fbpx

Švedska policija povsem odpovedala, v predmestjih oblast prevzele migrantske tolpe – politiki na pomoč kličejo vojsko

Foto: epa

Dvajset politikov švedske napredne stranke je zaprosilo vlado, naj na območja, ki jih povsem nadzirajo nasilne migrantske tolpe in kamor si ne upa niti policija, napoti vojsko. Švedska je država, ki je sprejela največ migrantov, hkrati pa že več desetletij izvaja migrantom prijazno politiko, kar je na nekaterih območjih mest pripeljalo do anarhije in prevlade islamizma.

Situacija na nekaterih območjih se je občutno poslabšala, tolpe so prevzele oblast in policija se je morala umakniti. Švedski zakoni tam ne veljajo več,” je predstavnik švedske napredne stranke zapisal v predlogu vladi.

Celoten dokument je podpisalo kar 20 članov te stranke, ki zahtevajo, da morajo v predmestjih Stockholma, kjer vladajo migrantske tolpe, posredovati švedske oborožene sile, poroča švedski medij Direct.

Policija ne more več zagotavljati varnosti v nekaterih predmestjih Stockholma
V svojem pozivu vladi so še zapisali, da je absolutno treba storiti nekaj, da se nasilje ne bo širilo kot kancerogeni tumor po celotni državi. “Švedski narod mora razglasiti vojno kriminalnim tolpam,” so bili kritični in dodali, da je naloga vsake države vzdrževanje pravnega reda, policija pa je pri njih povsem odpovedala. Mediji so že poročali o veliko primerih nasilnih napadov na policiste, kar so posneli celo s kamerami.

Foto: epa

Predsednik napredne stranke Mikael Cederbratt je zato pozval vlado, naj na tista območja, kjer je policijski nadzor odpovedal, na pomoč priskoči vojska in varuje policiste. Vodja švedske policije je namreč že na začetku leta vlado zaprosil za pomoč, kar pomeni, da so jim zadeve povsem ušle izpod nadzora.

 

C. Š.