mu to pravico onemogoča veljavnost drugega zakona. Čudim se, da se lahko o tem sploh debatira, verjetno se vsi izgovarjajo, da ne morejo odločiti o obsegu starševskih pravic, če pa ti niso znani oziroma njihovim otrokom pač (še) ni določen nadomestni zakonski skrbnik. Vendar omejitev otrokovih pravic vseeno obstaja in zato še ni razveljavljena, najprej bi moralo torej sodišče ugotoviti kdo je odgovoren za otrokove pravice, nato pa zavreči otrokovo prošnjo, ki je pogojena predvsem s starostjo, ne z okoliščinami ali celo osebno željo.
  Obstajajo tudi plemenske poroke, ko se neka skupina odloči za svoja pravila, vendar ta ne morejo imeti prednosti pred mednarodnimi in zakoni posameznih držav. Odrasel in otrok lahko živita skupaj, lahko se igrata, da sta poročena, ampak brez vsake moralne in pravno veljavne obremenitve in samo tako dolgo dokler nekdo ne vloži ovadbe ter začne ustrezne postopke. Zato je za te prasce in uboge reveže bolje, če so raje tiho.

 • AlojzZ

  Oh! Pa ni samo Švedska padla! Lahko govorimo kar o dobršnem delu Evrope.
  https://www.google.si/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=sp_dyn_tfrt_in&idim=country:SVN:SVK:HRV&hl=sl&dl=sl#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=sp_dyn_tfrt_in&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=region:MEA&idim=country:DEU:SWE&ifdim=region&hl=sl&dl=sl&ind=false

  Vse, kar je pod 2,1 otroka na žensko, je izumiranje. Kar je pod 1,9 otroka na žensko pa je izumiranje brez možnosti popravkov. Čista matematika. ČISTA!

 • učko

  Levuharji zvažajo idiote in kreten, torej take, kot so sami, da bojo imeli večino !!!!

 • Ašnaj Zenaj

  Tudi katoliki se lahko poročijo krepko pred polnoletnostjo

  • paradajz

   Kaj tebi ni jasno?

 • Sarkazem

  Kaj pa kazniva pedofilija? Ne vem, kako je na Švedskem, pri nas je spolni odnos z otrokom do 15 let kaznivo dejanje. Ko se bo problem pojavil pri nas ( med Romi se je že), bo sodstvo razsojalo rasistično. Beli domačin bo obsojen, temnopolti prišlek pa politično korektno zaradi svoje “kulture” oproščen.

 • TOML

  Zaradi uvoza migrantov švedske socialistične spake celo uzakonile pedofilijo.
  Zdaj bodo dali svoje mladoletne hčere kosmatim izpirjencem.
  To je socialistična gnila pamet.
  Ker pa so socialistični kreteni večinoma pedri in lezbače itak nimajo otrok
  in zato tudi to forsirajo.

 • Razocarana

  Spomnim se kako glasni so leta 2015 mediji in razne človekoljubne organizacije ob sliki mrtvega otroka na plaži vpili: “Za otroke gre!”

  Glede na to koliko tiho so in kako malo se zavzemajo za otroke ki so podvrženi prisilnim zakonom in pedofilom, ter Evropske otroke ki so posiljeni in spolno nadlegovani v tisočih s strani migrantov in njihovih potomcov (Rotterdam, Newcastle,etc.), se vidi da je šlo z vpitjem: “Za otroke gre.” samo zato da v Evropo potisnejo čim več mladih Afričanov in Arabcev med 21 in 35 letom. Iste moške ki v azilnih domovih in migrantskih centrih zlorabljalo te otroke za katere je tem “Za otroke gre.” vpijajočim človekoljubcem tako mar. da zdaj lobirajo za to da tem moškim, če trdijo da so mladoletni sploh ne preverja starost in se jih namesti v okolje rezervirano samo otrokim, ter se jim s tem omogoči dostop do njih.

 • Olga

  Zločince med politiki, ki to dovoljujejo, je treba postaviti pred zid! “Zakon je treba prilagoditi vsakemu posamezniku”… Tudi morilcem, tatovom? Potem lahko ukinejo zapore in uvedejo divji zahod?!

 • Ana Job

  Primer Švedske kaže na to, da je dobra, stara Evropa padla!

  Uklanjati smo se začeli divjakom, ki živijo tisočletja zadaj. Torej Švedska legalno podpira pedofilijo! O tem bi moralo razmisliti evropsko sodišče, kajti takšni zakoni so nezdravi in otroci ne bodo več varni!

  • Karmen

   Ali ni zanimivo, v Evropi podaljšujejo starostno mejo odraslosti in odgovornosti. To se pravi, če dva najstnika razganjajo hormoni in si privoščita spolni odnos, pri tem je pa ona stara 15 let, on pa 18, je to pedofilija. Tujcem je pa vse dovoljeno.

   • Ana Job

    Prav ogabno je, kako se lahko odrasel moški poroči z otrokom. Jaz bi s takim obračunala, izgnala bi ga iz države, še prej bi jih pa orenk fasal!

    • čips

     mal premila si za moj okus. Pr men bi jih fasal pol bi mu na živo kastracijo naredil in pol bi ga čez mejo brcnil…

 • xtc

  Zelo realno,mladoletnice v dom,do polnoletnosti,pedote pa ekspres nazaj,ko so polnoletne morajo tdi ženske zapustiti Švedsko.Zelo enostavno.

 • althar

  Nič posebnega. Saj tudi pri nas Romom dovolimo poroke z mladoletnimi nevestami.

 • domovina mili dom

  Svet pada na kolena pred džihadisti. Sedaj poroke mladoletnic, jutri obrezovanje dečkov. Upam, da se boste komunisti prvi odločili, da obrežete svoje otročičke.

 • bojan

  očitno je na švedskem 80% pedofilov

 • čips

  Kam tone naša Evropa. Doma imam dve punčki stari 8 in 10…prav nemočno se počutim ob tem branju, ker nevem kako jih zaščitit pred zlom, ki se širi po Evropi…

  • bojan

   evropa tone v vojno

  • Solata

   Čimmanj brat in resno jemat Novo24, jo boš najbolj zaščitil, če ne bo imela paranoičnega fotra

   • šmentanamuha

    Glavo v pesek, pa se pretvarjaj, da se ne dogaja – zanimiv nasvet. A tako vzgajaš tudi svoje otroke?

  • šmentanamuha

   Odloči se za Pogum, to je najmočnejša aura. Karkoli se zgodi, imaš Moč in Pogum, da to premagaš ali se pravočasno izogneš. Pogum pomeni, da si buden in pripravljen. Tako vzgajaj tudi otroke. Mali ljudje se bojijo pogumnih ljudi.

   • čips

    Moji 4je so vzgajani tak kot se spodobi…. pokončno, močno, Slovensko qćšpotem je pa tu X faktor kretenov. Moč in Pogum v diskoteki ali avtobusu etc ti nič ne pomaga, ko se kvazi doktor odloči sprožit bombo ali se sam razstreli…

  • Ob tem pokvarjenem svetu, so postali tudi fantki ravno tako lahko žrtve tega razvrata, ki mu ni videti konca.
   Očitno je, da preveliko blagostanje izzove te nenormalnosti. Bomo morali bolj paziti, koga volimo, saj se že dolgo dobo eni in isti vrtijo okoli vladnih korit.
   Ti ljudje so od vsega preobilja postali zdolgočaseni, vero so opustili, moralne norme veljajo za druge, sodniki ne opravljajo svojega dela samostojno, ampak ubogajo na razne pritiske od zunaj …………………….. in rezultati so tu.

   • čips

    Ves, Marta pri nas so 4je otroci 2fanta 2puncki… če bi bilo po moje bi bile meje zaprte kot na Madžarskem… in ze ve kot 20 let ne volim drugega kot JJ, nihče drug ni dovolj blizu mojemu razmišljanju

 • tarantela

  Na jugu so pač take navade.
  Devica Marija je rodila Jezusa, ko je bila stara 15 let.

 • PLavi-mil

  Ti niso normalni, zgleda, da jim je tema možgane požrla.

 • Anonimni_Profesor

  Evropa kot je mora biti razdeljena in ne prevec mocna, ker sicer bo postala cista arabska lutka. Zato sta brexit in opozicija visegrajcev dobrodosla.

 • šmentanamuha

  Na Švedskem nič novega.

 • šmentanamuha

  To, kar je še vedno velika uganka, je molk feministk, ne samo švedskih, tudi naših in vseh ostalih. To namreč prihaja tudi k nam, otroške poroke, ki so samo legalizirana pedofilija. Lažne humanitarke za pravice žensk in zaščito otrok, sramota za človeštvo, naj vas udarita grom in strela, ve ste znamenje padca človeštva.

 • mona lisa

  Švedi gredo nazaj v kameno dobo. sami si islamizirajo državo. Bolniki.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!