Ta videoposnetek je Trump v času zgodovinskega srečanja v Singapurju delil s Kim Jong Unom!

Foto: epa

“Severno Korejo čaka svetla prihodnost, če bo spoštovala dogovore,” je osrednje sporočilo videoposnetka, ki ga je ameriški predsednik Donald Trump delil s severnokorejskim voditeljem Kim Jong Unom na zgodovinskem vrhu v Singapurju. Na njem je objavljena vizija razvoja Severne Koreje iz najbolj revne v moderno državo, povezano z južno sosedo in ZDA. Prav tako v novi podobi te države ni več prostora za jedrsko orožje. 

Od sedmih milijard ljudi na svetu, ki poseljujejo planet Zemlja, je le peščica tistih, ki bodo pustili dolgotrajen pečat. Le nekaj je takih, ki bodo sprejemali odločitve in delali korake, ki bodo povsem spremenili njihovo domovino in tok zgodovine. Za zgodovino se zdi, da se že več generacij ponavlja sama po sebi, napočil je čas, ko je vladal mir in ko so prišli nemirnejši časi.

“Prihaja čas, ko bodo nekateri prinesli spremembo. Vprašanje pa je, kakšna ta bo? Za preteklost ni potrebno, da ta postane prihodnost. Iz teme prihaja svetloba, svetloba prihodnosti lahko žareče sije. Kaj, če bi ljudje, ki delijo skupno in bogato dediščino, našli skupno pot v prihodnosti?”

“Gre za zgodbo prihodnosti. Za novo zgodbo, za nov začetek. Dva voditelja, ena usoda. Gre za poseben dogodek v času, ko se je človeku ponudila priložnost, ki se morda ne bo nikoli več, bo izbrana vizija ali ne? Lahko sta samo dva rezultata: eden, ki vodi nazaj, in eden, ki nudi pomik v prihodnost. Nov svet se lahko začne sedaj, če bosta spoštovanje in dobra volja del tega sveta.”

Foto: epa

“Se lahko zgodovina spremeni?  Bo svet sprejel spremembo in kdaj se bo ta dogodek v zgodovini dogodil? Odvisno je od odločitve v tem trenutku. Svet bo pozorno opazoval in poslušal in upal, da se bo voditelj (Kim Jong Un) odločil za napredek svoje države in postal del sveta, postal heroj svojega ljudstva in segel v roko miru.”

“En trenutek, ena izbira. Prihodnost se bo pisala.”

N. Ž.

 • xtc

  Upajmo ,da obetaven začetek dobi tudi obetavno nadaljevanje.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Kim Đong Una smo prizemljili. Gremo naprej.

 • tasilo

  Samo čudimo se lahko, kako pis(d)un, ki ne pozna niti osnovnih pravil slovenske slovnice(!), še vedno lahko piše v medij in nemara za svoje skrpucala dobiva celo plačo …

  (X) s severnokorejskim voditeljem Kim Jong Unom

  Držite se vendar slovenskih slovničnih pravil! V slovenščini pri moških imenih (tako slovenskih kot tujih) pregibamo vse imenske dele imena: pri Wolfgang-U Amadeus-U Mozart-U, od Johann-A Sebastian-A Bach-A …, torej

  (>) s severnokorejskim voditeljem KIMOM JONGOM UNOM

  LP. Hanibal Lector