fbpx

Svet je v veliki nevarnosti: Islamisti načrtujejo največji teroristični napad vseh časov

Foto: YouTube

Vodja ameriške varnostne službe Elaine Duke razkriva, da svet lahko doleti nova katastrofa, saj skrajni islamisti načrtujejo nov teroristični napad v razsežnostih tistega iz 11. septembra 2001.

Medtem ko so džihadisti svet terorizirali z napadi z vozili in strelnim orožjem, pa zdaj snujejo tudi takšnega, ki bi povzročil toliko žrtev in škode, kot je to uspelo Al Kaidi v napadih na dvojčka Svetovnega trgovinskega centra in Pentagon.

Trumpova glavna svetovalka za domovinsko varnost Elaine Duke je v ameriškem veleposlaništvu v Londonu izjavila, da ekstremisti načrtujejo nove ugrabitve letal, s katerimi bi lahko povzročili na tisoče žrtev.

Skrajno visoko varnostno tveganje
Ustvarjanje terorja in strahu je njihov cilj, ki ga trenutno uresničujejo z napadi z vozili in orožjem z rezili, vendar to ne pomeni, da so opustili načrte česa večjega,” je povedala strokovnjakinja o negotovi prihodnosti, hkrati pa dodaja, da bo zaradi varnosti treba omejiti svobodo prostega pretoka ljudi in dobrin po posameznih državah sveta. Kot je še dejala, je varnostno tveganje v ZDA skrajno visoko, piše Daily Mail.

C. Š.