fbpx

Temačna skrivnost nobelovca Baracka Obame razkrita: V času vladanja mehiške narkokartele opremil z 2200 kosi avtomatskega orožja

Bivši ameriški predsednik Barack Obama. (Foto: epa)

Novi črni madež nobelovca in bivšega ameriškega predsednika Baracka Obame je razkrit. V tajni akciji Peklenske ulice je ameriška oblast preplavila mehiški trg z več kot 2000 kosi avtomatskega orožja, s katerim so hoteli priti do glavnih vodij mehiških narkokartelov.

Mehiške oblasti so izrazile nestrinjanje z novimi odkritji glede posegov Združenih držav Amerike v preteklosti. V vojni proti mehiškim kartelom je administracija bivšega ameriškega predsednika Baracka Obame poskrbela za okrog 2000 kosov nevarnega avtomatskega orožja, ki je pristalo v rokah mehiških narkokartelov. Akcijo so poimenovali Peklenske ulice. Trajala je med leti 2009 in 2011. Ironično, ravno na začetku tega obdobja, leta 2009, je Obama prejel Nobelovo nagrado za mir.

Po poročanju Kurirja je bilo to orožje uporabljeno tudi v krvavih spopadih med mehiškimi karteli. Mehiški mediji poročajo, da je bilo omenjeno orožje odgovorno za smrt 22 civilnih žrtev v letu 2014, v obračunu na ranču Sol je bilo mrtvih 42 oseb. Ostrostrelsko puško kalibra 12,7 milimetra pa so preiskovalci našli v zbirki zloglasnega mehiškega narko kralja Joaquína Archivalda Guzmána Loera – El Chapa.

Del orožja, ki ga je Obamova administracija poslala v Mehiko, se je znašla tudi pri zloglasnem mehiškem narko kralju El Chapu. (Foto: Twitter)

Nobelovec sejal smrt med mehiškimi državljani, mehiški predsednik Obrador pričakuje pojasnilo Združenih držav Amerike
“To orožje je bilo uporabljeno za ubijanje v Mehiki. Z eno izmed teh pušk je bil ubit ameriški uradnik. Vprašanje je, koliko nelegalnega vmešavanja s strani ZDA v našo državo je bilo odkritega,” je povedal mehiški predsednik Andres Manuel Lopez Obrador. Z odkrito afero širjenja smrti med mehiškim prebivalstvom se je odkril še en temačni madež ljubljenca globalističnih struj in medijev prvega afroameriškega predsednika Baracka Obame. Na histerijo obamomanije je nasedel tudi Odbor za podelitev Nobelove nagrade za mir, ki je Obami podelil to prestižno nagrado.

Hilary Clinton je v času zasedbe zunanje ministrice v Obamovi administraciji poskrbela za nove krvave revolucije na Bližnjem vzhodu in Severni Afriki. (Foto: epa)

Luka Perš