Švedska postaja prava tempirana bomba: v letošnjem letu že več kot 50 močnih eksplozij!

Foto: Voice of Europe

Kulturna obogatitev na Švedskem vedno bolj kaže svoje zobe. V tej skandinavski državi, ki je bila nekoč znana predvsem po urejenosti in miru, se je namreč v zadnjih letih drastično povečalo število bombnih napadov. V letošnjem letu so oblasti do sedaj skupno obravnavale že več kot 50 eksplozij, v katerih so bili ranjeni številni civilisti, vključno z 12-letno deklico. 

Več kot očitno je, da Švedska, ki je v zadnjih letih sprejela ogromno število migrantov vprašljivega slovesa, ni več to, kar je bila nekoč. V preteklosti je bila namreč ta skandinavska država znana predvsem po svoji urejenosti, miru in blaginje, dandanes pa jo pretresajo številni bombni napadi. Samo v letošnjem letu so tako na Švedskem, ki ima skoraj 10 milijonov prebivalcev, zabeležili že 50 eksplozij, ki so bile večinoma povzročene z nezakonitimi izdelki za ognjemete, improviziranimi eksplozivnimi napravami in celo granatami.

Uradne statistike kažejo na veliko povečanje števila bombnih napadov
Uradne statistike tudi sicer jasno nakazujejo, da je problem bombnih napadov v tej skandinavski državi veliko hujši, kot si večina predstavlja. V letu 2017 je bilo tako na Švedskem zabeleženih 211 eksplozij, leta 2018 pa 162. V letošnjem letu jih je tamkajšnja policija doslej obravnavala že več kot 50, pri čemer so imele nekatere tudi politični predznak. Kot primer navedimo, da je v aprilu prišlo do bombnega napada na hišo enega izmed desničarskih politikov.

Foto: epa

Številne eksplozije v mestu Malmö
Več kot očitno je, da so žrtve bombnih napadov na Švedskem vedno pogosteje nedolžni civilisti, med katerimi so tudi ženske in otroci. V aprilski eksploziji v eni izmed garaž v mestu Malmö je bilo po poročanju spletnega portala Gateway Pundit ranjenih več civilistov, vključno z 12-letno deklico. Le nekaj tednov kasneje pa je v omenjenem mestu ponovno prišlo do eksplozije. Tokrat je bila v njej poškodovana ženska, ki je vodila psa na povodcu. Luai Ahmed, migrant iz Jemna, ki živi v Malmöju, je na Twitterju sporočil, da je v samo dveh tednih v tem mestu slišal kar tri močne eksplozije.

M. D.

 • Dragan Krstič

  Švedska že več kot 250 let ni bila v vojni. Kmalu jo bo dobila. Zahodna Evropa že 75 let ni bila v vojni, jo bo dobila, samo malo kasneje kot Švedska. Blagostanje bo privedlo do tega, podobno kot Rimski imperij. Države višegrajske skupine se zavedajo in cenijo svobodo zato pri njih ne bo državljanskih vojn s prišleki. Slovenija je zelo na lahek način prišla do države zato ljudje svobode in samostojnosti ne cenijo.

 • soc

  Pa saj je jasno, le prave medije je treba spremljati. Bombe podstavljajo klerofašistični ultradesničarji, da bi umazali čast poštenih levičarjev in ljubeznivih feministk na oblasti. Eksploziv jim prodaja Janša.

  Zgoraj omenjeni podstavljalci bomb pa preko svojih (zelo manjšinskih) medijev hočejo prikazati, da to delajo islamski 20-30 letni doktorji znanosti, poštenjaki, ki so prišli pomagat propadajoči Evropi.

  Čim hitreje je treba ukiniti take grde medije, to je Orwell vedel že pred skorajda stoletjem. Da bo resnica naših edina in prava. Na naših tleh smo tako nepopisno srečo doživljali 1945 do sredine 80-ih in komajda čakamo, da se vrne. V veliki meri se je že.

  • Hana Vrabec

   Ja, luštno vam je bilo, a luštno na “pufe”. Jasno, da se vam kolca po ” dobrih, starih” časih! Za kar še danes odplačujemo s prekarnim delom, bednimi plačami, vse manj pravicami in vse bolj privatiziranimi državnimi institucijami, ki naj bi enakovredno poskrbele za vsakega državljana.
   Živeli ste dobro na račun naše generacije in naših otrok, katerih prihodnost je vse prej kot rožnata.
   Prav nezaslišano je, da se ti in tvoji somišljeniki s tem še hvalite. Brez sramu ste!

   • soc

    Ali se tebi malo do pretežno fuzla? O čem neki blebetaš tule? Kdo smo “jaz in moji somišljeniki”? Meni da se kolca po “dobrih starih časih”???

    Forumi so pač žal točka, kjer se srečujejo intelektualci in bolniki z odprtih oddelkov, fanatiki ene, druge ali tretje religije, zagovorniki teorij zarote in verniki logike, mojstri komuniciranja in avtisti, tako da res nikoli ne veš, na koga utegneš naleteti. Drek, ki mi neznancu očita življenje na račun sebe in svojih otrok, sodi pa zanesljivo zgolj v greznico shit liste. Ciao.

  • Clemen J.

   Za 99% bomb so odgovorne tolpe iz malmoja, tolpe ki so predvsem islamistične in skrajno levičarske, zato v Main stream medijih ni nobenih novic o tem. Če bi bili desničarji bi se že zdavnaj pisalo o tem,, ker pa niso pa se molči. svedi se selijo iz svedske, in zato krivijo skrajne levičarje in islamiste. Poleg tega so po terorizmu v evropi prvi islamisti nato jim sledijo levičarski seperatisti in skrajni levičarji, in cisto na koncu so desničarji. TESAT 2018 poročilo. Sedaj pa lajaj dalje tako kot ti je tvoj pes sefe naročil. Itak vas levuharjev več noben ne posluša še manj pa upošteva.

   • soc

    Ubogi bebček, poskusi počasi, zelo počasi (!!!) še enkrat prebrati moja posta, v katera si se kot bevskajoč pudelj besno zagnal.Pa morda moje prejšnje poste. Bo šlo?

    Žal očitno bebavost ni omejena na levico, kot sem doslej naivno mislil.

 • McBobo

  Dolgčas pa švedom res ni več. Reality show prenesen iz tv ekranov v ralno življenje. Zjutraj se sprašujejo ali bodo čez dan ostali živi. Zvečer si lahko odprejo buteljko penine in nazdravijo še enemu preživetemu dnevu in na upanje na naslednji dan. Seveda, če jih potem noč ne vzame.
  Res prava reality show obogatitev za razvajene in vsega naveličane riti.

 • Clemen J.

  Tako izgleda ko s pomočjo skrajnih levičarski politikov državo prevzemejo njihove spcialne enote skrajnih islamistov. Pri nas bo kmalu tudi tako, zato bi bilo dobro prej poskret za te skrajne levičarje in islamiste.

 • lauraas

  Švedska najbolj prijazna do islama in tu so zdaj zahvale.

  • McBobo

   Saj je povsod isto, ne samo pri nas; dobrota je sirota.

 • sodnikisozločinci

  Kulturna obogatitev, da te raznese…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!