fbpx

Švedska: V dom povabili migranta, ta pa jim je posilil hčerko!

Foto: Twitter

Iz Švedske poročajo o tem, kako je mladoletni migrant brez spremstva, katerega sumijo, da laže glede svoje prave starosti, osumljen posilstva. Žalostno pa je, da se je ta spravil kar nad družino, ki mu je na široko odprla vrata svojega doma, saj jim je posilil hčerko. 

Migrant neznanega porekla, ki je vztrajno trdil, da je star 17 let, je obtožen za posilstvo in to kljub temu, da sam smatra, kako naj ne bi zakrivil nič protizakonitega.

V pogovoru s policijo je migrant priznal, da je imel z žrtvijo spolni odnos, v katerega ta ni pristala, a je ob tem zatrdil, da to ni nič nezakonitega v njegovi državi. Pravni predstavnik je v zagovor pridržanega migranta izjavil, da se naj bi se migrant dobro znašel v šoli. Posilstvo je opisal kot enkratno dejanje, s katerim naj bi migrant le skrenil iz poti ter poudaril, da bi njegovo pridržanje za zapahi imelo negativen vpliv na njegov nadaljnji napredek.

Star naj bi bil okrog 20 let
Vendarle je bil migrant pridržan za dobo šestih mesecev, dokler se ta ne bo znašel pred sodnikom, poroča hrvaški Trubun. Do sedaj so ugotovili, da je migrant verjetno star okoli 20 let, kar pomeni, da je ta lagal glede svoje prave starosti. Na račun tega ga čaka večja kazen, čeprav je ob tem splošno znano, kakšne kazni švedski pravosodni sistem izreka v primerih, ko so migranti vpleteni v kazniva dejanja.

Foto: epa

H. M.