fbpx

Ta poročena učiteljica se je zapletla v intimni odnos z mladoletnim učencem, hkrati želi biti vzor svojim učencem

Foto: YouTube

Saj ni res, pa je. Spet moramo, žal, poročati o nedopustnem vedenju učiteljice, ki je šla krepko preko meje dopustnega. Poročena učiteljica v ameriški zvezni državi Maine je bila obtožena zaradi večkratnih spolnih odnosov s svojim mladoletnim učencem. 

Organi pregona so se s konkretnim primerom seznanili sredi junija, ko je 17-letnik poskušal storiti samomor. Zdaj nekdanji učiteljici srednje šole Kennebunk je sodnik okrožnega sodišča zaradi prijave spolnega nasilja prepovedal kakršnekoli stike s fantom za obdobje dveh let.

Intimni odnos ga je spodbudil v poskus samomora
Jill Lamontagne, ki je poročena šest let in ima dva majhna otroka, sina in hčer, je z 12. junijem prenehala poučevati, saj so takrat starši 17-letnika šolo obvestili o tem, da je imela njihova učiteljica spolni odnos z njihovim mladoletnim sinom. Po navedbah matere je bil njen sin 9. junija hospitaliziran v medicinskem centru Maine, potem ko je zaužil koktajl zdravil, s katerim je poskušal končati svoje življenje.

Naslednji dan po sprejemu v bolnišnico je fant zaupal svoji teti, da je vpleten v intimni odnos z učiteljico, zaradi česar je tudi poskušal storiti samomor. Sicer so se govorice glede njunega razmerja po navedbah Journal Tribuna širile že pred tem, a jih je tedaj vztrajno zanikal. Povedal je, da je zaljubljen vanjo in da se je zgodilo večkrat zapored, in to povsod, tako v učilnici kot tudi v njeni hiši in avtomobilu. V sodnih dokumentih je bilo mogoče prebrati, da mu je Lamontagnejeva zatrjevala, da spolnega odnosa z možem nista imela že dve leti.

Foto: YouTube

Sedemnajstletnik je ni želel spraviti v zapor
Sedemnajstletnik je zatrdil, da je Lamontagnejeva izvajala oralni spolni odnos, pa tudi vse ostalo. Do intimnega odnosa med njima je prišlo, ko ga je povabila v svoj dom, fant pa je povedal, da se je ob tem počutil izkoriščenega, in dodal, da je kljub temu ni želel prijaviti, da ji ne bi bilo treba iti v zapor.

Učiteljico, ki je na omenjeni srednji šoli poučevala pet let, so sprva poslali na prisilni dopust, nato pa je kmalu dala odpoved. Njeno odpoved je šola pričakovano sprejela 18. septembra na seji šolskega odbora. Lamontagnejeva je kljub zapisu na svojem blogu glede svojega poslanstva, da je njena želja, da bi svojim učencem bila vzornica in mentorica, s svojim vedenjem dokazala, da temu nikakor ne sledi in edino prav je, da za svoje ravnanje tudi odgovarja.

H. M.