fbpx

Švedska padla pod pritiskom islamizacije, migrantom dovoljuje mladoletne poroke

Simbolična slika (Foto: Twitter)

Kljub očitnemu kršenju postavljenih zakonov na Švedskem, ki v njihovi državi prepovedujejo poroke mladoletnih, tamkajšnje oblasti dovoljujejo priseljencem in njihovim mladoletnim ženam, da še naprej živijo po njihovih bizarnih pravilih. Svoje odločitve o neizvedenih ukrepih zagovarjajo, češ da njihovo skupnost zanima samo to, kaj je najbolje za otroke.

Migrantska kriza na Švedskem je v državo prinesla težave, za katere si nikoli niso mislili, da jih bodo doletele, kot so na primer poligamija in  poroke mladoletnih. Čeprav se je mladoletnim na Švedskem prepovedano poročati, so nedavno v javnost prišli podatki o dveh mladoletnih priseljenih dekletih, ki bivata s svojimi možema v mestu Karlskrona. V enem primeru je mladoletno dekle prišlo v državo z otokom, druga je še noseča.

“Ne podpiramo mladoletnih zakonskih zvez, ampak zakon moramo tudi prilagoditi potrebam vsakega posameznika. Po naši presoji je najboljša rešitev za dekleti ostati z njunima možema,” je dejala Ingrid Hermansson.

Z njenim razmišljanjem pa se ne strinja poslanka konservativne stranke Camilla Brunsberg, ki trdi, da bi morali dekleti ob prihodu ločiti od njunih mož in ju namestiti v dom za otroke ter mladostnike, kjer so pogoji primerni za bivanje otrok. Moška pa bi morali napotiti v azilni dom. Brunsbergova trdi, da je ta pot edina pravilna, saj vse druge “rešitve” kršijo zakon in podpirajo mladoletne zakonske zveze. Brunsbergova je prav tako izrazila skrb, da dekleta zaradi pritiska družin ne upajo povedati, kako se v zakonu resnično počutijo, prepričana je, da so se ob zaslišanju zaradi strahu zlagale.

Simbolična slika (Foto: Twitter)

Trenutno se zdi, da je v različnih regijah Švedske zakonodaja glede mladoletnih porok drugačna, zaradi te neenotnosti je v državi zmeda. V začetku letošnjega leta je bil zelo razvpit primer 14-letne nosečnice, ki je na Švedsko prišla z svojim 21-letnim možem in sta bila oba zelo kritična do zakona, ki nasprotuje njuni poroki. V tem primeru je bil par ločen.

Doslej je bilo na Švedskem obravnavanih kar 132 primerov mladoletnih zakonskih parov med migranti, ki prihajajo predvsem iz Sirije, Iraka in Afganistana. Večina deklet je bila starih med 14 in 17 let, bili pa so tudi obravnavani primeri mlajših starosti. Del problema je v pomanjkljivem sistemu prepoznavanja mladoletnih parov ob prihodu v državo.

N. Š.