Švedska: Zaradi porasta posilstev se solzivci za samoobrambo prodajajo za med!

Foto: Twitter

Švedski lokalni mediji poročajo, da se solzivci za samoobrambo na trgu prodajajo za med. Ta trend seveda ni naključje, na Švedskem se namreč soočajo z naraščajočo problematiko porasta posilstev in ljudje očitno ničesar ne želijo prepustiti naključju.

Med junijem in avgustom so trgovci na drobno in proizvajalci solzivcev za samoobrambo poročali o 90-odstotnem porastu prodaje. Trgovska veriga Kjell & Company je javno sporočila, da izgleda, da bodo avgusta prodali približno 90 odstotkov več razpršil za samoobrambo kot junija. Podatke o prodaji v zadnjih mesecih pa opisujejo kot “pospešujoč, naraščajoč trend”, poroča švedski večerni časnik Expressen.

Podjetje Plegium, ki prav tako izdeluje in tudi prodaja spreje za samoobrambo, je sporočilo, da v zadnjih treh letih opažajo porast prodaje, v času poletja pa je prodaja povsem eksplodirala. Temu ustrezajo tudi podatki ene izmed spletnih strani, ki prav tako prodaja solzivce za samoobrambo z imenom Bodyguard – opažajo namreč 21-odstotni porast prodaje in to kljub temu, da na trg prihajajo novi proizvajalci solzivcev.

Foto: Twitter

Švedsko poletje je zaznamovala serija napadov s posilstvom. Najbolj odmevno dogajanje se je odvijalo v Uppsali, kjer sta se med 3. in 7. avgustom dogodila kar dva primera posilstva in dva poskusa posilstva, poroča Voice of Europe. Iz tega razloga so oblasti začele izdajati priporočila Švedinjam, naj se vzdržijo hoje ali kolesarjenja na območjih, ki niso dobro osvetljena. Vsem udeležencem zabav pa priporočajo, naj na zabavi ostanejo trezni ali pa naj se proti domu odpravijo dovolj zgodaj.

Tiskovni predstavnik policije pa je v opozorilu izpostavil, da napadalci prežijo predvsem na samotne ljudi, zato je pomembno premikanje. “Prosto hodite po osvetljenih ulicah, ko hodite sami, pa se izogibajte uličic in parkov. Na poti domov se s kom pogovarjajte, prosite za prevoz ali pa se napotite kam v skupini,” so še sporočili v poduk državljanom.

Hana Murn

 • Olga101

  Najprej naj posprejajo in naženejo tiste, ki so vzrok masovnih posilstev – skorumpirane politike – trgovce z ljudmi in uvozike divjakov!

 • pajot

  No lepo. Namesto,da bi moški poskrbeli za to svojat,se morajo s solzilci oboroževati ženske.

 • samsara

  Feministke, vključno s tistimi oblastnimi, so najbrž navdušene, če že ne vzhičene.
  Kakšna kulturna in civilizacijska obogatitev, celo oplemenitenje.

 • Antonius

  Zdaj šele se na švedskem počasi izpostavlja potreba po šerijatarjih. Brez posilstev bodo Švedi, Volvo, Saab in Bofors izumrli najkasneje čez 50 let.

  • xtc

   Vsi trije jim pospešeno uhajajo na Polčjsko tako vsaj nreuradno.

 • xtc

  S posiljevalci se da precej lahko vaba,ki je oborožena in zasledovalci s šibernicami,ko vaba navleče trop udarijo deratizatorji s šibrami.

 • xtc

  Dejstvo je da vse več poznavalcev zgodovine svari pred neizbežnim ravno zaradi “levo populističnih in sredinsko všečnih politikov,njihov a agenda ,da “se muslimanom in mejnim skupinam” nebi zgodil genocid kod se je Judom,je treba maltretirati domače in budno prikrivati vse zločine problematičnih muslimamov,mejnih skupin in levičarjev ter rigorozno preganjati desne in kdor koli opomne na težave z prvimi tremi,seveda pa vse već resnih analitikov zgodovine opozarja ,da ravno podivjana levo multikulti anarholiberalna politika populizma pospešeno tlakuje pot ravno temu kar ti populisti kao želijo zaustaviti in kriza je prva stopnica,ko bo zadevba stopila čez njo ni več povratka in glavni krivci za to so ravno levičarji,anarholiberali in multikultarji.

 • cosmosjasnovidec

  Kakšen solzivec neki.
  Namesto solzivca se uporabi najmanj kaliber 9mm v kolikor je pa manjši pa izpraznitev celega nabojnika v muslimansko nesnago za vsak slučaj.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Janez Kepic-Kern

  SEX
  NI ZELO POMEMBEN,
  POMEMBNE SO DRUŽINE, LJUBEZEN, DOM..
  O
  TEM POJE PRELEPA PESEM – S KORZIKE

  POSVEČENA FONTANA – BEATA FUNZANELLA.

  NA
  40. OBLETNICO POROKE ZAKONCEV – CESARI L.R. JANEZ K.. KERN KOMENDA
  P.S.
  https://www.youtube.com/watch?v=fqWZCWYw5x4

 • if

  Zmotno sem predpostavljal kako pameten je narod, ki je vzgojil Stenmarka, produciral Volva, Saaba …
  Žal ni zmotna moja ocena o pameti prebivalcev RS, tudi ocena o pameti mnogih, ki se deklarirajo kot člani sloveneskega naroda.

 • gabrijelobid

  Kaj bo naredila ženska s solzivcem proti barabam???