fbpx

Tekma nogometnih legend v Petrinji: slovenska poslastica pred kvalifikacijami za svetovno prvenstvo

Foto: STA

V Petrinji so se na tekmi legend srečala velika imena evropskega nogometa. Srečanje je bilo odigrano na pobudo predsednika Uefe Aleksandra Čeferina ter predsednika HNS in člana Uefinega izvršnega odbora Davorja Šukerja. Zmage so se veselili Slovenci, blizu tretjega zadetka je bil joker s klopi Tomislav Čizmić, širši javnosti sicer bolj znan kot predsednik uprave Mercatorja. Kako bo na kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, bo znano 24. marca.

Nogometno srečanje legend je bilo odigrano na stadionu Mladost, v Petrinji. Pred začetkom tekme je UEFA Hrvaškemu Rdečemu križu podarila donacijo v vrednosti 50 tisoč evrov, ki bo namenjena obnovi najbolj prizadetih krajev po uničujočem potresu. Ob tem je Nogometna zveza Slovenije hrvaškemu nogometnemu klubu donirala 5 tisoč evrov, ki jih bo klub namenil za razvoj športnega pogona.

Tekma legend
Na tekmi legend je preko strela Davorja Šukerja z bele prva zatresla mrežo Hrvaška, a je Slovenija izenačila preko Milivoja Novakovića in povedla preko izjemnega gola Milenka Ačimovića.

Sara Kovač