fbpx

[Video] Tako je okoljska aktivistka Greta jezno obstala, ko jo je zasenčil ameriški predsednik Donald Trump in ji odvzel pozornost!

Foto: Printscreen

Če se je najstniška aktivistka za boj proti podnebnim spremembam Greta Thunberg na Generalni skupščini Združenih narodov nadejala, da bo v središču pozornosti, ko bo prostore obiskal ameriški predsednik Donald Trump, se je uštela – Trump ji namreč za razliko od klečeplaznih novinarjev ni namenil pozornosti, kar pa Greti nedvomno ni bilo pogodu. Izraz na obrazu je govoril sam zase in nič čudnega ni, da je ta posnetek zaokrožil po družabnih omrežjih. 

Pogled Švedinje Grete, ki ga je namenila Trumpu, je, sodeč po objavah na družabnem omrežju Twitter, povsem razdelil javnost. Treba pa je tudi izpostaviti, da je Greta na podnebnem vrhu Združenih narodov goreče govorila o podnebnih spremembah in pri tem karala svetovne voditelje, Trump pa je svojo pozornost namenil področju verske svobode.

Videoposnetek prikazuje Greto, polno pričakovanj medijske pozornosti, nato pa je v prostor vstopil Trump, da bi spregovoril z novinarji, medtem pa ni niti registriral prisotnosti Grete. Kritiki Trumpa so Greto označili kot žensko herojinjo, ki bi lahko postala tudi predsednica države. “Vsi smo Greta,” je razglasil eden izmed aktivistov, ki je delil fotografijo Grete, ki se prikrade za Trumpa, poleg pa pripel fotografijo, kjer je ta poleg Trumpovega predhodnika Baracka Obame.

https://twitter.com/SaysHummingbird/status/1176210558154149888?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1176210558154149888&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rt.com%2Fusa%2F469457-thunberg-trump-stare-memes%2F

Konservativci, ki so videli fotografijo srečanja, so reagirali povsem drugače in pohvalili Trumpa, ker se ni zmenil za Greto. Potem ko je Trump na ducate okoljskih predpisov administracije Obame označil kot smrtonosne za gospodarstvo, je požel ogorčenje s strani podnebnih aktivistov.
Histeričen nagovor
Še bolj pa je Greta šokirala v svojem ponedeljkovem govoru pred generalno skupščino, ko je z naučenim in dobro odigranim govorom, z mešanico solz in histerije, skušala narediti vtis na svetovne voditelje. Pri tem je dejala, da naj bi svet čez osem let in pol presegel zgornjo mejo emisij ogljika. “S praznimi besedami ste ukradli moje sanje in moje otroštvo,” je zatrdila v grožnjah svetovnim voditeljem. “Ljudje trpijo in umirajo. Celotni ekosistemi propadajo. Smo na začetku množičnega izumrtja in vse, o čemer vi govorite, so denar in pravljice o večni gospodarski rasti. Kako si to drznete!” 

 

Govor Grete so ljudje glede na lastno stališče o podnebnih spremembah ocenili s pohvalo ali pa z zaničevanjem. Okoljevarstveno gibanje pa je šlo tako daleč, da je javno objavilo prepričanje, da človeštvo uničuje planet, in pozvalo k prepovedi proizvodnje in uživanja mesa, prepovedi fosilnih goriv in zaustavitvi jedrskih elektrarn, poroča Russia Today.

Hana Murn