Teksaški guverner odredil: Hormonske terapije in operacije za spremembe spola so zloraba otrok!

Teksaški guverner Greg Abbott (foto: EPA)

Teksaški urad za zaščito družine (DFPS) je potrdil, da trenutno poteka preiskava primerov, pri kateri so bili otroci podvrženi postopkom za spremembo spola. Teksaški guverner Greg Abbott je že odredil vsem agencijam v zvezni državi, naj obravnavajo uživanje učinkovin za transspolnike in operacije za spremembe spola na mladoletnikih za nezakonite.

Teksaški guverner Greg Abbott je v pismu, objavljenem v torek, 22. februarja 2022, vsem agencijam v zvezni državi naročil, naj v prihodnje vsakršno dajanje “zdravil” ali priprav na operacijo za spremembo spola za mladoletne obravnavajo kot nelegalno. Do Abbottovih navodil je prišlo na podlagi mnenja vrhovnega državnega tožilca Kena Paxtona, ki je ocenil, da je vsiljevanje zdravil in nepopravljivih medicinskih posegov mladoletnikom v nasprotju s teksaškim zakonom.

Direktiva, ki jo je izdal Abbott, pravi, da morajo vsi v poklicih, ki pridejo v stik z otroki, vključno z učitelji in zdravstvenim osebjem, prijaviti zlorabo otrok. V nasprotnem primeru jim grozi kazen. “Teksaški zakon ravno tako nalaga DFPS, da sproži preiskavo proti staršem otroka, ki je podvržen tem objestnim postopkom spremembe spola, in drugim agencijam, da raziščejo licencirana poslopja, kjer se izvajajo ti postopki,” je povedal Abbott.

Prioriteta je zaščititi otroke
Paxtonovo mnenje se je nanašalo na operacije na genitalijah, mastektomije in kakršne koli druge operacije, ki vključujejo “odstranjevanje otrokovih sicer zdravih ali neobolelih delov telesa ali tkiv”. Konec je tudi s predpisovanjem hormonov za transspolnike za namene zaviranja pubertete.

Paxton je v svojem poročilu poudaril, da postopki “spremembe spola”, ki povzročijo okvaro plodnosti, posegajo v mladoletnikovo temeljno pravico do razmnoževanja. Te pravice se mladoletnik niti ne zaveda niti je ne dojema, ko mu je zaradi norosti njegovih skrbnikov že odvzeta. Gre za kršenje 14. amandmaja, je poudaril Paxton.

Pri tem je vrhovni tožilec po poročanju Lifesite News izpostavil, da zadnje raziskave, objavljene v publikaciji ameriške psihiatrične zveze, kažejo, da kar 99 odstotkov dečkov in 90 odstotkov deklic, ki naj bi trpeli za tako imenovano “spolno disforijo”, to “motnjo”,  v kateri si domišljajo, da so nek drugi spol od naravnega, do odraslosti to motnjo preraste. To je toliko pomembneje ob upoštevanju, da so v ZDA izvajali operacije “spremembe spola” na otrocih, starih komaj 13 let.

Ivan Šokić