Ta fotografija je sprožila pravo spletno senzacijo! Marsikdo si je zaželel takšno šefico!

Foto: Facebook

Konec lanskega leta je na družabnem omrežju Facebook zaokrožila fotografija ženske, ki dela kar z otrokom v naročju. Sliko 27-letne uslužbenke Melody Blackwell je objavila lastnica priljubljene kiropraktike v ameriški zvezni državi Tennessee, saj je s tem hotela javno pokazati, da bi bilo prav, če bi tovrstnemu zgledu sledili tudi v drugih podjetjih. 

Lastnica kiropraktike Maryland Farms Chiropractic dr. Elizabeth Baker je posnela fotografijo Blackwellove, ki med službenim pogovorom v rokah drži svojo 5-mesečno dojenčico, in jo 13. decembra objavila na Facebooku. Odziv sledilcev je bil visoko nad pričakovanji, saj je bila fotografija doslej deljena več kot 700-krat zaradi navdušenega odziva številnih mater, poroča Daily Mail.

Štiri dni na teden dela od doma
Blackwellova, vodilna asistentka kiropraktike v Maryland Farms Chiropractic, je avgusta lani rodila hčerko z imenom Nora-Jo. Po navedbah Yahoo Lifestyla je decembra prišla s 3-mesečne porodniške, sedaj pa štirikrat na teden dela od doma, enkrat tedensko pa pride na službeno mesto skupaj s svojo novorojenko.

Dr. Elizabeth Baker (Foto: Facebook)

Bakerjeva je nekega dne opazila, kako Blackwellova brez težav opravlja delo z otrokom v naročju, zato se je odločila, da posname fotografijo in jo deli z javnostjo. Poleg fotografije je zapisala: “Delovna mati. Daje vtis, kot da je povsem preprosto. Seveda pri tem pomaga prisrčna dojenčica Nora-Jo, ki je zadovoljna, da je poleg svoje matere.” Ob tem pa je pozvala k delitvi fotografije, saj bi moralo po njeno več majhnih in srednje velikih podjetij dovoljevati, da lahko mlade mamice delajo skupaj z otrokom. “Sicer večinoma dela od doma, a pride v službo, ko nujno potrebujemo dodaten par rok. Ker še vedno doji, jo njena dojenčica nujno potrebuje.” Poleg tega pa je pozvala druge matere, da naj delijo fotografijo, na kateri delajo z otrokom v naročju.

Usuli so se pozitivni komentarji
Pod objavljeno fotografijo se je usul pozitiven val komentarjev, ki hvalijo odnos šefinje do svoje zaposlene, ki je pravkar rodila. Več kot očitno mnogi menijo, da je veliko bolj nesprejemljivo, da nekateri sodelavci zaradi kajenja hodijo večkrat na dan na pavzo. “To je super. Ne vidim razloga, zakaj bi bilo problematično, da otroka pripelješ v službo, dokler to ne vpliva na opravljanje dela,” je eden izmed komentarjev. Med njimi pa so znašli tudi: “Odlična pisarna. Dobro za vas in dobro zanjo. Kako navdihujoča fotografija. To je bistvo resničnega življenja … kako velika šefica.”

H. M.