Teksaška šola je odpustila rasistično temnopolto učiteljico, ki je fantazirala o pobijanju belcev

Foto: Twitter

Na osnovni šoli v Teksasu so odpustili temnopolto učiteljico zaradi rasizma nad belci. Njene vidno rasistične objave so razburile javnost in šolo, na kateri je poučevala osnovnošolce. Še preden so jo zaposlili, se je 29-letnica na socialnih omrežjih hvalila s tem, kako “nikoli ne bo dobila odpovedi”, saj so temnopolti v ZDA vedno bolj privilegirani.

“Zakaj ne bi smela sovražiti belcev?” je Danielle Allen, 29-letna nekdanja učiteljica prvega razreda osnovne šole Thompson, objavila na X (nekdanji Twitter). Allen, ki se je na X izdajala pod psevdonimom Claire Kyle, je na platformi objavila vrsto rasističnih zapisov, kar je bila za njenega delodajalca kaplja čez rob, zato je bila odpuščena. Številni se strinjajo, da nikoli ne bi več smela prestopiti praga osnovne šole.

Učiteljica je posnela videoposnetek, v katerem se sprehaja po hodnikih osnovne šole in pravi: “Twitter misli, da mi lahko vzamejo službo … Kličite me z vsemi imeni pod soncem, vendar me ne boste nikoli klicali brezposelna.” Po poročanju Fox News je učiteljica v Teksasu in ima zgodovino protibelskih, rasističnih tvitov. Samooklicana “črna prevladujoča” začne neokrnjeno rasistično tirado, potem ko ugotovi, da je njena sestra spala z belcem. Priseže, da bo uničila razmerje, preden svojega fanta prosi, naj “pride in ga ubije namesto nje”. Po poročanju je učiteljica v Teksasu in ima zgodovino protibelskih, rasističnih tvitov. “Vesel sem, da so jo odpustili. Uživaj v brezposelnosti,” je zapisal profil na X (Twitter).

Allen je prvotno objavila izmenjavo besedilnih sporočil, v katerih se je šalila, da namerava umoriti belega fanta svoje sestre. Izrazila je zaskrbljenost, da je njen fant videti kot podpornik Trumpa. V nadaljevanju je dejala, da je “noro zbegana in da ne more verjeti, da vidi belca v svoji hiši” in da sestrin fant izgleda kot “jamski človek”.

Foto: Twitter

Vsekakor se poziv k umoru ni zdel smešen ljudem in njenemu delodajalci, ki je po tej objavi močno podvomil v kredibilnost osebe, ki poučuje male otroke, zato se z njihovo odločitvijo večina ljudi strinja. Bilo je VELIKO hujše kot le tarnanje o njeni sestri, ki hodi z belcem. Nekoga je prosila, naj ustreli tudi njega. NIKOLI več ji ne bi smeli dovoliti, da stopi v učilnico. Predstavljajte si, kako je ravnala s svojimi belimi učenci? Njeno ime je: #DanielleAllen aka #ClaireKyle”, je zapisala ena uporabnica platforme, medtem ko je druga vrsto sovražnih tvitov komentirala: “Starši morajo biti seznanjeni s [samooklicanim] rasizmom gospe Danielle Allen. To je njen sovražni vzorec in ga ne bi smeli otresti kot enkratno “šalo”.”

Foto: Twitter

“Zelo žaljive izjave, objavljene na njenem računu X, ne odražajo vrednot in standardov Mesquite ISD in okrožje jih najostrejše obsoja,” je zapisano v izjavi, ki jo je po poročanju Fox News podala osnovna šola v Teksasu. Še dan, preden je bila odpuščena, pa se je Allenova hvalila, češ da je zagotovo ne bodo odpustili, saj naj njene izjave ne bi bile namenjene vsem belcem. Osnovna šola naj bi od nje zahtevala izbris objave in več pazljivosti pri prihodnjih zapisih. Allenova je zapise označila za “šalo”. Zdi se, da je njena kariera učiteljice sedaj končana.

T.B.