fbpx

Švedski jezik izginja: V vrtcih v švedskem mestu Ronneby multikulturalizem povzročil, da malčki govorijo večinsko arabski jezik

Švedski multukuturalizem kaže nove neuspehe. (Foto: Twtter)

V švedskem mestu Ronneby je v devetih vrtcih prvi jezik arabščina. Razumeli bi, če bi švedsko mesto mejilo na katero izmed arabskih držav, vendar posledica multikulturalizma pušča posledice, saj so najmlajši švedski malčki postali talci te zgrešene globalne leve politike.

Nove posledice švedskega multikulturalizma. Med 60 in 89 odstotkov malčkov v švedskem mestu Ronneby govori arabski jezik. To pomeni, da v šestih od devetih vrtcev v središču Ronnebyja govorijo materni jezik arabsko.

“Sprožajo se konfliktne situacije. Takrat pride do težav. Reševanje težav preraste v poseben izziv,” je povedala ravnateljica Monica Berggren v vrtcu Skogsgläntan. “Vsi ti vrtci so v bližini sosesk, kjer živi večinsko migrantsko prebivalstvo, ki se je preselilo na Švedsko v zadnjih letih,” pove učiteljica Ingela Berg iz istega vrtca.

https://twitter.com/V_of_Europe/status/1229691716187324416

Švedski multikulturalizem povzroča izginjanje lastnega maternega švedskega jezika
Ali si res želimo, da evropski narodi zapustijo svoj materni jezik in se podredijo jeziku drugih narodov? To se dogaja prav v tem švedskem primeru, kjer švedski otroci sploh ne bodo govorili švedsko, temveč tuj jezik. Ali si Evropa resnično želi, da bo bogato evropsko kulturno dediščino izgubila zaradi levih nebuloz o multikulturalizmu?

Luka Perš