fbpx

Švedska postaja prava tempirana bomba: v letošnjem letu že več kot 50 močnih eksplozij!

Švedska. (Foto: Voice of Europe)

Kulturna obogatitev na Švedskem vedno bolj kaže svoje zobe. V tej skandinavski državi, ki je bila nekoč znana predvsem po urejenosti in miru, se je namreč v zadnjih letih drastično povečalo število bombnih napadov. V letošnjem letu so oblasti do sedaj skupno obravnavale že več kot 50 eksplozij, v katerih so bili ranjeni številni civilisti, vključno z 12-letno deklico. 

Več kot očitno je, da Švedska, ki je v zadnjih letih sprejela ogromno število migrantov vprašljivega slovesa, ni več to, kar je bila nekoč. V preteklosti je bila namreč ta skandinavska država znana predvsem po svoji urejenosti, miru in blaginje, dandanes pa jo pretresajo številni bombni napadi. Samo v letošnjem letu so tako na Švedskem, ki ima skoraj 10 milijonov prebivalcev, zabeležili že 50 eksplozij, ki so bile večinoma povzročene z nezakonitimi izdelki za ognjemete, improviziranimi eksplozivnimi napravami in celo granatami.

Uradne statistike kažejo na veliko povečanje števila bombnih napadov
Uradne statistike tudi sicer jasno nakazujejo, da je problem bombnih napadov v tej skandinavski državi veliko hujši, kot si večina predstavlja. V letu 2017 je bilo tako na Švedskem zabeleženih 211 eksplozij, leta 2018 pa 162. V letošnjem letu jih je tamkajšnja policija doslej obravnavala že več kot 50, pri čemer so imele nekatere tudi politični predznak. Kot primer navedimo, da je v aprilu prišlo do bombnega napada na hišo enega izmed desničarskih politikov.

Foto: epa

Številne eksplozije v mestu Malmö
Več kot očitno je, da so žrtve bombnih napadov na Švedskem vedno pogosteje nedolžni civilisti, med katerimi so tudi ženske in otroci. V aprilski eksploziji v eni izmed garaž v mestu Malmö je bilo po poročanju spletnega portala Gateway Pundit ranjenih več civilistov, vključno z 12-letno deklico. Le nekaj tednov kasneje pa je v omenjenem mestu ponovno prišlo do eksplozije. Tokrat je bila v njej poškodovana ženska, ki je vodila psa na povodcu. Luai Ahmed, migrant iz Jemna, ki živi v Malmöju, je na Twitterju sporočil, da je v samo dveh tednih v tem mestu slišal kar tri močne eksplozije.

M. D.