fbpx

Švedsko 12-letnico zvabili v azilni dom in jo posilil

Protest v podporo migrantom pred EU parlamentom 2020 (foto: EPA)

V občini Österåker na Švedskem so aretirali migranta, ki je dvanajstletnico in njeno prijateljico zvabil v azilni dom, nakar je mladoletno deklico posilil.

Dvanajstletno deklico naj bi po poročanju švedskega Aftonbladeta v četrtek, 8. avgusta 2020, posilil 19-letni migrant, ki so ga oblasti naslednji dan aretirale na podlagi suma posilstva otroka.

Odvetnica Maria Granat Hamberg, ki zastopa “domnevnega” migrantskega posiljevalca ni želela dajati izjav, v molk pa so se ravno tako zavili v azilnem domu, kjer je prišlo do nagnusnega zločina.

Posiljena deklica je pred posilstvom bila skupaj s prijateljico v nakupovalnem centru. Tam sta srečali skupino “mlajših moških”, ki so ju zvabili v azilni dom v Österåkerju. Policija je migrantskega posiljevalca aretirala v petek sredi noči ob 1.30 uri. Istočasno so ogradili azilni dom za potreben policijske preiskave.

Sodišče oprostilo posiljevalca, ker “ni vedel” koliko je stara njegova žrtev
Novica o posilstvu dvanajstletnice je prišla v javnost ravno v času, ko je švedsko sodišče oprostilo afganistanskega migranta posilstva 13 letne deklice, ker naj ne bi vedel, koliko je stara, poroča Breitbart. 20-letni Afganistanec je sprva bil spoznan za krivega posilstva otroka, za kar mu je sodišče prisodilo leto in pol zaporne kazni ter izgon iz države. Zdaj je migrantski posiljevalec bil spuščen nazaj na švedske ulice.

Če so na Švedskem med aprilom in junijem 2019 deportirali 1.300 ljudi, je to število v istem obdobju 2020 padlo na komaj 372. Razlog za to naj bi po trditvah vodje nacionalne enote za transport švedske službe za zapore in pogojne kazni Magnusa Brusbäcka, bilo dejstvo, da se številni ilegalni migranti, ko dobijo zavrnitev potuhnejo, nakar čez nekaj časa ponovno zaprosijo za azil.

Ivan Šokić